reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

****************Bydgoszcz ReAkTyWaCjA ***************

Agnes mój Tymek poszedł do przedszkola jak mial 5 lat.Nie miał spatkan adaptacyjnych poniewaz poszedł w grudniu.
Pierwszy dzien był super Tymek sam pobiegł do grupy ale na drugi dzien za nioc nie chcial zostac...i tak było przez tydzien,a potem jeszcze co jakis czas sie to powtarzało,szczególnie jak tata go odwoził.
Potem płakał jak nie szedł do przedszkola;)

reklama
Własnie wczoraj sie dowiedziałam ze zmarła taka znajoma z byłego osiedla ,pracowała w naszej osiedlowej piekarni,mieszkała blok obok...Super kobitka,zmarła nagle w śnie miała 48 lat;(zostawiła meza ,dwie córki i wnuczka;(Jutro jade na pogrzeb.
Mało tego w sobote zmarł mój wuje z Gdyni tez nagle w autobusie na zawał;(miał 51 lat
Straszny ten tydzien mialam;(

Hej! Ja po urlopie wróciłam do pracy i na dzień dobry okazało się, że padł serwer :baffled: No i trzeba będzie zainwaniać jak już będzie naprawiony i nadrabiać zaległości...

Sali, to przykry tydzień faktycznie miałaś :-( Wyrazy współczucia.

Agnes, jak dziś po zajęciach adaptacyjnych?

U nas wczoraj się skończyły. Oli przedszkolem zachwycona, jeszcze miała pretensje, że na tak krótko chodzi :-D No, ale ona chodziła do żłobka, więc zostawanie bez mamy to dla niej żadna nowość. No i przejście do przedszkola traktuje jako awans, jest cała dumna, że jest już przedszkolakiem.
Pokażę Wam zdjęcia ze strony przedszkola z dni adaptacyjnych i z przedstawienia teatralnego, na które byli zaproszeni również rodzice maluchów. Także obie się załapałyśmy na fotki:

PRZEDSZKOLE RADOSC - Adaptacja maluszkw i dzieci nowych

http://www.radosc.com/1/index.php?option=com_content&task=view&id=526&Itemid=65

A na nasz wątek zdjęciowy wrzucę zdjęcia z zajęć Oliwki na przedszkolnym basenie.

W naszym przedszkolu jest monitoring (dostępny tylko dla rodziców na specjalne kody), mogę przez 4 godziny dziennie patrzeć, co się dzieje w przedszkolu, nie wiem jeszcze jak to działa, czy jest dostęp na każdą salę, czy nie, ale napewno skorzystam :biggrin2:

Hej hej...

Melduje ze zyje i mam sie calkiem niezle,heheh...

Pogoda do d... nic sie nie chce,łeee...dobrze ze chociaz przestalo tak mocno wiac.
Wikusia ma zapchany nos i mega ogroche na ustach,wychodzi kapiel weekendowa...Mati oki...lece zaraz do kupeli na kawusie bo co tu robic,hmmm....

Sali,nawiazuje do pytania,chodzi o moje fotki,pytalas o dziewczynke w rozowym,tak to Julka...

Pozdrowionka!

hej,

drugi dzień adaptacyjny tez ok ;) większość czasu byłam poza salą, ale najpierw nie chciał mnie wypuścić. Pani Ulka go zagadała i ja czmychnęłam. Potem siedział do końca zajęć w kącie, gdzie była taka zabawkowa kuchnia i tam rybę gotował z warzywami ;) Nie przeszkadzało mu również to, że panie prowadziły zabawy z grupą dzieci, on tam sobie siedział i był zajęty ;) Agent...

Sali,

faktycznie, ten tydzień obfituje w tragiczne wydarzenia u Ciebie. Tulaski.

tak się chłodno, nieprzyjemnie zaczyna robic, a jutro to wogóle ma padac... brrr ...

Sali współczuje.

Fajnie macie z tymi zajęciami adaptacyjnymi. Ja będę musiała znowu przechodzić przez płacze. No nic, jakoś przeżyję :D

Pogoda mnie dobija - ja chce lata. Moja Ewka na obozie więc każdy deszczowy dzień jest bee, zwłaszcza, że oni pływają na łodziach. Pierwszy dzień też miała deszczowy i była tak przemoczona, ze adidasy suszyła suszarką, teraz pewnie znowu będzie musiała. Na dodatek wczoraj zgubiła portfel z cała swoja kasa. No pecha ma!

Madziara,

no to Ewka faktycznie nie ma zbyt dobrej pogody no i ta zguba. bidulka.

Iguś natomiast dzisiaj nie pójdzie na zajęcia bo obudził się z katarkiem ... wrrr .... także weekend w domciu raczej. I tak ma byc brzydko wiec jakos specjalnie żal nie bedzie ;)

Malutka zasnęła, oby pospała 2h, może kapiący deszczyk ją ulula na dłużej ;) a ja zaczęłam letnie ciuchy pakować do walizki i potem ją na szafę ułożymy, bo inaczej się nie mieszczę z ciuchami ;) tak mnie natchnęła ta pogoda, ale do prasowania jeszcze nie dojrzałam, no cóż sterta nie zając nie ucieknie ;)

miłego dnia

hej
widzę, że sezon przedszkolny w pełni:tak: jak sobie przypomnę jak zostawiałam rocznego Ignaca w żłobku to mi skóra cierpnie:baffled: ale wiem, że poza chorobami wyszło mu to na dobre:-)
Madziara, biedna Ewka, nie dość że pogoda to jeszcze portfel:-(

Dziekuje dziewczynki za wyrazy współczucia..Mialam jechac jutro na pogrzeb do wujka do Gdyni ale ze względu na pogode i moje wczesniejsze złe przeczucia zrezygnowalismy...wszystko wskazywało na to zebym nie jechała jednak na ten pogrzeb a ostatnia rzecz to wczoraj kolezanka zadzwoniła ze ma darmowe zaproszenia na Hit Festiwal,to odebrałam jako tez znak ze mam zostac;(
Moja mała bije dzisiaj wszelkie rekordy ,nie spała cały dzien i teraz tez jeszcze nie spi;/
Mała pinda;)
Kasiulek kiedys poznałam Julke osobiscie;)

reklama
Madziara, oj to Ewka pewnie strasznie się zmartwiła. Niestety takie rzeczy zdarzają się na obozach, nawet mógł jej ktoś ten portfel ukraść :dry: No i ta pogoda :baffled:

Ja dziś poczyniłam w Auchan i na Allegro zakupy do przedszkola (worki, plecak, piżamka itd, oczywiście Hello Kitty króluje hehe).

Do góry