reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

****************Bydgoszcz ReAkTyWaCjA ***************

wiyam nowa mama:) ja co prawda nie z fordonu, teraz centrum a jeszcze dwa miesiace temu szwederowo:)
dzisiejszy dzien w zlobku byl super!!!! jestem zachwycona. maly nic a nic nie plakal. caly czas grzecznie sie bawil. pospal godzinke. jadl ladnie obiadek. o 19 juz padl byl tak wymeczony:) doslownie sila go z tamtad wyciagalam. byla tez dziewczynka ktora rowniez miala swoj pierwszy dzien...strasnzie plakala. panie caly czas jej spiewaly, odwracaly jej uwage. co mnie zaskoczylo jak wprowadzilam malego do sali to to ze wszystkie dzici siedzialy na nocnikach. panie powiedzialy ze jak juz dziecko tylko zaczyna samo siedziec to zaczynaja nocnikowania:) jestem bardzoz adowolona i mam nadzieje ze zadne chorobsko nas nie dopadnie:)

reklama
Witajcie dziewczyny. dawno mnie nie bylo. A wiec po krotce. Moja mala rozwija sie fajnie. Ma troszeczke jakiejs skazy, ale oczywiscie kazdy lekarz mowi co innego. Wiec musze to odczekac. Juz nie jestem taka przestraszona jak bylam na poczatku. Teraz na przez 2 tygodnie byl moj maz, ktory przyjechal na urlop. Mial byc przy porodzie, gdyz planowany termin byl na 9 maja. Corcia urodzila sie 1 miesiac wczesniej, wiec tata przyjechal na gotowe. Pracuje w Anglii, zreszta ja tez. Przyjechalam do Polski urodzic i wracam we wrzesniu. Poniewaz widze, ze wysylacie swoje zdjecia slubne, ja tez wysle na stronie ... fotosy. Wysle takie ktore mam akurat w komputerze. Na dniach wysle Wam rowniez moja corcie, ktora juz wazy ponad 4 kg, ze szpitala wyszla 12 kwietnia z waga 2,5 kg.
Pati, tak wiec widzisz ja rowniez mam meza z dala od rodzinki. Duzo mi pomagal jak byl, ale mam nadzieje, ze ten czas tu w Polsce mi szybko zleci. Macierzunski mi sie konczy w pazdzierniku wiec musze wrocic. Pozdrawiam Was wszystkie i mysle, ze bedziemy pisac, zeby faktycznie watek nie upadl.
Asioczek, ile Twoja Maja miala tygodni jak ja szczepilas. Ja mam wyznaczony termin szczepienia na wtorek, czyli po 6 tygodnia i 1 dniu. Wykupuje szczepionke skojarzona ( 5 w jednym). Nie wiem, gdzie mozna ja kupic najtaniej, bo podobno jest roznica w cenie nawet do 100 zl.
Ojej, ale sie rozpisalam. Pozdrawiam

moje kochane bydgoszczanki....
jak tu dzisiaj tłoczno,az milo ::)

Serdecznie witam nowe Foremki!!!
ja tez z oś. Nad Wisłą, a dokładnie z Altanowej(widok z balkonu na Wisłę mam :p)

natalya...bardzo sie ciesze ze maly tak super klimatyzuje sie w złobku,ale z chorobami to moze byc roznie....
moj maly troszke podlapywal od innych dzieciaczkow,ale tylko troszke

anwaryl..juz mi nie smutno z powodu emigracji malża,bo za dwa miesiace razem z synkiem do niego dołączymy
tam,moze byc nam tylko lepiej...........wiem to ;) ;) ;) ;)

Kariwiw pisze:
Melanie - a dokąd się wyprowadzacie po wakacjach ? Jeśli wolno spytać, zaintrygowałaś mnie.

jak juz Pati wspomniała nad morzem :D w UK :)

anwaryll
- cieszę się, że już strachy odeszły w niepamięć
jeśli można zapytać... w jakiej częśći UK mieszkacie ?? :)

witam nowe bbowiczki :) :) :) :)

JJ pisze:
Mel już teraz wiem skąd twój tato mi sie znajomy wydawał.....
Pracuję w firmie (ale pewnie nie mam tam po co wracać po wychowawczym...), która robi osprzęt do samochodów cięzarowych, przyczep, naczep i takie tam i twój tato pare razy u nas był cos kupić......hehe raz nawet trzasnęłam mu wykład na temat laweciarzy ilu to sie ich zjechało jak mi koles w dupsko wjechał.....

pozdrawiam

;D ;D ;D ;D ;D ;D

JJ pisze:
Kariwiw pisałaś, że Wiki nie fikał w tym wieku tak jak Paris. Napisz coś proszę kiedy mniej więcej nabywał swoje kluczowe umiejętności, bo ja jestem trochę skołowana przez tych debili lekarzy...bo Franc to też chop a my chłopaki musimy sie trzymac razem ;).....bo te kobitki to są szybsze i sprawniejsze w rozwoju ruchowym ::)
kochana wpadnij tylko na wrzesień 2005 i poczytasz o innych dzieciaczkach, że jeszcze nic nie robią jak to ujęłaś ;)
naprawdę nie ma się czym martwić
muszę Tobie powiedzieć, że Pariska jest wyjątkowo żwawa i nie masz co się martwić, że ona to czy tamto :) :-* :-* :-*

anwaryl pisze:
Asioczek, ile Twoja Maja miala tygodni jak ja szczepilas. Ja mam wyznaczony termin szczepienia na wtorek, czyli po 6 tygodnia i 1 dniu. Wykupuje szczepionke skojarzona ( 5 w jednym). Nie wiem, gdzie mozna ja kupic najtaniej, bo podobno jest roznica w cenie nawet do 100 zl.

Anwaryl Maja byla szczepiona w wieku 8tygodni i 1 dnia, jak miala 6w1d niestety miala podejrzenie o jakas infekcje i 2 tygodnie musialysmy czekac.
Ja szczepionke (INFANRIX HEXA) kupowalam u nas w przychodni koszt 170zl za jeden zastrzyk. Moglam wziasc tansza za 120 ale wtedy zoltaczka jest panstwowa i 2 zastrzyki maluch otrzymuje.

ogladalyscie eurowizje???? co za lipa, a wisniewiski na pierwsza 3 liczyl.....wogole nawet te zespoly co weszlo beznadziejne byly....jak dla mnie ponizej pewnego poziomu jaki powinni pokazywac an tym konkursie...juz wiecej nie bede tego ogladac

mamaCyprysia pisze:
olka ja tez z fordonu a mieszkam teraz na pielegniarskiej wiec bardzo blisko ciebie,a z nad wisly pochodzi moj mezus :)
To fajnie że mieszkasz tak niedaleko ja chodzę tam do przychodni i mam z tamtąd paru znajomych :) :)
_601062_n.jpg

reklama
Do góry