reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

****************Bydgoszcz ReAkTyWaCjA ***************

Dobry

Znowu sami ech. Weekend zleciał szybciutko.:-(
Ale fajnie, bo pojeździliśmy po znajomych, w niedzielę wygoniłam w końcu chłopa, żeby na basen dziecko zabrał. Plan jest taki, ze jeszcze ze 2-3 weekendy mają tak pochodzić a potem chcemy Mateusza zapisać na jakąś szkółkę, która tu w Osielsku organizuje naukę pływania. Jest ich kilka, więc poszperać po necie będę musiała i wyszukanie może opinii jakiś:tak:. Chciałabym, zeby to dziecko w końcu jakiś ruch uprawiało:dry:. Jego nie ciągnie do piłki, do roweru...a wodę to niemal każde dziecko lubi. Przyda mu sie, bo choć gruby nie jest, to tłuszczyk mu sie zbiera. My z mężem oboje raczej konkretni:sorry2: i oboje mamy tendencję do tycia, więc duże prawdopodobieństwo jest, ze i chłopcy mogą mieć ten problem. Więc wolę chuchać na zimne, niż mieć potem w podstawówce otyłe dziecko z problemami zdrowotnymi.

reklama
Krolcia moje koleżanki woza dzieci z miasta specjalnie na naukę pływania do was, jak wrócę z urlopu to mogę się spytać bo wiem że są zadowolone. Jak sprawa z mieszkaniem?
Powiem wam że fajnie było w Krakowie ale na stałe to musi być koszmar tyle ludzi wszędzie i te ceny szok

Heloł się z kawą.

Pogoda dobijająca, nie ma co. Lenia miałam strasznego przy wstawaniu dzisiaj.

Mucha dzięki! Jak najbardziej poproszę o namiary na dobrą szkółkę. Z tego co znalazłam w necie, to jest ich tutaj chyba 5 albo 6. Mają tam swoje dni i godziny zarezerwowane. Chciałabym taką szkółkę, w której poprowadzą dziecko nie mające wcześniej styczności z basenem i może się po prostu bać. Znaczy byliśmy wcześniej, ale ze 2-3 razy... Taka wyprawa rodzinna to się już robi koszt, nie mówiąc o tym, ze z maluchem(Daniel) nie wszędzie można wejść.

Ostatnia edycja:
Witajcie, gdyby nie lustro bym nie wiedziała, że czas tak ucieka :-) ale jak na nie spojrzę to widzę, że się starzeję :-p

Może ktoś zna fajna stadninę koni w Osielsku, lub okolicy?

Siedziałam wczoraj 4h w kolejce do lekarza po to aby usłyszeć, że skierowania nie może mi wystawić:wściekła/y: co za czasy.. aby je dostać muszę teraz czekać do lipca, choć to jeszcze nic pewnego czy inny lekarz je wypisze..... Takim sposobem człowiek potrzebujący szybko się "przebadać" pójdzie prywatnie, nawet jeśli go nie stać :szok:

Jeszcze trzy miesiące i wakację.... ale zleciało !

A ja się pochwalę nowym członkiem rodziny :-) Kilkanaście minut temu przyszedł na świat przez cc Przemysław :-) mój bratanek moja nowa miłość :-)

Hej!

Ja czekam na sloooonce...sie doczekam??!!

Iza dokladnie trzy miesiace i wakacje...ojjjj zlecialo :-)

A ja wczoraj zostalam znowu ciocią :-) kuzynka miala termin na 8 kwietnia no i tak ja wczoraj wzielo,szybko i konkretnie a rano jeszcze byla u lekarza i na ktg...

Witam
Rozmnaża nam się ten świat :-D . Gratuluję dziewczyny!

Co za pogoda znowu. A już miałam nadzieję, że to popołudniowe słońce to to które miało zawitać na dłużej u nas.:-(

Wczoraj zaliczyliśmy z Danielem badanie słuchu. Tympanogram. No wyszło nie ciekawie. Do leczenia. Może tam jest jednak ta woda, albo trzeci migdał coś tam uciska... No zobaczymy. Zastanawiam się czy nie pójść do Gizińskiej prywatnie to wszystko skonsultować.

Hej!

Noo wlasnie,gdzie to slonce?? Od jutra mam nadzieje zawita na pare dni ;-)...

Karola no niedobrze...ja bylam z Wiki u Gizinskiej to byl wtorek a na czwartek kazala mi sie stawic na "sali operacyjnej" zawolala 2700zl za zabieg 5minutowy no dobra ze znieczuleniem 10minut bo na nfz 3 lata czekania...nastraszyla mnie ze dziecko sie udusi bo ten trzeci migdal,ze spac z nia mamy,obserwowac i nie czekac,na czerwono popisala ze na cito badania wszystkie itd...:no::szok: do teraz mam uraz ehhh

reklama
Co Ty gadasz!:szok: U nas to na pewno...chyba... nie jest trzeci migdał, bo nie ma żadnych objawów z tym związanych. Nie mówi przez nos, nie chrapie, nie ma ubytku w słuchu. Sprawdziłam szepcząc czy chce czekoladę. Słyszał bezbłędnie:-D. Ja myślę, że to u nas jednak ten płyn w uszach może być.. Kurcze to może najpierw jednak wrócić do tej baby która nam steryd przepisała...

Do góry