reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

****************Bydgoszcz ReAkTyWaCjA ***************

Mam pytanie do mam starszych dzieci. Dajecie już taką stuprocentową intymność dzieciom podczas kąpieli? Ja głowę Mateuszowi jeszcze myję no i zwracam uwagę jak ma myć siusiaka...i właśnie ostatnio zaczęłam się zastanawiać, czy on nie powinien tego robić już całkiem sam. No myje się sam, ale ja jednak stoję nad nim i kontroluję czy zrobił to dobrze. Jakoś nie mogę:no: sobie przypomnieć czy ja wieku 7 lat myłam się zupełnie sama:confused:

reklama
Franio generalnie myje się sam, i sam jest w łazience podczas mycia. Ja go wybieram. Ale raz na jakiś czas tak co 3 dni kontroluje czy dobrze to robi. Generalnie u nas raczej nie ma takich zahamowań co do nagości. Oczywiście naga po domu nie paradujemy., ale jak chłopaki wpadają jak np się przebieram to tragedi z tego nie robię. Ale starszy kompie się w samotności i wkurza się jak mu młody wyłazi podczas kąpieli

No my też nie mamy jakoś zahamowań. Młodemu nie robi, że wejdę mu do łazienki, ale zastanawiam sie czy to nie czas, żeby jednak zaczął mieć poczucie intymności. W końcu niedługo pójdzie do szkoły, być może jakieś kolonie będą czy jak, to powinien się chyba jakoś zacząć domagać swojej intymności nie? Czy nie?:confused:

Właśnie odchudzanie!!! Ja też muszę, bo brzuch mi się robi jak ciążowy!! A po porodzie mi tak ładnie wszystko zjechało a teraz wrrrr tyję w oczach :-( No to idę po kolejny kawałek ciasta hahha
U nas poszukiwanie opiekunki/żłobka ciąg dalszy. No i babka, która miała nam w domu posprzątać co by się można już przeprowadzić też nie może przyjść więc ciągle coś. A w dodatku ja jakaś nerwowa ostatnio chodzę, wszystko mnie wkurza !!

U mnie Wiki juz od dobrych 3 lat myje sie sama przede mna sie nie wstydzi ale jak wejdzie jej np.dziadek,czego nie nawidze to ma odruch zaslaniania sie i zaczela zamykac drzwi w lazience a Mati w sumie tez sie myje sam ale ten to moglby latac z siusiakiem na wierzchu...
Tez nie mamy zahamowan wiadomo ze nie latam tez gola po domu,w sumie po domu nie latam w ogole bo ojciec ale np.jak latem wakacje sami to zadnych zahamowan...

Karola kwiaty powalily mnie!!!!!!!! Cuda i cudenka,chyba zimy nie czujesz :-p??!!

Gin zalatwiony,dostalam liste badan i mam miesiac na wykonanie,po zebraniu tez ok,mam jednak zdolne dziecko ;-):-p...tylko glowa mi pulsuje znowu :-(.

Moje male i duze juz spia a ja spierdzielam powoli do wyra...dobrej nocki!!!

ostatanio w klubie byla psycholog i powiedziala ze sama nago potrafi po domu chodzic a ma nastoletniego syna... ze im bardziej bedziemy z nagosci robić cos "zakazanego" tym gozej dla dzieci...ale jak dziecko samo domaga sie intymnosci to mu na nia pozwolić.

Ola chudzielcu z czego chcesz chudnąć:p

mnie tez czeka wizyta u gin ciekawe c tam sie dzieje:p

Hejka;-)

Młody po antybie wydaje się lepszy, choć w nocy szczekał jak dobry gruźlik. Chyba skończę podawanie wykrztuśnego bo wygląda na to, ze już wypluł co miał do wyplucia.

Ja tam mam ebe na tym punkcie. Że dziecko powinno odczuwać wstyd jakiś tam. No chociażby przed obcymi, a jak z domu wynosi, że nagość to norma to jak? Pewnie to wpływ tego co człowiek sam przeżył w dzieciństwie:-(...a tv i te wszystkie przypadki dzieci molestowanych tylko takie uczucia we mnie potęgują.
Nie chce na siłę jakoś tego wzbudzać, ale też nie chcę przegapić momentu w którym to tak naturalnie przejdzie.

Ja w tym roku do gina nie idę. Konował jest taki u nas, ze strach wchodzić! Po za tym 3 lata z rzędu cytologia wychodziła ok to można wtedy według wytycznych robić ją raz na dwa lata.

Kasia gratuluję zdolnego dziecka! Mam nadzieję, że niedługo też tak będę mogła mówić:tak::-D

Hej!

Cztery proby zalogowania sie na BB i udalo sie :/.
Ja ostatnio podaje prawoslazowe tanie i dzialaja ;-) teraz paleczke przejela Wiki smarka i kaszle,chcialam ja zostawic w domu ale chciala do szkoly bo dzis i jutro maja w sumie nie maja lekcji bo nawet ksiazek nie brali tylko dzien z grosikiem a poza tym test z kubusia puchatka dzisiaj a czytala wiec zaliczyc poszla ;-)

Wstalam przekonana ze to piatek a to czwartek :-p a my w sobote na 18stke a ja nie mam sie w co ubrac wrrr

Właśnie do gina by wypadało iść... ale jakoś mi się nie chce!!
Aga patrząc na mnie po porodzie i teraz widać dużą różnice :-( Byłam szczuplejsza!!
Pochwalę się Wam moim różowym człowiekiem IMG_2002.jpgIMG_2004.jpg

Załączniki

• IMG_2004.jpg
    IMG_2004.jpg
    23,1 KB · Wyświetleń: 34
  • IMG_2002.jpg
    IMG_2002.jpg
    20,4 KB · Wyświetleń: 53
reklama
O rany Olcia jaka Twoja córcia już duża :-) Dziewczynki chorym i zdrowiejącym zdrówka
Krolcia co do tej intymności i zahamowań, to mnie się wydaje że co innego to nagość w domu a co innego brak wstydu i zahamowań.Myślę że to nie to samo. Przecież dziecko wie że jak wygląda człoweik nagi, jaka jest różnica między kobietą a facetem a z drugiej strony nie ściąga majtek w towarzystwie i nie pokazuje pupy. Ale moim zdaniem np należy przestrzegać dzieci przed przemocą seksualną i uczulać je na to że jak obcy je namawia do czegoś albo obnaża to to jest złe

Do góry