reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

****************Bydgoszcz ReAkTyWaCjA ***************

Slodziutkiej Parisce z okazji ukonczenia 5 miesiaca......
wszystkiego co kolorowe, słodkie i miłe
życzy Samuelito i ciotka Patrycja ;) :-* :-* :-*

misie176st.gif

reklama
Dużo buziaków słodziaków dla Paris
Kariwiw, Misiątko pluje smoczka, a do tej pory piła tylko ode mnie, dopiero od kilku dni powoli uczymy z niekapka, ale jeszcze kiepsko idzie więc nie wyobrażam sobie podawać jej wodę w nocy. To pewnie moja wina, bo nie chciałam jej dać smoczka i teraz nie umie, a ja się muszę męczy, ale czego się nie robi dla swojego dzieciątka. Wiecie, że ja jeszcze nie mogę uwierzyć, że jest MOJA

paris to juz duza kobietka:) heh 5 miesiecy to juz powazny wiek:)
my bylysmi dzisiaj ogladac mieszkanie, na konopnickiej, w nowym bloku, mieszkanie bbardzo ladne, tylko duzy pokoj za maly na nasze meble i widok z okna koszmarny, prosto na wierzowiec a zdrugoej strony na zaplecze biedronki, rano przyjzedzaja tam samochody z dostawa wiec nie wzielismy...powolutku moze cos ciekawego sie znajdzie:)
ja zaraz do szkoly zmykam:) mam kilka nowych bardzo ciekwaych przedmiotow i juz nie moge sie doczekac:) wybralam na prawde chyba najlepszy i najciekawszy dla mnie kierunek:)
no i nilsio dzisiaj spal w miare spokojnie, budzil sie 3 razy ale nie darl sie tak jak zwykel:)

Arabella - ciesz się jednak, że nie bierze smoczka - przynajmniej jeden problem mniej na później.

A propos smoków, proszę te bardziej doświadczone mamunie starszych dzieciaczków - doradźcie : Wiktor używa smoka przed zaśnięciem i w 10 minut go wypluwa, ale nie potrafi zasnąć bez niego :mad: Na szczęście nigdy nie używa go w dzień, ale mnie ten problem i tak nurtuje jak go odzwyczaić skutecznie? Łapię się na tym, że wstydzę się że on jeszcze smoczek bierze.

Paris i jej mamusia bardzo dziękują za śliczne życzenia :-* :-* :-* :-* :-* :-*

Moja córcia używała smoczka ale już nie używa ::) sama go olała :p :D

Witam nowe foremeczki  :) :)
Sto lat dla Paris z okazji ukonczenia 5 miesiaca
Ostatnio nie mam za duzo czasu na pisanie ale czytuje Was regularnie, zabawy z Igunia pochalniaja mi caly dzien, a jak juz zasnie to zabieram sie za robotke w domu. Iga coraz czesciej juz sama chodzi teraz to trzeba miec naprawde oczy w okol glowy, fajnie sie rozwija widac duzo rzeczy juz kuma  jeszcze nie gada po naszemu hehehe pare prostych slow mowi i to wszystko
Pozdrowionka dla wszystkich!!!!!!!!!

Jeśli chodzi o smoczek, to Samuel wogole go nie używal, od samego początku wypluwal wiec nie dawalam ::)

Witam,

Paris
wszystkiego naj, naj, naj - buziaki i całusy...na te 5 miechów

Natalya a wy wczoraj mieliści 7 miesiecy....jak widze z suwaczka....
STO LAT, STO LAT, STO LAT

My dzis byliśmy na szczepieniu....wzrost 71 a waga 7100....tak jak mi sie wydawało, Franek słabo przybrał bo tylko 500 gram :(,...ale on ostatnio jakoś tak krótko pije, a poza tym wszystko go rozprasza.....głosy, dzwieki - wszystko musi zobaczyć....pani doktorówa zaleciła po cycku dopić 1-2 razy dziennie Bebilonem....bo niby mu nie starcza.....ale ja postanowiłam spróbować inaczej.....bedzie jedzonko co 2 godzinki....to nic, że zabawa fajna i nie mysli o żarełku....swoje trzeba spałaszować  ;D....za 2 tygodnie kontrola wagi....zobaczymy co wskóram....ech

Asioczku.....brzuszek piekny i wzbudza sentymentalną podróż.....

Witam nową foremke.

JJ ciagle zapominam Ci napisac ze to oilatum z twarzy oczywiscie trzeba zmyc. Ja uzywam platkow kosmetycznych. Co do wagi - teraz dzieci przybieraja od 120-240 g na tydzien co daje minimum 480 g na miesiac - wiec mysle ze Franek przybral normalnie. Nie wyobrazam sobie aby dzieci wciaz mialy przybierac po kilogramie co miesiac...
Zreszta przy wyjsciu ze szpitala dostalam trzy kartony probek i  ulotek i w jednej z nich - takiej okraglej, obrotowej jest comiesieczne sprawozdanie: rozwoj dziecka, szczepienie i wlasnie waga: ok 700 g a od 6 mies ok 500 g wiec tragedii nie ma. Ale jesli chcesz go troszke podtuczyc to mozesz zaczac podawac mu kaszke na swoim mleku badz na modyfikowanym, badz na wodzie

Kariwiw smoczek: ulubiony przyjaciel Agaty - ciumkala go do ponad 2 lat, zasypianie bez niego bylo niemozliwe. W ciagu dnia nie istnial. My zawsze mowilismy "fuuuj, paskudny " itp a ona swoje. Przychodzil czas spania i chodzila po domu i wolala dydaaaa. Nie zabieralam jej go. Dojrzala do tego sama i sama go wyrzucila do smieci i od tej pory zasypiala tez sama bez niego.

Najlepsze zyczenia dla Jubilatow: Paris i Nilsia (ale gafa :p) spoznione ale szczere!!!

reklama
JJ nie załamuj mnie, Ty się martwisz, że Franio mało waży. Co ja mam powiedzieć jak moja Misiunia ma 6450 (waga urodzeniowa to 3410) a jednak trochę starsza od Twojego synka. Pani doktor twierdzi, że nie ma się co przejmować, bo przybiera, a że mało to widocznie taka jej uroda. No i powoli chyba wyluzowuję.

Do góry