reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

****************Bydgoszcz ReAkTyWaCjA ***************

reklama
Gdzie sie wszyscy podziali? Teraz taka pogoda ze raczej spacerom nie sprzyja,chociaż my to chodzimy na śnik do parku, najgorzej rano jak zimno i ciemno,my jedziemy do żłobka a tu Ignaś chce isc siam:) i zaraz jest ryk.

Hej ,Hej co tu tak cichutko!?My musimy siedziec z Julka w domku,wczoraj bylismy u lekarza ma zapalenie gornych drog oddechowych ,dostalismy witamine C,Eurespal i Calcium.Juz nie ma temperatury i ogolnie ma apetyt i humorek tez dopisuje .Siedzimy w domku i troszke nudno ,ale damy rade!Pozdrawiam :-)

U mnie Monika skończyła anginę ale za to zaczęła kaszleć. no i nie wiem czy ja posyłać do przedszkola - chyba ja przetrzymam jeszcze do końca tego tygodnia. Mały kaszle mniej, za to z nosa mu leci ciurkiem. Przebiły się dwie dolne trojki i jedna górna i za pewne od tego to chorowanie. 9 grudnia idę z nim do szpitalika na badania krwi, nie wiem jeszcze czy zrobią mu to na miejscu czy będziemy musieli jedną dobę zostać. Na dwór trochę wychodzimy, bo w końcu trzeba zrobić czasami jakieś zakupy ;P

niestety my tez mamy za sobą chorobę:-(, cały zeszły tydzień upłynał nam pod znakiem kup:eek::baffled::eek:, jakis okropny wirus męczył Piotrusia:wściekła/y:, ale dzis jest juz dobrze,

zdrówka i buziaczki dla wszystkich;-)

Hej dziewczynki :-) Dawno mnie nie było :sorry: Ostatnio jestem ciągle przemęczona i poddenerwowana, ale to pewnie z powodu kłopotów hormonalnych, które mnie dopadły po odstawieniu Oliwki od cyca.
U nas właściwie bez większych zmian, zdrowie na szczęście dopisuje, Oli już dość dawno nie chorowała (odpukać). Oliwka ostatnio się bardzo zmieniła, taka jakaś doroślejsza się zrobiła, na dodatek stała się maniaczką bajek, musimy czas wydzielać, bo inaczej to by ze 3 godziny DVD mogła przesiedzieć :ninja2: Do jej ulubionych bajek należą ... a właściwie zobaczcie same:
[ame=http://pl.youtube.com/watch?v=M3csWN2RSnM]YouTube - Oli 22 miesiące - rozmowa o bajkach[/ame]

Kasiad no nieźle:tak: chociaż to dopiero się zaczyna, mój pięcioletni siostrzeniec zna cały program na mini mini od rana do wieczora, wie o której godzinie jaka bajka:szok:
Ignaś na razie nie przejawia zainteresowania bajkami, raczej woli filmy, ostatnio oglądaliśmy western i patrzył na konie a potem opowiadał wszystkim,że pan robił pif paf:-D i wpadł do wody:-D
W środę idziemy na kontrolną wizytę do dermatologa, mam nadzieję że pani doktor podzieli mój optymizm o poprawie, bo wydaje mi się że dieta i kremy pomogły

Kasiad, ale Oliwka slicznie mówi, taka grzeczna, pozwala się sfilmować, mój trzpiot od razu by mi odbierał aparat, a tylko ciut młodszy jest:-D:tak:;-):-), obejrzałam jeszcze sobie inne wasze filmiki, jak całuje tatusia jest super i jak robi porządek w płytach taty:-D

Ewelina, synuś niby ciut młodszy, ale w tym wieku przez 2 miesiące dziecko potrafi zrobić naprawdę spore postępy w rozwoju :tak: Choć faktycznie nie powinnam narzekać na Oliwkę, pomimo widocznych objawów buntu dwulatka, mam wrażenie, że ostatnio się wyciszyła, potrafi się dłużej zabawić, no i ładnie mówi zdaniami, dogadać się z nią można już całkiem sensownie, z dnia na dzień ma coraz wiekszy zasób słów.

Ostatnia edycja:
reklama
To prawda, dwa miesiące różnicy w tym wieku to dużo jeśli chodzi o rozwój. Poza tym dziewczynki są we wszystkim szybsze :)
Mój mały ciągle zakatarzony ale właściwie to już się tym nie przejmujemy. Wychodzimy na spacery i ostatnio mały pokonuje mi całkiem spore odległości na nogach. Najbardziej interesują go samochody - te zaparkowane - musi każdy dotknąć :)

Do góry