reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cesarskie cięcie! i wszystko co z nim związane

reklama
ja nosilam soczewki cala ciaze i nawet nie wiedzialam o przeciwwskazaniach:shocked2: mi nic nie bylo ale gdy jechalam rodzic wyjelam soczewki

A ja obu synów rodziłam w soczewkach - do szpitala brałam soczewki jednorazowe, żeby nie bawić się w płyn, pojemniczek itd.

Witam, poszukuję możliwości wykonania cięcia cesarskiego na życzenie, prywatnie, np. w prywatnym szpitalu, klinice, najlepiej w Poznaniu lub okolicach (ale jestem gotowa dojechać na poród do innego miasta).

Termin wyznaczony mam na 24 kwietnia 2010.
Proszę tylko o konkretne informacje dotyczące miejsca, a nie posty komentujące mój wybór, gdyż jestem absolutnie przekonana do cc i zdeterminowana, nie interesują mnie opinie za lub przeciw. Będę bardzo wdzięczna za pomoc.
Pozdrawiam wszystkich na tym forum ! :-)

ja niestety nie wiem gdzie jest w Poznaniu taki szpital i jak to wygląda finansowo, ale mogę Ci powiedziec ze ja z mojego cc jestem baaardzo zadowolona i za żadne skarby nie chciałabym rodzic sn. jak kiedyś jeszcze będę w ciąży to bardzo bym chciała urodzic przez cc. męczyłam się z potwornymi bolami brzucha przez 36h, a potem juz zapomniałam ze mnie cieli byłam tak zajeta coreczka :-) a i moja Pani jest nienaruszona a blizna nad lonem absolutnie mi nie przeszkadza:-D

Witam, poszukuję możliwości wykonania cięcia cesarskiego na życzenie, prywatnie, np. w prywatnym szpitalu, klinice, najlepiej w Poznaniu lub okolicach (ale jestem gotowa dojechać na poród do innego miasta).

Termin wyznaczony mam na 24 kwietnia 2010.
Proszę tylko o konkretne informacje dotyczące miejsca, a nie posty komentujące mój wybór, gdyż jestem absolutnie przekonana do cc i zdeterminowana, nie interesują mnie opinie za lub przeciw. Będę bardzo wdzięczna za pomoc.
Pozdrawiam wszystkich na tym forum ! :-)

zobacz na złotej liście tam laski pisały o klinice w wawie iatros czy jakos podobnie . ale napewno w poznaniu coś znajdziesz :tak:

Dziękuję Wam za odpowiedź, niestety Certus w Poznaniu nie ma oddziału położniczego (dzwoniłam już wcześniej).
Pozostaje Femina w Lubinie- 130 km od Poznania i 3.000 zł (ale tam w razie komplikacji nie przyjmują tylko odsyłają do publicznego szpitala na poród)
albo Medicover w Warszawie 330 km od Poznania (poród w promocji - trwa do 9 października, kosztuje tam aż 10.200 zł)
W sumie zdecydowałabym się na Feminę, ale jeśli w 8 miesiącu dostanę cukrzycy ciążowej albo nadciśnienia (tzw. stan przedrzucawkowy), to mnie nie przyjmą? I co wtedy? Zostanę na lodzie, bo w Warszawie najpóźniej umowę trzeba podpisać do 36 tygodnia ciązy.:-( I dlaczego tak drogo! :szok:

https://www.babyboom.pl/forum/ciaza-porod-polog-f14/cesarka-na-zyczenie-22570/

Poczytaj, moze znajdziesz jakies cenne informacje. Kilka głupich komentarzy też tam jest, ale ignoruj je.
Jeśli odległość nie ma dla Ciebie znaczenia to mogę Ci napisać o cc w Katowicach i Bielsku Białej. Ale to już chyba z Poznania za daleko. Z doświadczenia wiem,że taka podróż po cc nie jest łatwa.
Może po prostu poszukasz u siebie lekarza, który Ci za kasę załatwi cc. Nie jest to problem, trzeba tylko pogadać.

reklama
Cesarka w prywatnej klinice to nie jest strata kasy - każdy wydany grosz jest tego wart. Jeśli chcesz, aby poród był miłym wspomnieniem pozbądź się na zawsze myśli o państwowej służbie zdrowia. Ja miałam wybór: św. Zofia albo Iatros - zdecydowałam się na to drugie i to była najlepsza decyzja w moim życiu. W tym czasie w św. Zofii była znajoma i nikomu nie życzę aby tam trafił. Wychodząc z Iatrosa już planowałam drugą ciążę :)

pozdrawiam i życzę powodzenia

Do góry