reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

****************Bydgoszcz ReAkTyWaCjA ***************

hey
ja włąsnie wróciłam od rodziców, odpoczełąm troche, szczególnie rece mi odpoczeły....
miki zaczyna na dobre raczkowac, zarty sie skończyły... :baffled:

a ja zaszczepię na pneumokoki i meningokoki, mimo że Piotrus do żłobka nie pójdzie;-),
żałowałam, że nie zaszczepiłam na rota, bo po tym co tu przeczytałam, tzn jak dziecko przechodzi chorobę, to miałam stracha:tak:

Madziara udanych przycgotowań i ładnej pogody w niedzielę dla Agatki:-D

ja tez załowałam ze nie zaszczepiłamna rota... przy drugim dziecku na pewno zaszczepie... apropo pneumokoków to my bedziemy szczepic małego po ukonczeniu dwóch lat...

Natalia,

To bedziemy trzymac kciuki za siebie nawzajem :-) jakoś trzeba zwalczyć stres :nerd:

u nas dzisiaj wylazł 6 ząbek :) czyli status jest taki, ze 3 u góry i 3 na dole ;-):-D

pozdrawiamy

my tez za Was bedziemy trzymac kciuki!!! nam ida az cztery zebole naraz... górne jedynki i dolne trójki... dziewczyny ja zwariuje z małym... :wściekła/y::wściekła/y:

reklama
Renifer, u nas idą piątki i mały wygląda ja buldog, ślina mu leci ciurkiem, zdarzają mu się okresy strasznego marudzenia i stan podgorączkowy popołudniami:baffled: na dodatek ma jeszcze troche katar, więc generalnie ciągle go wycieram:-) pod nosem i na brodzie

Oj współczuję tego burzliwego ząbkowania.
Oli ma dopiero 6 ząbków.

Soppana, a czwórki Ignasiowi już wyszły?

Ignaś ma 10 zębów, ostatnie 2 na dole ledwo się przebiły a już podobno idą 5, ja tam n 100% nie wiem , bo jak chce cokolwiek zobaczyć to Ignaś zagryza zęby, ale lekarka ostatnio mu zaglądał i twierdzi że idą

No wszystko w życiu możliwe, choć by to było baaardzo szybko, u nas na lutym żaden maluch nie ma jeszcze piątek.
Oliwce ząbki idą bardzo powoli, narazie jest 6, choć coś się szykuje, bo dziąsła mocno czerwone.

no to widzę, że wszystkie tkwimy w tym ząbkowaniu :-) my mamy tyle co Oliwka - 6 ! pozostałe widać, że też się czają...

Renifer,

rozumiem, że Miki daje Ci wycisk :-( dajesz mu paracetamol i smarujesz żelem ? jakoś mu to powinno ulżyć, i Tobie też przy okazji

dzięki dzisiejszej paskudnej pogodzie zrobiliśmy w domu małe przemeblowanie, trochę sąsiadom powierciliśmy i już młody ma bramkę i zakaz wjazdu do kuchni i części korytarza, z której już wychodzi się na zewnątrz :rofl2: narazie nic nie mówił...
ale za to dzisiaj ma zmasowany atak na samodzielne stanie, co chwila puszcza się rączkami i sobie stoi z zabawką albo tak po prostu .. tylko patrzeć jak zacznie dawać kroki :-p:tak:

idę zrobić ze sobą porządek, bo jutro do pracy ... potem herbatka i taniec z gwiazdami ... a potem spać ... jestem zmęczona ale zadowolona po dzisiejszym dniu :-)

cześć;-)

my niestety tez cierpimy z powodu ząbków:-(, do tej pory nie dokuczały, wyszły wszystkie przednie, a teraz ida górne 4 i normalnie szok, Piotrus nie spi po nocach, płacze, no i slini się strasznie:no::no::no:,

a do tego rozpoczał chodzenie już na dobre, nawet nie chce żeby go podtrzymywać, odpycha moje ręce:-D:-D,

i zrobił sie synus tatusia:tak:

reklama
Byłam dziś u innego lekarza i pani doktor stwierdziła że z tymi ząbkami to jednak fałszywy alarm:baffled: jak szły czwórki to się tak dziąsła rozpulchniły że tamta myślała że to piątki. Może to i lepiej bo wystarczająco już się nacierpiał przez te zęby:tak:

Chciałam się pochwalić że Ignaś już ładnie sam je łyzeczką obiadek i panie w żłobku go wysadzją na nocniczek i robi siku, chociaż w domu to nie za bardzo chce siadać:baffled:

Do góry