reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

****************Bydgoszcz ReAkTyWaCjA ***************

Ika plac zabaw jest przy szkole 65 w fordonie. A konkretniej przy małej szkole - 1-3 klasa :-). Obok jest taki namiot, w którym jest zimą kryte lodowisko.....wiem, bo niedaleko mieszkają moi rodzice i ja sama tam mieszkałam kupe lat. Fran jak jest u babci to tez tam tylko chce chodzic i nie może z niego wyjść :szok:.​

a przy jakiej to ulicy ? bo nr szkoły nic mi nie mówi :-)

reklama
witam się bydgoszczanki:-)

Piotrus mi często choruje i za każdym razem lekarz twierdzi, że to przez ząbki:tak:, tyle że u nas obywa sie bez gorączki,
mamy 12 zabków i przygotowywujemy sie na "3", bo sa podobno najbardziej bolesne, nie mogę sie doczekac kompletu ząbków, bo ciekawa jestem, czy wtedy będzie przesypiał całą noc:-D, bo jak na razie sa jeszcze niestety pobudki:-(

Aniu, ja bym sie tez wkurzyła na teściową, truskawki są zdradliwe, mojego Piotrka obsypało po truskawkach i juz mu ich nie daje, życzymy zdrówka,

Agnes udanego wypoczynku

heloł

Aniu - witaj!!! położna środowiskowa? czy jak dziecko ma 9 m-cy to jeszcze położna raz sie zjawia? bo zgłupiałam!! jak Dawidek? już lepiej?

Ewelina dużo macie tych zabków! zazdroszcze! u nas do pełni szczescia jeszcze 15 sztuk! aktualnie wychodzi nam druga gorna dwójka, ale coś wolno... nie chcesz z piotrusiem przejsć sie do innego lekarza? bo moze nie kazda choroba małego to ząbki:confused::confused:

spadam coś zjeść!

Ewelina myślę, ze mały to raczej nie przez ząbki się budzi w nocy. Ten typ tak ma :baffled: Bo przecież nikt przez 14 miesięcy permanentnie nie ząbkuje :no:
Franek budził się w nocy do 15 miesiąca......po to, żeby się napić. Po lecie nauczył mi się pić w nocy i wypijał mega ilości do grudnia - potrafił się z tego opijstwa przesikać :crazy: Ale cudownie z nastaniem nowego 2007 roku zaczął spać całe noce......uffff.......taki prezencik noworoczny dla mamusi :laugh2:

...........więc czekaj kochana, czekaj cierpliwie a nagroda nadejdzie - może już nie długo :happy::happy::happy:. Kto wie ?

Aniu mnie też ta połozna środowiskowa zaintrygowała...:confused: Aż musiałam spojrzeć czy czasem jakiś nowy suwaczek u ciebie nie zaistniał :laugh2::laugh2:.

Ta położna bardzo intrygująca!

U nas chyba przebija się w końcu druga górna dwójka bo mały zaczął znowu ślinotok i marudzi trochę. Poza tym to ostatnio bardzo ładnie śpi bo trzy noce z rzędu od 22 do 7.

Słuchajcie tak sobie pomyślałam, ze może byśmy jakieś spotkanko zorganizowały? Co wy na to? Jest lato, ładna pogoda to mogłybyśmy się gdzieś w terenie spotkać. Jest ktoś chętny?

Co do spotkania, to ja jestem chętna :tak:

Co do truskawek, to Oli może je jeść na szczęście bezkarnie i to w dużych ilościach i nic jej nie jest.

Co do położnej lub pielęgniarki środowiskowej - to wiem, że w niektórych przychodniach zdarzają się takie zwyczaje, że przychodzi nawet do rocznego dziecka, tak jednorazowo, dla sprawdzenia, czy wszystko ok, u nas na Lutówkach 2007 też z miesiąc czy dwa temu do którejś mamy zawitała, a maluch miał już przecież dobrze ponad rok.

Jeśli chodzi o ząbki, to u nas teraz idą czwórki, cały czas bezboleśnie i bezchorobowo.

No i wreszcie, jeśli chodzi o pobudki nocne, to u nas cały czas są 2-3 w nocy na cycanie, jest to takie 5-cio minutowe ciumkanie przez sen.

reklama
hej
ja wczoraj rano byłam z młodym u laryngologa i dostał jednak antybiotyk
załatwiłam wszystko w godzinę czyli, kartkę od Pani dr że nasz przyjmie, przerejestrowanie z dzisiaj na wczoraj, i samą wizytę, no fakt bez kolejki bo dzieci do roku poza kolejnością :tak:tak czy tak expresem, ale M miał do mnie takie pretensje i wyrzutu że :szok::-(. Do pracy nie pojechał bo stwierdził że mu się nie opłaca i przez mnie ma cały dzień w d.. itp
z nerwów rozbolała mnie głowa że rozłożyło mnie na łopatki, przyjechała moja mama podłączyć mi kroplówkę i dopiero wieczorem mi przeszło ale od rana znowu mnie bierze,
Co za ..........:wściekła/y:, ja jestem winna że dziecko zachorowało, brak słów ale jak widzę zachowanie jego rodziców to wcale się nie dziwię jego zachowania, wzorce to on ma :no:
No przeprosił mnie rano ale co z tego :-(

heloł

Aniu - witaj!!! położna środowiskowa? czy jak dziecko ma 9 m-cy to jeszcze położna raz sie zjawia? bo zgłupiałam!! jak Dawidek? już lepiej?
spadam coś zjeść!
:-D:-D:-D nie nie u mnie stan rodziny bez zmian, ja na razie :tak:
a to jest pielęgniarka środowiskowa, przychodzi, zadaje kilka pytań typu co dziecko je, czy ma odparzenia, jak się rozwija jakie warunki mieszkalne, wypełnia papierki i to wszystko, taki wywiad środowiskowy

Ta położna bardzo intrygująca!

U nas chyba przebija się w końcu druga górna dwójka bo mały zaczął znowu ślinotok i marudzi trochę. Poza tym to ostatnio bardzo ładnie śpi bo trzy noce z rzędu od 22 do 7.

Słuchajcie tak sobie pomyślałam, ze może byśmy jakieś spotkanko zorganizowały? Co wy na to? Jest lato, ładna pogoda to mogłybyśmy się gdzieś w terenie spotkać. Jest ktoś chętny?
Ja też jestem za, bo muszę do ludzi :tak:

Do góry