reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

****************Bydgoszcz ReAkTyWaCjA ***************

Nikodem po powrocie z pobytu u dziadków wrócił z oboma kolanami podrapanymi i podrapana brodą :) Dziewczynki zresztą wyglądają podobnie - zwłaszcza Agatka. No ale taki jest urok dzieci :)
Powoli zaczynamy szykowanie do szkoły - czyli książki, zeszyty itp. A poza tym spacerki, spacerki.

A może na koniec wakacji zorganizujemy jakieś spotkanko?

reklama
melduje sie ze zyje i ze zaraz ide spac...
czytam na bieżąco, ale mam lenia na pisanie...:cool:
własnie zjadłam pączusia i wianuszek by sie lepiej spało :-D:-D

u nas tez wypadki; najgorsze jest to ze mały nie wyciąga wniosków i ma nadzieje ze drugi raz mu sie uda np gdzies wejsc... coraz mniej jest juz przypadkowych uderzeń, przestał włazic na zabawki i obijac sie o stół...

kasiulka - synek słodki :-) a jaki juz duzy!!!
agnes - zleci czas! juz niedługo!!! ja juz od dwóch tygodni gadam o pakowaniu sie do szpitala, a jakos mi to nie idzie... narazie wyciągnełam tylko torbe, która stoi sobie juz od tygodnia...

Madziara,

no to trochę przygotowań do roku szkolnego Cię czeka. Ja ze swej strony też nie mogę się doczekać września, bo będzie ciszej na placu zabaw pod blokiem, a tak dzieciaki do 22 latają pod oknami :tak: jak pójdą do szkoły to skończą się laby ... tzn. dla tych dzieci, którymi rodzice się interesują :confused2:

Renifer,

niezła wyżerka przed snem, ja po tych tłustych rarytasach to chyba bym nie zasnęła ... a co do pakowania, to skoro już torbę wyciągnełaś to już połowa sukcesu :-D

ja dziś sprzątnełam miejsce, które omijam szerokim łukiem, tj szafkę pod zlewozmywakiem i szorowałam śmietnik :cool: mam ochotę na mycie okien, ale to chyba nie ma sensu skoro za kilka tygodni czeka mnie remont łazienki i to dopiero będzie sajgon ... ale planuję po tym super hiper generalne sprzątanie ... hmm, właśnie mnie olśniło, że to może jest ten dopływ energii trymestru drugiego ? :-D:tak:;-)

miłego popołudnia

Madziara, mnie ominie spotkanie:-(, bo jedziemy na wakacje:-), wracamy 31:tak:,
a ta wyprawka szkolna to normalnie szok, bo te wszystkie przybory są takie słodkie i kolorowe, aż wołają do mnie "kup mnie":confused2:, ale to wszystko takie drogie:no:, mój chrzesniak ma urodziny 2 wrzesnia, więc żeby odciązyc jego mamę, kupuje mu na prezent niektóre przybory, które są mało praktyczne, ale dziecku wręcz niezbędne:-D np. notesik ze spidermanem, czy inne pierdołki,

Agnes, ale masz powera, tylko pozazdrościć;-)

Renifer, mała miała ochotkę na pączusia;-):-D

Kasiad buziak dla Oliwki:tak:

Ola, mój Piotruś zawsze odchorowywał szczepienia:-(, dzielne masz dziewczyny:tak:

Renifer, moja torba juz dawno spakowana. Kupiłam w rossmanie takie miniaturki kosmetyków, w aptece poprosiłam o próbki, coby za dużo nie dźwigać :-) Ignaś z tatusiem w parku koło filharmonii a ja sobie leże, co ostatnio jest normą;-)

Madziara,

spotkanie na koniec wakacje - dobry pomysł :-)

Ewelina,

power był i nie ma ;-) dzisiaj wykorzystałam na spacerach :happy: o dziwo, chodzić mogę nawet dużo, ale już stanie w kościele to nie dla mnie, po chwili mi się słabo robi :sorry2: tak dziwnie siedzieć, jak inni stoją, no ale cóż, nie zemdleję tylko dla tego, że ktoś sobie coś pomyśli :tak:

miłego wieczoru, ja mam nadzieję, że Igi szybko uśnie , my obejrzymy film i też w kimono :-p

witam wszystkie bydgoskie mamusie i ich pociechy.oryginalnie jestem z bydgoszczy ale tymczasowo mieszkam z rodzinka w dublinie. tesknie za naszym miastem.przylatujemy w pazdzierniku na chrzest urodzonego w irlandii danielka.w koncu musi poznac nasza bydgoszcz.juz nie moge sie doczekac.moj starszy synek urodzil sie w bydgoszczy ale zle wspominam porod dlatego tym razem zdecydowalam sie rodzic na emigracji.pozdrawiam wszystkich i kazdego z osobna.

witaj mummy, zaglądaj do nas często! :tak::tak:

soppana - zazdroszcze Ci tej torby spakowanej!

ja niestety ze spotkanka odpadam, za tydzień, półtora odstawiam feno i sie raczej sama z domu ruszac nie bede... :-(
macie jakies fotki z ostatniego spotkania?

reklama
Witaj mummy!

Musze pochwalić Nikodema - bardzo ładnie woła siusiu - a właściwie pokazuje, że chce. Przez cały dzień zdarza mu się jedna-dwie wpadki a reszta na nocnik :)

To kto chętny na spotkanie i kiedy? Podawajcie jakieś terminy - może ostatni weekend sierpnia ?

Do góry