...ale mam relax, siedzę sobie właśnie w wannie, woda cieplutka, pełno piany, M świeczki mi zapalił i ... marzę o ciepłych krajach
Madziara a może zupa krem z brokułami ok pół kg brokułów , 2-3 duże ziemniaki, 1 duża marchewka, 1 kosta bulionowa warzywna, 100g gęstej śmietany do zupy, natka pietruszki, sól i pieprz do smaku
Warzywa do garnka razem z kostką bulionową i zalej wodą (do wysokości warzyw). Gotować do miękkości a następnie zmiksować wszystko blenderem.
Śmietanę wymieszaj w kubeczku z zupą (1:1) i wlej do garnka.
Doprawić solą, pieprzem i natką pietruszki. PYCHOTA
...a może warzywne klopsiki z ryżem 2 torebki ryżu, 1 czerwona papryka, 4 marchewki, 3 pietruszki, 4 liście młodej kapusty,
pęczek szczypiorku, pęczek natki pietruszki, 1 jajko, 4 łyżki tartej bułki, sól, pieprz, bułka tarta do panierowania, olej
Ryż ugotować i wystudzić. Pietruszki i marchewki pokroić w kostkę, Paprykę drobno posiekać. Liście kapusty pokroić w paseczki, szczypiorek i natkę posiekać. Paprykę, marchewkę, pietruszkę i liście sałaty dusić 5 – 7 minut na patelni w kilku łyżkach oleju. Ostudzić i przełożyć do ryżu. Dodać jajko i posiekaną zieleninę, tartą bułkę. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Wyrobić na jednolita masę. Z masy formować klopsiki, panierować w tartej bułce, smażyć i jeść (ja to robię bez papryki i szczypiorku, bo nie lubię )
Jakby co, to będziemy myśleć dalej, co jej podać do jedzonka, żeby dziecko głodne nie chodziło