reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

****************Bydgoszcz ReAkTyWaCjA ***************

Dzień dobry szanownym Paniom !

Jak zwykle niewyspana, ale zaraz lecę dospać tylko młody musi się wybawić :-)

Aniu,

Tak czytam o twoich przygodach z chrzcinami i wspolczuje, u mnie nie jest tak zle. Jedynie tesciowa przelotnie wspomniala, ze szkoda, ze nie sa w bydgoszczy ;-) choc juz zanim maly sie urodzil wspomnielismy jej o tym, ze beda w rodzinnym miescie. tak, zeby potem nie bylo niedomowien :tak: rowniez mimochodem zaznaczylam, ze tylko rodzice i rodzenstwo i zadnych ciotek :tak: bo tak by mi wyszlo drugie wesele hehe a jednak lokal kosztuje :-D wyprałam juz wdzianko i posciel do wozeczka na chrzest ... jeszcze ja nie mam sie w co ubrac no i nie wiem co zalozy mąż ... czas sie zastanowić

Renifer,

masz dobre plany na dzisiejszy dzien, ja mam jablecznik od mamy i herbatke z pewnoscia wypije. nie mam jedynie pomyslu na obiad :-p co gotujesz ? szykuj sie bo niedlugo Mikolaj nie da ci wypic kawki :tak::-D

Soppana,

niech Ignas szybko zdrowieje

do pozniej :happy:

reklama
Aniu,

Tak czytam o twoich przygodach z chrzcinami i wspolczuje, u mnie nie jest tak zle. Jedynie tesciowa przelotnie wspomniala, ze szkoda, ze nie sa w bydgoszczy ;-) choc juz zanim maly sie urodzil wspomnielismy jej o tym, ze beda w rodzinnym miescie. tak, zeby potem nie bylo niedomowien :tak: rowniez mimochodem zaznaczylam, ze tylko rodzice i rodzenstwo i zadnych ciotek :tak: bo tak by mi wyszlo drugie wesele hehe a jednak lokal kosztuje :-D wyprałam juz wdzianko i posciel do wozeczka na chrzest ... jeszcze ja nie mam sie w co ubrac no i nie wiem co zalozy mąż ... czas sie zastanowić

Zawsze znajdzie sie ktoś kto ma jakieś ale, tylko czemu u mnie prawie wszyscy :no:.
My zaprosiliśmy 2 ciotki z rodzinami z którymi, bo mamy bardzo dobry kontakt z nimi i bardzo chcieliśmy żeby oni byli, a że mojej mamie to nie pasuje, no cóż to jej problem :tak:.
Dobrze że mi przypomniałaś o ubraniu dla nas :szok: bo zapomniałam, dla Dawidka już prawie mam ale co z nami :sorry:.

sopanna nie przejmuj się gadaniem "starych ludzi", przyjmij moją zasadę którą kiedyś usłyszałam w programie dla rodziców, dziecko jest jak surowe mięso, w chłodnym dłużej zachowa świeżość, może nie brzmi to najlepiej ale się sprawdza :tak:.
I zdrówka dla Ignasia.

Renifer bądź dzielna i zrzędź nam ile chcesz :tak:. I pomyśleć że jakieś 3 tyg temu ja też tak czekałam :happy2:

Dzień Dobry wszystkim:-),

troszkę mnie nie było, bo nie miałam łaczności,
dzis za to nadrobie zaległości.

Aniu widzę, że kłopotów z rodziną ciąg dalszy:no:, trzymaj się i nie przejmuj, rób swoje:tak:,

Reniferku trzymaj się, malutki urodzi się w październiku, a to fajny miesiąc;-), (ja tez jestem z października), zobacz jak slicznie jest na dworze, te kolorowe liscie, słoneczko, bardzo lubię jesień, ale własnie taką, jak dziś

Soppana, dziewczyny mają rację, przegrzewanie maluszka jest chyba jeszcze gorsze, mój mały jak tylko poczuje troszkę ciepełka, to zaraz wysypują go potówki i robią się mu czerwone plamki na pleckach.

Piotruś nadal nie chce mi zjeść kaszki:szok:, może macie jakieś sposoby na podanie jej,
ja chciałam mu podać kaszę wierczorem, żeby sie bardziej najadał, bo spi mi tylko do 12-tej:wściekła/y: i juz chce jeść.
A ostatnio to chodzi spać coraz wcześniej, wczoraj np zasnął o 18.30. Tatuś przyszedł z pracy i tylko go w łóżeczku zobaczył:-(.

Miłego dnia kobitki, odezwe sie po spacerku.

Hej.
Ale dzisiaj ładnie, aż żal było by w domku siedzieć dlatego w trójkę (mama i dzieci) zaliczyliśmy pierwszy spacer i zakupy w Polo:tak:. Ja wózek z Dawidkiem a Majka wózek na zakupy, wszystko poszło bardzo sprawnie, zajęło nam to tylko godzinę ( z drogą do sklepu i z powrotem ).

Na 19 jedziemy ustalać menu chrzcin. :-p
Do później.

ja zawsze pilnuje żeby w pokoju, gdzie śpimy nie było więcej niz 20 stopni, mały jest lekko ubrany i przykryty, jakoś się nie rozkopuje, a na spacer bierzemy zawsze dodatkowe ubranko i kocyk, tylko mój mąż to taki zmarźluch i wydaje mu się że Ignasiowi tez jest zimno...

Ewelina a próbowałas kaszke kukurydzianą? bo ja teraz daje i małemu smakuje

Ewelina, ja z kolei proponuję sinlac firmy Nestle. Tak jak Oliwka zwykłą kaszkę ryżową lubi średnio, tak za sinlacem wprost szaleje (mi zresztą i moim koleżankom na lutówkach też bardzo smakuje). Młoda cały czas w trakcie jedzienia mlaska z zadowolenia. To jest kaszka dla alergików, ale zdrowe dzieci przecież też ją mogą jeść, rozrabia się ją z wodą, bo ma w sobie pełnowartościowe białko. My jedziemy tylko na sinlacu.
Co do pobudek w nocy to synuś i tak Ci ładnie przesypia. Jeśli chodzi spać przez 19tą to jak się budzi o północy to i tak robi sobie długą przerwę nocną zanim zgłodnieje. Karmisz cycem czy butlą? U nas kaszka nie przedużyła czasu snu. Wydaje mi się, że to zależy od dziecka a nie od tego czy jadło kaszkę czy nie. A co do ilości pobudek to my mamy ok 4 w nocy, ale zdarzają się też takie nocki, że jest ich kilkanaście niestety. Na szczęście małej zapakuję cyca do buzi i odrazu obie zasypiamy. Także Agnes, ja też ostatnio chodzę niewyspana. Na dodatek moje dziecko zaczęło się budzić rano o 7 rano :-( A tak ładnie spała do 9 a nawet 10.
Aniu, my mieliśmy chrzciny w lokalu i baaardzo sobie chwalę ten pomysł. Żadnej babraniny w garach, wszystko masz gotowe, podstawione pod nos, po imprezie nie interesuje Cię sterta naczyń. My mieliśmy imprezę w hotelu w Millenium w Osielsku, w ramach opłaty za menu dostaliśmy jeszcze do dyspozycji pokój, w którym karmiłam i przewijałam Oliwkę.
Soppana, jak tam synuś? Trochę lepiej z katarkiem? U Oliwki niestety katarek spowodował zapalenie ucha (niestety często tak powoduje). No i skończyło się antybiotykiem. Ale już jest dobrze.
Renifer chodzisz jeszcze w dwupaku? Bo coś się od wczorajszego rana nie odzywasz, a przepracowanie często jest powodem rozdwojenia :tak:

Kasiad uszka na szczęscie zdrowe, tylko ma Ignaś kaszelek i bierze syropek,

Ewelina ja daje kaszkę tylko dlatego że karmię małego butlą i samo mleko mu mało. budzi sie zawsze tak samo a nawet czesciej- po prostu potrzebuje sie przytuliuc a ja mu tego nie bronie:tak::-)
Ignas zasypia o 20 i budzi sie o 1, wiec śpi tak samo jak Piotruś, potem znów o 3 (wtedy daje mu herbatkę) i potem o 5 na mleczko, i zasypia jeszcze do 7. Podobno to norma w tym wieku,

EWELINA wiem ze październik to fajny miesiąc choćby dlatego, zę ... w końcu nadszedł!!!

KASIAD ja to jak cyborg, las prędzej cały wytne niż urodze... na szczescie checi mnie naszły na sprzątanie wiec moze uda mi sie zostawic czysty domek idąc do szpitala ;)

AGNES ja miałam wczoraj zapiekanke ryżową na obiad, dziś naleśniki... normalnie ma taka wenę twórcza w kuchni ze śmiać sie chce...

apropo chrzcin.... jak mój synek już raczy przyjśc na ten świat to chyba je zrobimy w domu... na początku myśleliśmy o firmie cateringowej, ale teraz doszliśmy do wniosku ze zaprosimy na obiad
- nic wiecej po kościele tylko chrzestnych, dziadków i rodzeństwo, to wyjdzie jakies 12 osób z nami a ja juz wielokrotnie robiłam całonocne imprezki na ponad 20 osób wiec raczej damy rade...

buziaczki na dziś!!!

Dzień dobry
Renifer ale mi niespodziankę zrobiłas na Listopadowych
Dziekuje za odwiedziny i za taka nowinę hehe ale sie uśmiałam
Ja dziewuszki nadal 2w1 sporo na głowie,i tak naprawde nie mam na nic czasu,a juz wogóle pisanie na forum takze przepraszam was wszystkie za moje zachowanie!
Mam nadzieje jak juz urządze sie ze wszystkim i poukładam wszystko w firmie i ustale z pracownikami zrobie sobie wolny tydzien przed porodem to nadrobie wszystko i bede codziennie.
Tymczasem sle buziaki dla Wszystkich Bydgoszczanek

reklama
Witajcie
dzięki za pomysły,

Kasiad, sinlac wypróbuje na pewno, bo dostałam właśnie próbki od Nestle i wśród nich był sinlac, jakies puree ryżowe, mleczko i deserek,

Soppana, a gdzie kupiłaś kaszkę kukurydzianą, bo wszędzie sa ryzowe, albo mleczno ryżowe, a lbo mleczne, a kukurydzianych to nie widziałam,

A tak na marginesie, to chciałam Piotrusia dokarmić kaszką wieczorem (bo karmię nadal tylko piersią, no i plus zupki i deserki), żeby dłużej pospał, ale Soppana rozwiała moje nadzieje, bo jej Ignas karmiony butelką i kaszką też nie przesypia całej nocy,
czyli nasze dzieciaczki są z tych, co musza się potulić w nocy:-Ddo mamusi.

Aniu my tez robimy razem zakupy z Piotrusiem, tylko teraz jest troszkę gorzej, bo zrobiło się chłodno i muszę rozebrać Piotrka w sklepie, żeby mi sie nie zagrzał.

Moja pociecha leży właśnie na macie i odkrywa nowe głoski i sylaby, dzis usłyszałam od niego "ga ga", a piszczy i cieszy się, ciekawe na jak długo:tak:

Do góry