reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

****************Bydgoszcz ReAkTyWaCjA ***************

reklama
Pati ja tez wlasnie sie wybieram zapisac Agatke do zerowki i troche dziwnie sie czuje jako mama dziecka szkolnego ;)

My tez wieczor spedzamy w domu bez huku, mamy kartonik ptasiego, szkocka łiske i flaszke sredniego winka. Dzieci juz spia i jest bloga cisza. Oboje wystepujemy w dresach :p

My też domatorzy na maksa ;) nawet piwa nie mamy ::) co najwyżej zrobimy sobie po kubku kakao ;D i też bedzie gites

mkkafe
Podoba mi się jak Agatka puszcza oczko ;D

Pozwolę się wtrącić. Ja też w domu. Na dodatek u rodziców, bo mężuś wyjechał do pracy na weekend.

Jeszcze mialam cos o tych terminach napisac...
Termin z Usg jest wiarygodny do ktoregos tam tygodnia, nie dalej niz do polowy ciazy..potem dziecko juz moze nabierac cialka i byc po prostu wieksze. Chyba USG genetyczne jest bardzo wiarygodne. Czyli takie z okolic 12 tc. Wtedy plod dopiero przybiera ksztalty czlowieka, jest jeszcze owalny i USG robione w tym wieku mowi kiedy sie dzidzia urodzi - na podstawie wielkosci serduszka i innych organow. Bo potem moze byc np duza dzidzia z dlugimi nogami po rodzicach...albo z duza klatka piersiowa, glowa po przodkach..
Mi od poczatku, od pierwszego USG w 8 tc Wasilewski mowil 21 wrzesien z USG, czasem 22 wrzesien. No i tak wyszlo. Koncowe USG 1 wrzesnia mowilo 19 wrzesien bo Jagodka szybko pod koniec przybierala...

To jeszcze raz ja....

Jest u mnie kumpelkka, ktorej własnie przyblizam tajniki bb
Ona jest tegoroczna czerwcoweczką( urodzila 18 czerwca Amelitke) i ponadto ma synka Patryka, ale to juz duzy chłop....
15 marca 8 lat skończy :p

Moze uda mi sie ją tu do nas zwerbować................ ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Melciu...........na mysl o kablu(ktorego dalej nie mam >:D :police:) dostaje wytrzeszczu oczu i ścisku szczeki >:D >:D >:D >:D >:D

Pati
No to masz mało śmiesznie z tym kablem, ale jak? Kolo wcale nie daje znaku życia ??? Wysłał czy nie wysłał, niech poda Tobie numer przesyłki! Ale bym miała wqurw, o ranyyyy :police:

Werbuj kochana kumpelę, pewnie ;D Im nas więcej tym lepiej, rośniemy w siłę ;D

Pan kretyn od kabla juz podobno mi kase odsyla, bo kabel rzekomo zaginąl................
Nie chce mi sie opisywac calej historii w kazdym razie, facet olał temat i myslał ze mu to ujdzie, ze chyba zapomne o tym ze kabel zamowilam...................brrrrrrrrrrrrrrrr, szkoda gadac!!!!!!!!!!!!!!!

Pati - wrrrrrrrrr - wrrredny kretyn !!

To tak na wejście. Hi hihi.......

Asioczku - trzymaj się dzielnie, a jak będzie Ci się nudziło to zapraszam do mnie.............ja tam sprzątać nie lubie  ;)

I parę słów o terminach. Wiecie jak mnie ciągnie ostatnio do kolejnej fasolki ?? Normalnie mam bzika !! A Alę Wasil przepowiedział, tzn. termin z OM 05.08 wg USG z 12 tc 05.08, a na ostatniej wizycie mój P. powiedzial "mnie to by czwartek pasował", no i wedle życzenia akurat był to 04.08, czwartek i żeby było weselej to o 4 rano odeszły mi wody - same czwórki  :laugh:

A mam jeszcze do Was takie pytanko: wiecie ile płaci się nianiom w naszym miłym grajdole, zwanym Bydgoszczą? Jakie są stawki za miesiąc opieki nad maluchem ?

I jeszcze jedno: byłyśmy wczoraj z Alą na basenie. Superowo!!! A zastanawiałyście się nad nauką pływania dla tych naszych szkrabów? Ja jestem że tak powiem bardzo za. Będę dzwonić do instruktora, ale podobnież najpierw zbiera grupę (4 maluchy z rodzicem) i potem dopiero umawia co i jak. A może któraś jest zainteresowana ? Może taką 'naszą' grupę skręcić ? Co Wy na to ??

Wracam do garów, dzisiaj rodzinny obiad - jedni dziadkowie, drudzy dziadkowie = całe przedpołudnie w kuchni. Pa, pa!

reklama
mago około 5 pln - co do opiekunki

a co do basenu, to wiem, że jest kolejka, bo jest b. dużo chętnych - ja tak sobie myślałam, że na wiosne to będzie ciężko się dopchać, więc zaczęliśmy zimą ;D
z tego co Pan instruktór mówił, to 20 osób czeka w kolejce az się kursy pokończą - nasz kurs skończy się na 5 tygodni :)
Proponuję nie czekac tylko dzwonić i się zapisywać !

Pati
- to tego mistrzusia od kabla powinnaś gołębia pocztowego wysłać ::) - Z PTASIĄ GRYPĄ !!! >:D

Do góry