reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Było ... I ubyło

reklama
Super dziewczyny! Oby tak dalej!
U mnie też w dół ... kolejne 0,4 kg :-D czyli już 81.3 na liczniku :-D
Tak tak ważę się codziennie ... to uzależnienie juz chyba :)

Martoulka nie słyszałam o tej opcji. Kiedyś wykupilam ich dietę ... mi nie pasuje to jak ktoś rozpisuje mi dokładnie co kiedy mam jeść wolę mieć bazę produktów na których się opieram a posiłki robie takie na jakie mam ochotę z wykorzystaniem tego co w lodówce to jest tańsze i dużo bardziej wygodne dla mnie niż codzienne bieganie na zakupy z ich lista i szukanie produktów których nie mogę nawet do końca wykorzystać.
A co do diety na laktację to jednak radzę Ci się zastanowić. TO Twoje pierwsze dziecko? Nie widzę suwaczkow na telefonie.
Prawda jest taka ze może się okazać tfu tfu ze dzidziuś będzie miał kolki albo gazy wzmożone albo alergię i bach większość produktów w odstawkę ... wydasz na darmo kasę a nie będziesz mogła stosować diety. Poczekaj z miesiąc wyklaruje się sprawa koleczek i innych niemowlęcych dylematów i zobaczysz czy możesz wszystko jeść. Prawda taka ze po ok 3 miesiącu juz będziesz mogła jeść wszystko chyba ze alergia jakaś będzie to wtedy po tym 3 miesiącu możesz wykupić sobie tą dietę i ją sprawdzić :)
A póki co to dietka lekkostrawna 4/5 posiłków małych i kg będą leciały :) najlepiej jak będziesz w szpitalu jedz tylko to co ci dadzą niech rodzinka Cię nie dokarmia to się przestawisz na takie jedzenie a w domu pociagnij to dalej. W moim przypadku to akurat poskutkowało.
Chociaż marzy mi się sałatka grecka :) ale niestety bolesne bąki Lili skutecznie mnie do świeżych warzyw zniechęcają
Aaa i dużo dużo wody !! Ale po porodzie pragnienie jest gigantyczne przez kilka dni wiec tez łatwo się przestawić jeśli ktoś nie pił wcześniej :)

A ile przytylas i z jakiej wagi startowalas? Na kiedy masz termin? Chłopiec czy dziewczynka? :-D

Pierwsze dziecko, jeszcze nie wiem, może to staroświeckie, ale chcę mieć niespodziankę.
Całą ciążę z partnerem mówimy Dziecko po prostu ;)

własnie mnie przekonuje do Vitalii to, że ktoś wreszcie powie mi co mam zjeść, żebym nie musiała się zastanawiać co na posiłki, bo mam czasami problem po prostu babski, że nie wiem co bym chciała zjeść np, na obiad :-D
Do tego moja kolezanka miała ich dietę, nie wiem kiedy miałaś Ty, ale mówiła, że na Smacznie Dopasowanej nie marnuje się produktów spożywczych (np dwa takie same śniadania jesz w tygodniu i zużywasz te produkty i nic nie zostaje) i wszystkie jest w stanie kupić w osiedlowym sklepie, nie ma jakiegoś wydziwiania z nasionami chia i innymi tam drogimi rzeczami, które nawet nie wiem, gdzie nabyć.

Nie wiem jaką Ty masz świadomośc odnośnie odżywiania, ale ja przed ciążą miałam bardzo małą niestety... mogłabym jeść tylko czekoladę i serek wiejski. Chcę teraz nauczyć się zdrowego odżywiania, żeby móc dobre nawyki przekazywać Maleństwu od najmłodszych lat, więc taki ekspert od żywienia bardzo by mi się przydał.

Faktycznie nie wiem jak zareaguje od razu na jedzenie, teraz cały czas bywa różnie.
Termin na 04.05 (już sie nie mogę doczekać :-)!!!!), więc jeszcze czasu mam trochę na podjęcie decyzji, ale jestem prawie zdecydowana, że od połowy mają wybieram dietę Vitalii.

Ej fajnie tak dowiedzieć się po porodzie ... tyle że ja zbyt niecierpliwa jestem :) a jak rodzisz SN czy CC ?

Ja na ich diecie byłam chyba z 6 lat temu albo I więcej nie pamiętam dokładnie :)

Jeśli Tobie to pasuje to super :) ale może odczekaj te 3-4 tyg po porodzie zanim wykupisz ... zobaczysz jak z karmieniem będzie :)

Hm termin na maj ... :) to już niebawem. ... mam do maja sentyment. .. ja i mąż jesteśmy majowi ślub w maju i nasza druga córeczka miała się w maju urodzić ... fajny miesiąc cieplutko na spacerki będziesz smigała szybko :)

A napisz z jakiej wagi startowalas i ile przytalas? Chyba że nie chcesz to ok.
Ja startowałam ok 84 kg ; rodziłam ok 102 kg ; a mój cel to 65 kg :) a najlepiej 60 :-D

Martoulka - Po pierwsze gratuluję maluszka, :-) ja stosuję dietę Chodakowskiej, ;-) i jestem zadowolona, pierwsza kwestia to waga w dół, a druga to samopoczucie, czuję się taka lekka. :-):-p Mała moja ma 11 m, i je praktycznie wszystko to co ja, z małymi wyjątkami. ;-)

Ja już poćwiczone, ;-) 2 razy Cardio z Olą z FB, a na koniec Streching. :tak: Mała nie spała, więc zaczęłam ćwiczyć przy niej, pierwszą część się bawiła sama, :tak: na drugą musiałam piosenki puścić i udało się skończyć. :-)

Dieta super, ale wczoraj paczkę Chipsów wciągnęłam, no ale to ostatni raz. :-):-D

Fajnie Natuszka ... bardzo pozytywnie :) ja prawdę mówiąc marzę juz o normalnej diecie haha dużo warzyw całe morze warzyw i dużo białka :) a póki co hmmm prawie nic nie mogę bo mała zaraz wzdęta marudzi zresztą jak nic nie jem to tez wzdęta bąki puszcza aj oby te 3 miesiące minęły i problemy brzuszkowe :) rzucę się na pomidory ogórki zrobię sobie tonę smieciowej surówki ze wszystkimi warzywami świata haha i z oliwkami mmm mmm niam i z octem balsamicznym i cebulkami marynowanymi. ..... I śledzia opierniczę moskalika :-D teraz tylko patrzę jak Zuzu się zajada moskalikami :) ..... ehheh fantazja mnie poniosła

reklama
Rurcia wytrzymaj jeszcze troszke :-* i gratki za spadek :-*

Natuszka lepiej zjesc troche zakazanego niz potem rzucac sie na to i pochlaniac w wielkich ilosciach ;-)

Do góry