reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

****************Bydgoszcz ReAkTyWaCjA ***************

hey

miło było sie z Wami zobaczyc, a z pogodą rzeczywiscie miałysmy fuksa !!! :-) mam nadzieje, ze w czerwcu tez sie jakos zobaczymy! i ze miki bedzie sie juz wtedy bardziej mnie słuchał, a nie uciekał co chwilę w inną stronę... :happy:

miłego dzionka! ja coraz bardziej lubię pochmurne dni ;)

reklama
Rzeczywiście pogoda fatalna. Całe szczęście że wczoraj było ładnie.
Powoli myślę o wyjeździe, który nas niedługo czeka. Będziemy jechać małym autokarem i mam takie pytanie do zmotoryzowanych - czy powinnam małego mieć w foteliku? I drugie pytanie jak zając takie małe dziecko podczas 10-godzinnej jazdy?

Madziara, jeżeli możesz zamontować fotelik, to oczywiście, że go weź, bedzie wygodnie i bezpiecznie:tak:, a do zabawymy zabieramy małe autka, ksiązeczki (jakbyś mogła to nowe, bo wtedy ciekawsze), coś do jedzenia np. chrupki kukurydziane, myslę że to bezpieczne:-)

hej,

pogoda do poludnia fatalna, fajnie ze udalo wam sie spotkanko, my w domu do konca tygodnia bo jestesmy przeziebieni i bylam dzis u lekarza. maly zasnal na kanapie przed chwila, wiec jestem na BB zanim zabiore sie za odkurzanie.

co do jazdy autokarem to my po grecji bez fotelika jezdzilismy, no ale to jasne, bo przeciez nie lecial by z nami z PL. w kazdym razie jakos przetrwalismy, aczkolwiek to nie bylo 10h ... podejrzewam ze czesc drogi wam przespi, ale ksiazeczki i male zabaweczki mile widziane, plus podziwianie widokow i przekaski male i powinno byc dobrze ;-)

Fotelika nie mamy bo my nie zmotoryzowani - dlatego pytałam czy to konieczne. Z drugiej strony nie wiem czy przypięty nie byłby spokojniejszy ;)
Dzięki za podpowiedź - czyli jednym słowem podręczna torba zabawkowo-przekąskowa :D

O losie,widze ze było spotkanie a ja oczywiscie zamulilam i przegapilam,echhhh :no::baffled:;-)....mam nadzieje ze bylo fajniutko i milutko :tak::-);-)....pociesze sie tym ze mi i tak by nie pasowalo :-( bo akurat bylam do poludnia u gina i na Usg i moge sie pochwalic ze moj syncio rosnie,rosnie i rosnie,gin mnie pocieszyl ze moge rodzic ze trzy tyg wczesniej wiec cosik okolo 21 czerwa ale jak znam zycie to bede sie kulac do ostatniego dnia,poczekamy,zobaczymy...

Pozdrawiam :-):-):-)

A ja sie dzisiaj dowiedzialam ze u mnie na podworku kolezanki córcia ma ospe od zeszłego weekendu i inne dwie tez załapały a moja Wika bawiła sie z nimi w tym czasie,minął tydzien i w sumie zadnych objawów narazie nie ma a widze ze Madziara przechodzi ospe u swoich dzieciaczków wiec powiedz mi prosze jak długo mam czekac,czy jest jakis okres wylegania sie tego dziadostwa bo sumie sie nigdy nie orientowałam w tej sprawie,czy mimo minietego tygodnia moze jeszcze moja wysypac,jak długo mam czekac,napisz prosze cosik mi wiecej....Z góry bardzo,bardzo dziekuje ;-)

Pozdrawiam.........:-):-):-)

Madziara, co do fotelika w autobusie, to napewno to dobry pomysł, tylko najpierw się upewnij, czy siedzenia w autobusie posiadają pasy.

Kasiulka, okres wylęgania ospy wynosi 10-21 dni, ale zdarzają się też przypadki, że do miesiąca.

U nas niestety pojawił się katarek, mam nadzieję, że nie rozwinie się coś gorszego :baffled:

Pokażę Wam jak Oli śpiewa piosenkę "Kocham Cię"

[video=youtube;LAxMuGnwG30]http://www.youtube.com/watch?v=LAxMuGnwG30&feature=channel_page[/video]

a ponieważ śpiewa niezbyt wyraźnie, napiszę Wam tłumaczenie, tego co śpiewa :-D
Kocham Cię, a Ty mnie
Wśród przyjaciół to się wie,
Jak przytulę Cię i buziaka Tobie dam,
Ty mi powiesz: kocham Cię.

reklama
kasiulka okres wylęgania to trzy tygodnie ale lekarka mi mówiła, że zdarza się iż niektóre dzieci nawet po tym okresie dostają. My juz na szczęście kończymy. O ile mały się nie drapał jak mu wychodziło to teraz próbuje sobie zdrapywać strupki.

Z fotelika chyba jednak zrezygnujemy. Jeszcze się zastanawiam czy zabierać wózek. Trochę teraz żałuję, że nie mam parasolki - byłaby łatwiejsza w transporcie.

Acha - jutro o 16:00 w Kaplicy Akademickiej przy Bazylice jest premierowy koncert z piosenkami z płyty. Serdecznie zapraszam :)

Do góry