reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

****************Bydgoszcz ReAkTyWaCjA ***************

Wiosna wiosna wiosna ach to ty...Właśnie odpoczywamy po spacerku, słonko przyświeca ale śnieg jeszcze leży i wiatr dziś zimny wieje, ale co tam najważniejsze że jest na plusie i świeci słonko.
Soppana pamiętamy i zapraszamy na Bydgoski a co.
Pozdrawiam wszystkich wiosennie.
Kasiulka a to jeden temat taki czy trzy osobne??? Ja zapytam jak czepialski inżynier a jakie są koła inne niż płaskie????

reklama
Nie wiem jak u Was ale u mnie wiatr przeszywa;/...snieg tez lezy gdzie nie gdzie nawet taaaakie gorki...

Muszka czepiasz sie hehe(zart;PPP)...origami (ale plaskie w senie kolo przyklejone na pol zlozone np.) i tylko kola,temat:podroze male i duze...nie wiem czy cos lepiej wyjasnilam hehe

Paniała czyli temat podróze małe i duze przedstawione za pomocą origami? Mała podróż - Stary rynek a tam to wielka karuzela:) Duża podróż na Koło Podbiegunowe

Soppana, jak miło, że zajrzałaś. WIesz, że nawet ostatnio szukałam jakiegoś nr w komórce i wpadłąm na Twój i nawet chciałam coś napisać. Szkoda, że nie da rady się spotkać. Trzymaj się tam i nie poddawaj problemom!

Hejka
Po weekendzie. Mój już w drodze do pracy. Week zalatany, ale urodziny się udały. Młody zachwycony i z imprezy i z prezentów!
Mieliśmy jeszcze gości na noc. także trzeba było się wysilić z gotowaniem czegoś bardziej wyszukanego i w większej ilości. I popiliśmy wczoraj he he. Ale wchodziło! Normalnie szok! We 3 dwie krówki pochłonęliśmy i ja się bardzo dobrze czułam! Chyba utrafiłam w dzień!
laugh.gif

Mały mi podpada, znowu:baffled:. W sobotę rano wyciekło mu coś z uszka. Myślę sobie zapalenie z wysiękiem. Ale zero gorączki, bardzo mu jakoś to ucho nie dokuczało, gorączki brak, a dziś już wycieku z ucha nie ma, za to mokro kaszle, jutro z rana zaliczymy lekarza, niech to sprawdzi. Do tego coś mały kuleje ech! M został z nimi jak pojechałam po zakupy i on twierdzi, ze nic się nie stało, a mały ewidentnie narzeka na biodro. Może poślizgnął się gdzieś na zabawce i nadwyrężył coś ale cierpi widać.

Jak nie chorował to ok było. Jak zaczął od stycznia, to co chwilę coś
:dry: i skończyć nie może.

Zmykam w końcu spać. Wymęczyły mnie te dwa dni.

meduje sie poirytowana ciezarowka :/

jeszcze mlody nam sie rozlozyl pierwszy raz wiec ja panikuje... kaszel ma a na wieczor mi marudzil na ucho do tego 38 stopni, dalam paracetamol, na razie spi zobaczymy jak nocka... z rana dzwonie po pediatre ehhhhh jak nie urok to ....

Hej!

Powiem Wam ze calkiem calkiem na dworze,czuc takie inne powietrze;)

Mucha tak,tak...dzieki;)

Karola super ze sie wszystko sie udalo:) i wiedze ze bylo wesolooo;D...daj znac jak mlody?

Najserdeczniejsze zyczenia dla Matiego od e-cioci:)))!!!

Aga wspoczucia...potrzebne Ci teraz faktycznie;/;(...zdrowka dla Adasia!!!
Masz 2 dni jeszcze!!!

Hejka
Rano podjechałam do lekarza z małym. Masakra! Zapomniałam, ze dziś też pobrania krwi są. A skoro starowinka jedna z drugą i trzecią usiadły w przychodni, to żeby się ku.wa nagadać to się do lekarza pozapisywały! Dosłownie! "Pani jeszcze nie wyszła po pobraniu? Nie, ja jeszcze do lekarza. O to i ja też pójdę"
mad.gif
realmad2.gif
angry.gif

Durne baby! Jeszcze ktoś zasłabł przy pobraniu i przez pierwsze pół godziny urzędowania, lekarka siedziała przy zasłabniętym i nikogo z kolejki nie ruszyła. W doope taka robota! Nerw normalnie z samego rana!
angry.gif

Spróbujemy po południu jeszcze, może będzie większy luz, albo jutro rano, powinno juz być luźniej.

Aga a robisz coś, żeby wykopsać dzieciaka na zewnątrz? Ja skakałam na łóżku. Siadałam na róg rozłożonego łóżka z rozkrakiem i wykonywałam takie ruchy jakie bym robiła na piłce(skakanie, kołysanie się na boki i do przodu). Takie masowanie krocza i te ruchy pobudzają szyjkę. W trakcie porodu pomaga to i może przed i Ciebie pobudzi. Mnie pomogło. Dwa dni takiego skakania i młody i jeden i drugi ruszył.
Zdrówka dla Adasia.

Kasia ja z racji zielonego fioła:-D to pewnie bym kwiaty zrobiła. Taki zwykły biały jak stokrotka, czy żółty jak mlecz to podróż bliska, bo po Polsce a jakieś takie egzotyczne wysokie wiechcie albo palmy to podróż i roślinność z daleka.:tak:

reklama
co do wypedzania, probowalam wielu metod z windy wskoczylam na schody, mylam okna, latam na mopie codziennie, robie cwiczenia na pilce i rozciagajace do tego joga ... napar z lisci malin, i przeczyszczanie, masaz brodawek, cieple oklady i kapiele.
NIC nie dziala, ojawiaja sie przepowiadajace ale milkna...

teraz to chetnie przeczekam do jutra lub srody zeby Adam sie podleczyl troszke..
nocka z goraczka ale udalo sie zbic, ucho nie boli... katar i kaszel zostal.

jeszcze dobija mnie ten snoeg z deszczem, a bylo wczoraj tak pieknie ...

Do góry