reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

****************Bydgoszcz ReAkTyWaCjA ***************

reklama
Renifer,

o kurcze, to zmartwienie z tymi oczkami :-(

my dziś po wizycie położnej, szwy się same rozpuściły :-D ale niestety macica troszkę wolno mi się obniża ... :-(boję się troszkę, bo nie chciałabym lecieć do szpitala na zabieg ... no cóż, muszę się obserwować:eek:

byłam dziś w pracy, narazie będę leniuchować do 11 sierpnia :-D a to dopiero wykorzystam zaległy urlop :-p

lecę, mąż woła na obiadek :-D

laski, mozecie mi polecic jakiegos dobrego okulistę dziecięcego? mala znow ma zapalenie spojówek... podejrzewam ze tamte sie jeszcze nie wyleczyło i teraz to tylko kontynuacja... moze cos z kanalikami nie halo...
jakbyscie mogły polecic, to byłabym wdzięczna!
Wg mnie dobrzy specjaliści są na Gdańskiej w Poradni Okulistycznej, ja chodziłam do jednej, ale nazwiska nie pamiętam, ale z tego co wiem, to wszystkie lekarki tam chwalone były (z rozmów w poczekalni tak wynikało ;-)) no i sprzęt mają porządny do badania dzieci. U Oliwki też były problemy z kanalikami, masaże pomogły i maści antybiotykowe, natomiast u Pauliny to inna bajka, u niej to te kanaliki się ciągnęły i ciągnęły :no: Generalnie nawet zabieg odpychania nie pomógł, poporostu z tego wyrosła po roku, urosła buzia to i kanaliki się rozszerzyły. Także z obecnymi doświadczeniami nie zgodziłabym się już na zabieg.
Renifer a jak z katarem u małej, może nos zapchany.... Ropiejące zapalenie spojówek najczęściej jest od nosa niestety....
Kanaliki zapchane to by chyba wczesniej wyszły no i jesli łzy jej lecą to jest ok.

Także nie wiem czy okulista potrzebny. Raczej laryngolog co by ocenił stan zatok malutkiej.

A co stosowałaś na dotychczasowe zapalenie spojówek, które jak mówisz chyba się nie wyleczyło?
JJ, nawracające ropienie oczu lub jednego oczka mogą świadczyć o zwężeniu kanalików (ale oczywiście nie muszą). I łzy wtedy lecą normalnie :tak:

Ostatnia edycja:
Renifer ja polecam też przechodznie na Gdańskiej 88-90 ja moją Dominiką idę na wizytyę 1Marca ja już tam byłam jak Dominika miała 2 latka i bardzo byłam zadowolona z tej przychodniMają bardzo dobre podejście do dzieci.

Witam...

Szalałysmy dzis wFamili Parku na urodzinach i stwiedzam, że spokojnie to tam nawet w pokoju ciszy nie jest ;-)

Czy do okulisty potrzebne jest skierowanie?
Długo się czeka na tej Gdańskiej?
Bo musze się wybrac z Martyną, ona strasznie mruga oczami :-(

dzięki laski, musze sie jutro tam zapisac...
mloda łzawi na jedno oko... potem pociera i zbiera sie ropa... potem podaje kropelki pare dni i wsio gra, a potem znów od nowa...:crazy:

Hej

wczoraj juz nie dałam rady wejść.

Kasiad kuzynki synek miał odpychane kanaliki ale jemu wogóle od urodzenia łzy nie leciały :szok: ale może jak są tylko częściowo przypchane to jednak lecą.

Jest jeszcze opcja, że antybiotyk nie działa na te bakterie, które powodują ropienie. U nas miałam kropić oko zawsze jeszcze dwa trzy dni po ustapieniu ropienia. Przeważnie mieliśmy gentamecynę a raz coś drogiego (zapisali na izbie w Bizielu okulistycznej) ale wcale nie było warte ceny.
Renifer zawsze można pobrać wywaz z worka spojówkowego. Wtedy bedziesz pewna. Bo z tego co piszesz to ma to charakter nawracający.

Ja też muszę z Frankiem udac się do okulisty ale to dopiero w okolicach 7 lat. W tym wieku mi zaczął się pogarszać wzrok a ślepa jestem jak kret :no:. No i mam 50% szansy, że się wrodzi we mnie, bo M. ma oczy ok.

A co do przychodnia na Gdańskiej to temat rzeka. Może i teraz są tam dobre lekarki ale za moich czasów była tam pani Ś.(pewnie jest do dziś :no:) , żona znanego mężą lekarza chyba radnego, dzieki której mam tak rozwiniętą wadę wzroku.......szkoda gadać. Gdyby to spotkało mnie dziś a nie w wieku 8-13 lat to bym ją pozwała do sądu o zaniedbanie i błąd w sztuce.

A co do przychodnia na Gdańskiej to temat rzeka. Może i teraz są tam dobre lekarki ale za moich czasów była tam pani Ś.(pewnie jest do dziś :no:) , żona znanego mężą lekarza chyba radnego, dzieki której mam tak rozwiniętą wadę wzroku.......szkoda gadać. Gdyby to spotkało mnie dziś a nie w wieku 8-13 lat to bym ją pozwała do sądu o zaniedbanie i błąd w sztuce.

Biedulko....
Ja wlasnie probuje tam zadzwonic, ale chyba jeszcze nie czynne. z lekarzami jest wszedzie tak samo, a w sumie to wiadomo to tylko czlowiek i tez sie potrafi pomylic, tylko wtedy jest to straszne :wściekła/y:
Tak jak osttanio martynie zwykły pediatra zapisał lekarstwo na ospe :szok: a ona miała tylko katar i kaszel... drugi lekarz był w szoku, że cos takiego dostała, ale dożęże sa ulotki aja maniaczka zawsze czytam przed podaniem leku i nie podalam, ale co straciłam kase to moje.

Nie wiem czy słyszałyście o lekarzu Slowik, był u nas kilka razy, ale zawsze zachowywal sie jak nakręcony i mówil to samo, ale wierzylam mu do czasu jak sie nie dowiedziałam kilku spraw.

ok rozpisalam sie, pomarudziłam....

Martyna poszła dzis w końcu do przedszkola, to mi pewnie a wiolnośc odbija :-D

reklama
Izka no co ty, jakie to rewelacje o S. U nas był raz, koleżanka go poleciła. Ale ona zapatrzona w niego jak w obrazek :szok:.

Do góry