reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

****************Bydgoszcz ReAkTyWaCjA ***************

natalya pisze:
o ja dopiero teraz zauwazylam...czy ty nie mialas dlugich wlosow???? radykalne ciecie bylo???

długie włoski mam caly czas,ostre cięcie grzywki bylo
ale i tak ją podpinam do gory bo mnie wkurza :p

reklama

Pati26 pisze:
natalya pisze:
o ja dopiero teraz zauwazylam...czy ty nie mialas dlugich wlosow???? radykalne ciecie bylo???

długie włoski mam caly czas,ostre cięcie grzywki bylo
ale i tak ją podpinam do gory bo mnie wkurza :p

Pati - no ja też zawsze tak mam - ścinam grzywkę i potem ciągle się wkurzam, układam itp. No ale jak mam za długie włosy zawsze mnie kusi żeby obciąć, błędne koło :p .

JJ - nie przejmuj się aż tak bardzo, każde dziecko rozwija się we własnym tempie, nie ma co porównywać za wiele, grunt to się nie nakręcać (chociaż ja ostatnio się nakręcam że Wiktor mógłby mówić już więcej). Co do tego nieprewidłowego napięcia to nie będę ekspertem, najpewniej zlecą małemu jakieś ćwiczenia.
Ale żeby cię uspokoić - Wiktorek też nie był prymusem (był dość pulchniutki, więc może też dlatego) leżał na brzuszku podparty dobrze na łokciach jak miał 2,5 miesiąca, przewracał się z brzucha na plecki jak miał miesięcy 5, miesiąc później z plecków na brzuszek, siedział samodzielnie w wieku 6-7, raczkował od 8(najpierw pełzał, i do tyłu), stanął samodzielnie jak miał 9-10, kroczył po 11 miesiącu, ale pierwsze samodzielne kroczki były w niespełna 13 miesiącu. No to chyba tak zgrubsza. Jesli jakis etap przeoczyłam to mi przypomnij. Teraz biega, skacze, czasem staje na jednej nodze podparty. Rozwija się moim zdaniem bardzo dobrze, jest zwinny sprawny i bardzo szybki.

dokladnie nie nalezy sie przejmowac teraz tym ze maly jeszcze czegos nie robi, za jakis czas wszystko sie wyrowna:) kazde dziecko ma swoje tepo, mysle ze jeszcze za wczesnie zeby sie matywic, ale na pewno jakies cwiczonka mu pomaga:) trzymam za was kciuki:)
ja musze sie pochwalic ze moj maly juz calkiem dobrze chodzi:) straszny silacz z niego, za to z kolei z mowieniem mama wogole nie widac jakis postepow...a podono teraz juz dzieci zaczynaja...no kazde dziecko zaczyna kiedy indziej:) na wszystko jest czas:)

Witam
Też jestem z Bydgoszczy a dokładnie z Fordonu z osiedla Nad Wisłą
Pozdrawiam wszystkie mamusie :) :) :)

_601112_n.jpg

Bardzo się cieszę że na tym forum spotkałam bydgoszczanki zawsze ma się jakieś sąsiadki. Tym bardziej że ja nie znam prawie w ogóle mam z Bydgoszczy a dzięki temu forum może poznam jakieś fajne mamuśki z którymi można podyskutować :laugh: :laugh:

_601113_n.jpg

Pozdrawiam :D :D :p

olka ja tez z fordonu a mieszkam teraz na pielegniarskiej wiec bardzo blisko ciebie,a z nad wisly pochodzi moj mezus :)

reklama
Do góry