reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CC

To ty byłaś w innej sytuacji mój urodził się z masą 2470 i w drugiej dobie mu spadło i miał 2200
Ale to chyba normalny spadek. Moja córka urodziła się 2810, spadło do 2570, a przy wypisie 2630. 10% to norma, to u Ciebie jest prawie. W szpitalu możesz zrobić test na jedzenie też, mi to zaproponowała położna. Dziecka przewijasz i idziesz zważyć do położnych. Później karmisz i od razu po karmieniu idziesz zważyć. Ideałem jest powiększenie masy o 20g bezpośrednio po karmieniu.

reklama
Ale to chyba normalny spadek. Moja córka urodziła się 2810, spadło do 2570, a przy wypisie 2630. 10% to norma, to u Ciebie jest prawie. W szpitalu możesz zrobić test na jedzenie też, mi to zaproponowała położna. Dziecka przewijasz i idziesz zważyć do położnych. Później karmisz i od razu po karmieniu idziesz zważyć. Ideałem jest powiększenie masy o 20g bezpośrednio po karmieniu.
Tyle że mój nie jest przy mnie w pokoju tylko na neonatologia na sali obserwacyjnej i muszę do niego chodzic

Tyle że mój nie jest przy mnie w pokoju tylko na neonatologia na sali obserwacyjnej i muszę do niego chodzic
spadek do 10% jest fizjologiczny. Tylko potem powinien zaczac przybierac. Z trgo co pamietam to chyba w ciagu 10 dni powinien co najmniej odzyskac wagę z porodu. Dopytaj.moze położnej. A co mówią pediatrzy? Jeśli jest na neonatologii to na pewno uważnie go monitorują. Ile teraz udaje ci się ściągnąć z obu piersi?

Twój synek ważył kilo mniej niż mój, więc ma jeszcze mniejszy żołądeczek. Może powinnaś odciągać częściej. Jak często karmią twojego malucha?

Do góry