reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

****************Bydgoszcz ReAkTyWaCjA ***************

Mnie tez dzisiaj głowa boli ale byłam na miłym spotkaniu z Moniką (pewnie niektóre ją pamietaja ze spotkania u mnie). Pogadałyśmy trochę, dzieciaczki się pobawiły - byłysmy w Mateczniku. W sumie częściej powinnam się z kims spotykac na pogaduchy no ale cóz - ciagle brak czasu albo ktoś chory.

Agatka dostała maść - okazało się, ze to zmiany grzybiczne albo bakteryjne. Na razie obserwujemy i smarujemy - za tydzień na kontrole.

No ja tez musze się znowu zacząc pilnować z wagą i dieta bo ostatnio sobie pofolgowałam i znowu na plus, a juz tak ładnie szłam w dół :D

reklama
mnie też dziś głowa męczy, ale dlatego że paczka z Chin przyszła z pieluchami i dodatkowa opłatą 235 zł od Polskich urzędów tytułem VATu cła i jakiś dodatkowych transportów, wogóle nie rozumiem jakim prawem, bo babka z urzędu mówiła, że do 150euro jest bez dopłat! Normalnie masakra... i teraz muszę się bujać i to wyjaśniać, a telefonicznie każdy odsyła dalej. Dobrze, że chociaż znów mi korki z matmy wpadły i będzie dodatkowa kasa.
A kilogramami aż tak bardzo się nie przejmujcie! Najważniejsze jest dobre samopoczucie, czasem trzeba sobie na więcej pozwolić ;)

Dziewczyny nie chcecie psa lub może znacie kogoś kto by przygarnął... warunek to dom z ogrodem lub prawie zawsze ktoś w domu, bo moja przyjaciółka musi wydać 7 miesięcznego Alaskan Malamuta (ale bez rodowodu) bo zapracowana rodzina mieszka w bloku, a psina szaleje jak jest ponad 4h sam codziennie i złośliwie im coś wylewa, rozsypuje lub przegryza. W towarzystwie jest bardzo fajny i dosyć posłuszny, tylko w samotności robi się złośliwy.

anka zaintrygowałaś mnie :szok: cóż to za pieluchy z Chin ??? Ja to raczej unikam wszystkiego co chińskie a ty sprowadzasz coś za kupę kasy......

A Malamuty Alaskany jak sama nazwa wskazuję lubią się wybiegać, więc i ten element trzeba im co dzień zapewnić. Nie wystarczy ogród..... lepiej spacer i swoboda....
A tak na marginesie....to moje zdanie....co to za ludzie co sobie biorą takiego psa do bloku i jeszcze są zapracowani :baffled:......jak rasa wskazuje na preferencje ruchowe czworonoga :confused::confused::confused: To nie wiedzieli co kupują ?

wielorazowe pieluchy - spora część firmowek jest w Chinach produkowana, a te wychodziły mega tanio i zamawiałam większą ilość jeszcze dla osób z chustoforum, więc się bardzo opłacały. a jak nie zwrócą mi tych opłat celnych to cena wyrówna się z dostępnymi na naszym allegro :/

Kupując mieli inną sytuację, no a teraz się skomplikowało i biedny psiak się męczy, a oni z nim. Więc pilnie szukają mu nowego domu.

Kurcze,zaraz mi sie przypomina moja wilczyca...robila dokladnie to samo,dostalam w prezencie na przyjecie jako szczeniaka i po 7miechach tez musielismy ja wydac..pojechala na wioche,podworka pilnowac;)...no oby Malamut szybko znalazl "nowy" dom bo szkoda psiaka;(...bede pytac

A moja corka popoludniu byla w kinie na "Kocie w butach" i w mc donaldzie na jedzeniu...dowiedzialam sie godzine przed wyjsciem ale miala radoche:) a ja w tym czasie z malym jeszcze do biedry i rossm...wrocilam to tak mnie jakos przewialo ze sie polozylam pod kocy i oko mi sie zamknelo,jakies 15min ale co chwile maly straznik do mnie:mama nie pij(spij) o i tyle bylo z tego mega szybkiego snu a jak wstalam to nie wiedzialam co ze soba zrobic i cos za mna chodzi do teraz(zeby cos zjesc ale sama nie wiem co) otwieram lodowke i stwierdzam ze nic nie ma dla mnie,hehe...

Moje sztuki juz spia a ja jeszcze wanna i lulu...

Ostatnia edycja:
anka - nie lepiej bylo Ci uszyc samemu z polskich materiałów ??

ja jak zobaczyłam program jak w chinach produkują polar (z plastikowych butelek) powiedziałam NIE CHIŃSZCZYŹNIE !! nic co z chin :) no i wielo tez bym chinskiego raczej nie założyła młodemu :)

no mój błąd. Wcześniej nie bardzo wyobrażałam sobie, że dam radę sama szyć i że to dużo taniej, teraz już to wiem, więc i tak planowałam tylko awaryjnie sobie coś zostawić, a resztę jednak odsprzedać dalej... nie myślałam, że z zamówieniem będzie tyle problemów :/ Naiwni ludzie tak mają :(

Popytam o psiaka,rzeczywiście żal go;((
Aga polar jest produkowany wszedzie z tworzyw sztucznych,jest sztuczny dlatego trzyma ciepło hehe;)

JA PO DWÓCH TYGODNIACH "SŁOMOWANIA" ,konczę cieszenie sie wolnością..."Kot" wraca hahaha

reklama
Niestety prawie wszystko produkowane w Chinach lub Taiwanie bo tam jest tańsza siła robocza. Nawet polskie firmy powoli zaczynają tam produkowac.

Jeśli chodzi o psiaka to prawie każda rasa ma swoją fundacje która pomaga w takich sytuacjach znaleźc nowych właścicieli. Może niech kolezanka poszpera w necie. Jest jeszcze możliwośc wrzucenia w ogłoszeniach "oddam za darmo" - my w ten sposób adoptowaliśmy Jerrego.

Do góry