reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

****************Bydgoszcz ReAkTyWaCjA ***************

Widzisz natalya w tym chorym kraju to się nie można za wiele spodziewać, no już z pewnością tolerancji jest mało >:D,- babsztyl paskudny z tej lekarki. Mam nadzieję, że nie odpuścisz sobie i jednak poskarżysz na nią!

Co do lekarzy...byłam z młodą na kontroli w Poradni Chirurgicznej i jak weszłam do pokoju to pielęgniarka spytała mnie i mogę spokojnie zacytować to co powiedziała:"Czy już te paskudne dzieciary z bidula poszły sobie"? Fajna, co? >:D Niby skąd miałam wiedzieć jakie to są dzieci, nie miały napisane na czole:"Nikt nas nie chce, mieszkamy w domu dziecka"!! Powalone to wszystko jak cholera!!

A ja nienawidzę ZUS-u i wszystkich urzędów właściwie! Szkoda, że tu nie można poprzeklinać za wiele O0

Mkkafe Dziecię Ci urosło pięknie! :o

reklama
GeHa pisze:
Widzisz natalya w tym chorym kraju to się nie można za wiele spodziewać, no już z pewnością tolerancji jest mało >:D,- babsztyl paskudny z tej lekarki. Mam nadzieję, że nie odpuścisz sobie i jednak poskarżysz na nią!

Co do lekarzy...byłam z młodą na kontroli w Poradni Chirurgicznej i jak weszłam do pokoju to pielęgniarka spytała mnie i mogę spokojnie zacytować to co powiedziała:"Czy już te paskudne dzieciary z bidula poszły sobie"? Fajna, co? >:D Niby skąd miałam wiedzieć jakie to są dzieci, nie miały napisane na czole:"Nikt nas nie chce, mieszkamy w domu dziecka"!! Powalone to wszystko jak cholera!!

Nie no załamać się można!
Moi przyjaciele starają się o adopcję, właściwie są już na etapie czekania na dziecko i wiecie co im powiedzieli w ośrodku adopcyjnym? że przez becikowe w ogóle nie ma małych dzieci do adopcji.Przychodzą matki rozważające pomysł adopcji, a potem snują plany co za te pieniądze sobie kupią - jedna to nawet walnęłą tekst że jeszcze jej na dżinsy zostanie. Ciekawe tylko co się z tymi dziecmi stanie jak np pieniądze się skończą i nie będzie np za co pić ? Trafią do domów dziecka właśnie i potem jakieś babsko powie, że są paskudnymi dzieciarami z bidula? Teraz oczywiście generalizuję i mam na myśli tylko patologiczne przypadki, bo może w niektórych przypadkach lepiej się stanie jeśli dziecko zostałoby przy matce. Wq..ia mnie ten kraj i rząd i to jego myślenie, że jak dadzą trochę kasy, to zaraz rozwiążą się problemy i będzie miło i prorodzinnie.

starcza na dzinsy i na jeszcze wiecej:) wozek wystarczy przeciez ukrasc(np.mi:) zabawki, rowwerek, ubranka gdzies ze slepu sie wyniesie, o i jak latwo o wyprawke dla dziecka!! po co sie przemeczac:)
podejzewam ze wsrod patologii wiele kobiet zacznie rodzic by dostac becikowe a puzniej odda do adopcji, takim dziciom trzeba okazac troche serca a nie walic takimi tekstami, podejzewam ze jak ta babka je "oslugiwala" to tezgrzecznoscia nie grzeszyla...a one juz wystarczajaco czuja sie niepotrzebne...
z tym becikowym to z jednej strony fajnie bo zawsze sie przyda, a z drugiej uwazam ze ta kase mogli by przeznaczyc na cos bardziej potzrebnego

ach.... GeHa w ogóle minie pisz o taki kur..wskich zachowaniach,
my ostatnio jak jechaliśmy nad morze, to zatrzymaliśmy się na jednej stacji benzynowej na kawe i śniadanie
zaraz po nas przyjechał autobus z dzieciakami i wleciały do środka z krzykiem
i jeden tirowiec wyleciał na nich tak:
- zamknijcie ku.rwa te mordy !!!
Mój maż siedział przy stole z Pariską na rękach i z chrzestnym Pariski a ja stałam w kolejce i nie bardzo wiedziałam o co chodzi
tylko usłyszałam mojego meża jak opier.ala tego tirowca

Jad wróciłam do stolika to mi wyjaśnił, że pomyślał sobie, że za kilka lat, to mogła być nasz córka z wycieczką np szkolną
i ktoś mógłby sie tak do niej odezwać, więc zjeb..ł tego tirowca jak psa ;D

Brawo dla męża ;D
Pani ta równiez spytała po co ja tutaj przyszłam(do tej poradni), przeciez Julę TYLKO bolał brzuch i to jest taka drobnostka >:D po czym zwinęła swoją wielką spasłą dupę i wyszła z pokoju, może i lepiej dla niej >:D bo cierpliwość mi się kończyła...

u mnie w przychodni na walach tylko ta jedna lekarka taka do du... reszta, rowniez pielegniarki bardzo mile, nigdydy nie moglam narzekac:) a ta przychodnie najpierw ja odwiedzalam a teraz maly:)
my planujemy jutro pojechac nad morze we dwojke i wniedziele wrocic, ale zastanawiam sie nad tym pomyslem bo za tydzien moje "pasierbice" (nie moglo wymyslec lepszego slowa???) przyjezdzaja z rodzina to masa wydatkow sie szykuje...ostatnio stale siedze sama i przydada nam sie dwa dni we dwojke:) pewnie bysmy do gdanska pojechali...no ale tu tez moze byc fajnie:)
dzisiaj idziemy do mojej mamy na kawke:) przez 4 dni nie ma w calym bloku gazu a do sasiadow przyjechala jakas wieksza rodzinka z kanady, pomiescic sie w dodatku nie moga i u mojej mamy spia:) tylko jak tu teraz ugotowac obiad dla tylu ludzi... no ale dobrze ze chociaz cos tam naprawiaja i renowuja:) winde by tylko mogli wymienic na jakis nowszy model:)

Dzisiaj byłam na szczepieniu u nas w przychodni Nad Wisłą tyle ludzi ze myślałam że nie wejdę do przyszłego tygodnia :) :)
Ale jakoś szybko szło. Męczy mnie tylko jedno lekarka która badała Oliwierka stwierdziła że ma jeszcze za duże ciemiączko i w ogóle główkę jakąś miękką.Trochę mnie wystraszyła ale za chwile powiedziała że trzeba zwiększyć dawkę Vigantolu do 4 kropli na dzień, tak dawałam mu 2. Mówiła że jest duży i szybko przybiera 7,2kg więc to za mało dla niego.
Tylko piguły mnie trochę denerwują chociaż są bardzo miłe to jeszcze nigdy mi go nie zmierzyły, powiedziały że mogę zrobić to sama.No i zrobiłam ale jakoś tak dużo mi wyszło. Bo to chyba niemożliwe żeby tak urósł.Po urodzeniu mierzył 57 a mi teraz wyszło 79 chyba coś nie tak robię chociaż robiłam to wg ich wskazówek :-[ :-[

91340.jpg

Hej dziewczyny sorry ze tak troszkę odchodzę od tematu ale czy są tu jakieś mamy które urodziły w styczniu tego roku oczywiście z Bydgoszczy??
90791.jpg

reklama
Cześć MATKI - dziś nasz dzień - wszystkiego najlepszego Wam życzę.

Jak spędzacie ten dzień? Mój synek podarował mi piękną laurkę z odrysowaną rączką no i oczywiście narysował na niej swój ulubiony obiekt plastyczny czyli JAJO (dwie krzywe prezecinające się linie, a w ogóle jajo to jego najlepsze jedzonko, ulubione słowo, kinder jajo to ulubiony przysmak, zabawka itp) - niedawno sama jeździłam go podglądac jak był jeszcze komórką jajową, a teraz on mi jajo rysuje! Wzruszyłam się normalnie. Moje małe jajo mądrzejsze od kury.

Do góry