reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

CELULITOWI mówię - NIE!!!!!!!

dziewuchy szukalam w internecie diet i znalazlam taka, moze warto srobowac?????

AntycellulitowaJest bogata w warzywa, owoce oraz świeżo wyciskane soki. Należy unikać nadmiernych ilości soli, która powoduje zatrzymanie wody w organizmie, a także mocnej kawy, czarnej herbaty i alkoholu. Ważne jest, by wypijać co najmniej 2 litry płynów dziennie. Pamiętaj: efekt diety będzie trwały, jeśli zaczniesz ćwiczyć.
DIETĘ STOSUJ: przez 3 dni w każdym tygodniu

Śniadanie

* Owsianka: płatki owsiane i mleko. Banan, miód, herbata, herbatka ziołowa lub woda mineralna
* lub koktajl owocowy: kefir, banan, miód, zarodki pszenne.
II śniadanie

* Sok owocowy, warzywny lub marchwiowo-owocowy, owoc: jabłko, gruszka, brzoskwinia.

Obiad

* Filet z łososia z ziołami: łosoś pieczony w folii: rozmarynem, estragonem, plastrem cytryny oraz łyżeczką oliwy z oliwek. Do tego ziemniak. Do picia herbata zielona, owocowa lub woda mineralna

* albo makaron z łososiem: rybę dusić z pieczarkami, odrobiną masła, śmietaną, sokiem z cytryny, przyprawami. Wymieszać z 1/2 szklanki makaronu.

Podwieczorek

* Szklanka mleka, garść orzechów laskowych lub szklanka kefiru i garść nasion lnu.

Kolacja

* Sałatka z soczewicy

* lub sałatka owocowa: banan, brzoskwinia lub nektarynka, kiwi, łyżka ziaren słonecznika i łyżka otrąb lub płatków owsianych, sok z cytryny. Do picia herbata, woda, sok owocowy lub warzywny.

reklama
witajcie! Chicałam wam napisac o efektach stosowania zelu drenujaco-wyszczuplajacego Bielendy. Stosuje go chyba juz ponad miesiac (sprawdzcie kiedy był moj pierwszy tutaj wpis-złozyłam watek) , zaczełam juz drugą tubę. I powiem wam ze jak patrze na ten moj tyłek to celulit rzeczywiście zmalał. Pewnie lepiej by było gdybym jeszcze cwiczyła ale ostatnio kiepsko u mnie z forma psychiczna i nie moge sie zmusic. Dobrze ze chociaz ten zel udaje mi sie wsmarowywac....zmykam do Kaliny. Pa

Dziewczyny, mam pytanie, czy któraś z Was stosowała może doustne preparaty antycellulitowe?
Jestem bardzo zainteresowana tymi specyfikami, a trochę trudno mi się zdecydować, bo to jednak tanie nie jest i nie wiem, czy warto się tym faszerować.

apropo wszystkie o czym tutaj piszemy.............dzisiaj w "pytaniu na sniadanie" ogladalam rozmowe z lekarzem medycyny estetycznej, powiedzial, ze wszystkie kremy i preparaty na pewno nie zaszkodza, ale problem celulitu to problem medyczny, albo powstaje z powodu problemow z mikrokrazeniem w skorze, albo z nadmiaru tkanki tluszczowej................

zostaje nam tylko chyba spalanie tluszczyku na nogach i posladkach, albo liposukcja..................bo jesli chodzi o podloze zaburzen krazenia to niestety celulit zostanie do konca zycia!!!!

ja stosuje caly czas peeling Liren i zawijam sie folia, oczywiscie nadal tez szoruje sie rekawica i widze ze skora wyglada ladniej.........a co do celulitu, mam nadzieje ze mam go mniej hihi

Hej, dawno tu nie zaglądałam.

Joaska masz rację ale ja stosujac swój krem widze różnice. A poza tym pije duzo wody mineralnej ponad 1 litr dziennie. Zawsze to cos, prawda?

busia_m tez jestem ciekawa na ile skuteczne sa "tabletki" na celulitis. Moze ktos sie wypowie. Czekam.

Hogatko ja bralam tabletki na cellulit i nic to nie dalo ech.

Ja tez chce miec znow piekne uda i pupe
chodze na basen moze to cos da?

Gumecka uwazam ze basen jest swietny wlłasnie miedzyinnymi na celulit i na schudniecie. Zadrosze ci troszke basenu. Mam go blisko ale czasu zero zeby pojsc popływac. A powiem ze kocham pływanie.

ja tez kocham plywac i ciesze sie ze mam czas isc chociaz raz w tygodniu na aqua, chyba co daje ale chciaalbym czesciej isc

reklama
Do góry