reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

cerazette?????

Czesc,

A ja mam z kolei pytanie dotyczace odstawienia tych paskudnych pigul... Czy ktoras z Was miala moze problemy z okresem po nich? I jesli tak, jaka byla procedura dzialania... Ja czekam i czekam i nie moge sie doczekac... Jestem ciekawa co sie robi, moze tylko wlasnie czeka? Tu w Anglii, musialabym najpierw pewnie isc do ogolnego, ktory by mi powiedzial, ze mam to obserwowac, a jak boli dol brzucha, to brac paracetamol :baffled: i za tego zycia bym nie ujrzala gina, ani nikt by mnie nie przeswietlil...

Pozdrawiam

reklama
Ja cerazette brałam niecałe trzy miesiace, i musiałam odstawic bo czułam sie opuchnięta nabrzmiała i popęd zanikł całkowicie, na samą myśl było mi nie dobrze:baffled:ale po odstwawiniu wszystko wróciło do normy:tak:

Ja tam stosuję cerazette już 8 miesięcy i czuję się ok. Nie mam żadnych skutków ubocznych. No i nie mam też miesiączki co mi absolutnie nie przeszkadza.:tak:

Czesc,

A ja mam z kolei pytanie dotyczace odstawienia tych paskudnych pigul... Czy ktoras z Was miala moze problemy z okresem po nich? I jesli tak, jaka byla procedura dzialania... Ja czekam i czekam i nie moge sie doczekac... Jestem ciekawa co sie robi, moze tylko wlasnie czeka? Tu w Anglii, musialabym najpierw pewnie isc do ogolnego, ktory by mi powiedzial, ze mam to obserwowac, a jak boli dol brzucha, to brac paracetamol :baffled: i za tego zycia bym nie ujrzala gina, ani nikt by mnie nie przeswietlil...

Pozdrawiam

Brałam je miesiąc, po odstawieniu nadal mam plamienia. Nie polecam !!!

Hej:) ja natomiast zażywam yasminelle i muszę powiedzieć że nie spodziewałam sie takiego efektu,bo wcześniej przed zajściem w ciąże miałam albo nudności albo humory...i ttooo jakie!!a teraz nic...

Ja stosowałam i uważam , że są ok. ŻAdnych niepożądanych skutków. Waga bez zmian, samopoczucie spoko, libido też wysokie. Poelcam:tak:

hey!

ja bralam cerazette przez miesiac i tolerowalam je bdb i wszystko byloby ok gdybym tylko miala lepsza pamiec..:szok:..nawet po przypomnieniach w telefonie nie pamietalam aby je regularnie lykac.....i dlatego zdecydowalam sie na inna metode i jak dla mnie i wszystkich zapominalskich pań uwazam ze to najlepszy sposob antykoncepcyjny...
mianowicie chodzi o zastrzyk Pro Vera bierze sie go raz na 3 miesiace i klopot z glowy....(jest tani kosztuje ok 43 zl zastrzyk)
polecam ten spobob mamom ktore sa zdecydowane ze w najblizszym czasie nie chca miec kolejnego potomstwa bo po tym zastrzyku podobno trudniej pozniej zajsc w ciaze...... i minus jest tez taki ze jak juz wezmie sie dawke to nie mozna sie juz wycofac jak z pigolek..., wiec jesli ktoras z was ma przykre dolegliwosci po pigolkach to nie polecam bo dolegliwosci beda sie utrzymywac cale trzy miesiace poki zastrzyk bedzie dzialac,

a jesli znosicie je ok to nawet bardzo polecam:tak:

Pozdrawiam

Witam!
Stosuję cerazette już 8 miesiąc i wagę mam uboższą o ciążowe kilogramy a nie było ich mało (25kg!!!):zawstydzona/y:
RAczej nie mam też żadnych skutków ubocznych. Mój organizm toleruje cerazette bardzo dobrze. Samopoczucie też ok.

Czesc,

Pozdrawiam
Ja je brałam przez dwa miesiace i po odstawiniu dostałam okres a potem mialam jescze 3 okresy co 2 tyg! A teraz czekam 35 dni i jeszcz nie mam. Dodam, ze karmie tez piersia i moze dlatego mam takie cyrki.

reklama
Mi również przez cerazette popsuł się okres, tzn. miałam go co dwa tygodnie i gin kazała mi je odstawić. Po odstawieniu również miałam okres co dwa tyg, ale po m-cu się znormalizował i już po nie nie sięgałam

Do góry