reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Chcę mieć dziecko...

noo zadzwonie dzisiaj i zapytam, jeśli jej długo nie będzie to ide do kogoś innego.
Czy gotowe to nie wiem, my swój plan już mamy i przedstawimy go rodzicom, tata pewnie i tak będzie prawił swoje morały jak to tata. Boję się trochę.

reklama
tylko moim bo jego mama już wie a tata zmarł dwa lata temu. Jego mama się ucieszyła. Moja mama jakaś taka dziwna jest dzisiaj ale mam nadzieje, że nic nie podejrzewa. Kurde mega to jest stres, najbardziej to się boję taty reakcji ale trudno co ma być to będzie.

patrycja nie denerwuj sie :) ja przechodzilam przez to samo tylko ze nieco gorzej bo wiedzialam ze reakcja nie bedzie zbyt fajna.. napewno nie zrobia nic co by cie zdenerwowalo:) i pewnie jeszcze sie zdziwisz na ich reakcje :)

wszystkiego naj naj wszytskim tatusiom :) i tym przyszlym tez :)

Patrycja wiadomo, że to nerwy :) Ale przecież jesteście już dorośli i wiecie czego chcecie :) Tym bardziej jak przedstawicie im swój plan - wtedy będziecie w ich oczach dojrzali :) Zoabaczysz dobrze bedzie :D A moge spytac jaki to plan? A i napisz jak poszło :D i o której bedzie rozmawiac z rodzicami? :)

Tak tak możecie poznać nasz plan, więc ślub weźmiemy cywilny teraz bo nie chcę teraz na szybko i w nerwach szukać sali i w ogóle dlatego w przyszłym roku będzie kościelny a teraz cywilny by było jedno nazwisko i nie było żadnych problemów. Wynajmiemy mieszkanie (jesteśmy na etapie szukania), ja będę dalej studiowała tylko te praktyczne przedmioty gdzie potrzebna jest siła to postaram się przenieść na inny termin. Radek ma umowę na stałe w pracy więc jeśli potrzeba będzie wziąść jakiś ewentualny kredyt (chociaż nie zakładamy takiej opcji) to nie będzie problemu.

Noo ja mam już 22 lata a Radek 23 jak się dziecko urodzi to Radek będzie miał już 24 a ja będę 3 miesiące przed 23 urodzinami. Ja wiem, że jesteśmy już gotowi ale wiecie jak to rodzice szczególnie mój tata bo on jest trudnym człowiekiem. Będziemy z nimi rozmawiać koło 18 bo Radek o 17 wraca z pracy.

Patrycja to jest odpowiedni czas na dziecko mysle ze nie bedzie az tak zle plany juz sa napewno rodzice sie uciesza ze chcecie byc samodzielni i ze nie jest to wpadka a chciane dziecko bo wszystko juz zaplanowane i wiecie czego chcecie zycze powodzenia :*

reklama
No to Patrycja trzymamy kciuki za super reakcje :D i w ogóle za wszystko :**
Ahh Cornelka szkoda, że my tak nie możemy co :D

Do góry