reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cewnik dj, czy któraś miała lub ma?

No ja właśnie na początku też go nie czułam. Jedynie jak za dużo pochodzilam to zdarzał się krwiomocz ale przechodziło jak trochę polezalam. Od jakichś 2 tygodni krwiomocz mam cały czas, ból, pieczenie, parcie na pęcherz. A w domu 2 latka. Termin porodu na 30 kwietnia więc jeszcze trochę, a ja już momentami mam dość. Już nawet leżenie nie do końca pomaga, każdy ruch sprawia ból. Mam wizytę i urologa i ginekologa w następny poniedziałek więc zobaczę co mi powiedzą
Jak czujesz się bardzo źle to podjedz na izbę i niech zobaczą czy jest dobrze umiejscowiony bo czasem tak jest, ze migruje przesuwa się itd.
Mi 2 x wypadła koncowka no i za drugim wepchnięciem go z powrotem do lekarza mi się zsunął do pęcherza całkiem.. o matko myślałam ze mam igły w pęcherzu..
najgorzej jak się chce siku bo takie uczucie a później się zrobi 3 kropelki.. tak piecze ze ja idę na w pół zgięta do łóżka i muszę przeczekać..
a w domu mam 5 latka i nie miałam możliwości się nieraz nim zająć.. masakra..

reklama
No ja właśnie na początku też go nie czułam. Jedynie jak za dużo pochodzilam to zdarzał się krwiomocz ale przechodziło jak trochę polezalam. Od jakichś 2 tygodni krwiomocz mam cały czas, ból, pieczenie, parcie na pęcherz. A w domu 2 latka. Termin porodu na 30 kwietnia więc jeszcze trochę, a ja już momentami mam dość. Już nawet leżenie nie do końca pomaga, każdy ruch sprawia ból. Mam wizytę i urologa i ginekologa w następny poniedziałek więc zobaczę co mi powiedzą
Tez słyszałam ze dużo jednak dolegliwości jest przez ucisk właśnie dziecka i może coś w tym jest faktycznie bo im ciąża rosła tym chyba coraz gorzej było.. daj znać co ci powiedzieli ginekolog i urolog

Jestem już po wizycie zarówno u urologa, jak i ginekologa. W piątek robiłam badania moczu, wyniki bardzo mnie zaniepokoiły (wyszło białko w moczu 647, przy normie do 14). Jednak na wizycie w urologa okazało się, że tak po prostu będzie, ich interesują przede wszystkim leukocyty w moczu. Ogólnie cewnik mam już delikatnie zakamieniony, ale muszę wytrzymać jeszcze przynajmniej do 37 TC (obecnie 33+6). Będą mi go wyciągać po porodzie (najszybciej jak się da, tydzień/dwa po). Lekarz kazał dużo leżeć na lewym boku (cewnik jest z prawej strony). Oszczędzać się ile mogę i wytrzymać jeszcze 3 tygodnie. Bóle które miałam mam nadal ale jestem dobrej myśli że to w sumie już niedługo.
Pytalam czy cewnik jest wskazaniem co CC, to urolog powiedział że ogólnie to nie, ale jeśli ja bym chciała mieć CC to oczywiście jest to pretekst do wykonania i mogę się na to powoływać, ginekolog mówi że bez problemu mogę rodzić naturalnie.

Witam. Ja aktualnie jestem w 38tc, cewnik dj również miałam zakładany z powodu kolki nerkowej w 35tc..objawy utrzymują mi się takie same, czyli krwiomocz ból pieczenie itd... A czy może Pani mi powiedzieć jakie wychodzą Pani wyniki moczu? I czy ten mocz jest leczony?

Witam. Aktualnie jestem w 38tc, a w 35tc miałam również zakładany cewnik dj. Objawy wciąż takie same jak Pani..nic lepiej... A jak u Pani wychodzi wynik moczu? I czy ten mocz jest leczony?

reklama
Jestem już po wizycie zarówno u urologa, jak i ginekologa. W piątek robiłam badania moczu, wyniki bardzo mnie zaniepokoiły (wyszło białko w moczu 647, przy normie do 14). Jednak na wizycie w urologa okazało się, że tak po prostu będzie, ich interesują przede wszystkim leukocyty w moczu. Ogólnie cewnik mam już delikatnie zakamieniony, ale muszę wytrzymać jeszcze przynajmniej do 37 TC (obecnie 33+6). Będą mi go wyciągać po porodzie (najszybciej jak się da, tydzień/dwa po). Lekarz kazał dużo leżeć na lewym boku (cewnik jest z prawej strony). Oszczędzać się ile mogę i wytrzymać jeszcze 3 tygodnie. Bóle które miałam mam nadal ale jestem dobrej myśli że to w sumie już niedługo.
Pytalam czy cewnik jest wskazaniem co CC, to urolog powiedział że ogólnie to nie, ale jeśli ja bym chciała mieć CC to oczywiście jest to pretekst do wykonania i mogę się na to powoływać, ginekolog mówi że bez problemu mogę rodzić naturalnie.
Witam. Ja mam również cewnik, jestem w 38tc. Mi również wyszło białko w moczu, czy lekarz na ten mocz zapisał jakiś lek?

Do góry