reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

****************Bydgoszcz ReAkTyWaCjA ***************

Ja w Wigilie ide do babci...a tam tylko ryby ,zawsze tak było i tak bedzie hihi...my nie jemy jakis tradycyjnych potraw z cyklu kutia ,pierogi(pierogi jem w tygodniu)hehe.

Ja robie dwa swieta a to juz jak co roku to samo...obiad zrazy i jakies jeszcze miesko(mysle cały czas co zrobic) ciasto,i kolacja bigos sałatka szynka po rusku galat hehe.Nie mam kasy i czasu na wymyslanie Bog wie czego.

Jedyne na co mam ochote to łosos.Wczoraj widziałam w Ugotowanych angielskich;))
Babka zawineła cały filet z łososia(swierzy w ciasto francuskie,które pozmarowała jajkiem i posypała migdałami.Tyle ze nie zwróciłam uwagi czym smarowała łososia ;/;/

reklama
ja swiadkowa bede pierwszy raz:)

sama mialam skromna impreze w yrzedzie iobiad w domu rodzicow.

a na weselu bylam raz we wrzesniu ale to u sowy wiec obsluga dbala o wszystko a swiadkowa tylko do kibla latala z panan mloda heh no i zrobila panienski w spa :)

wigilia u mnie
tradycyjnie od lat

barszcz z uszkami
kluski z makiem
groch z kapusta
karp i sandacz w masle
ryba po grecku
sledzie w oleju
sledzie w smietanie
rolmopsy

I dzien u mamy

szwajcary
zrazy
bigos
biala

II dzien u mnie

palki w miodzie
piersi z kuraka z mocarella i pomidorkami
kurczak z pieczarkami
biala
bigos

z plackow pieke
makowiec
rolade makowa
sernik
czarny las
babke kokosowa

A ja nic nie robię. Nie sprzątam specjalnie ani nie gotuję. Idziemy na sępa do Rodziców. No, może sernik upiekę, pierniczki zabiorę i jakąś sałatkę zrobię.
Jestem z siebie dumna, bo mam już wszystkie prezenty! Chyba pierwszy raz w życiu nie będę biegać w wigilię po sklepach!

o matko, Aga ilość tego jedzenia mnie przeraża... u mnie zawsze wspólne święta na ok.12-15 osób więc każdy coś przynosił, ale jak pomyślę, że kiedyś sama będę musiała przygotowywać, to nie wiem jak można to samodzielnie ogarnąć... Podziwiam!

A ja nic nie robię. Nie sprzątam specjalnie ani nie gotuję. Idziemy na sępa do Rodziców. No, może sernik upiekę, pierniczki zabiorę i jakąś sałatkę zrobię.
Jestem z siebie dumna, bo mam już wszystkie prezenty! Chyba pierwszy raz w życiu nie będę biegać w wigilię po sklepach!

To coś jak u mnie - calusieńkie święta spędzamy poza domem, ale oczywiście cos przygotujemy np. kluski z makiem, makowiec, sernik, kutię, pęczak na słodko, pstrąga, łososia i coś tam jeszcze (będzie nas ponad 20 osób, więc jedzenia potrzeba dużo).
Ja praktycznie mam już też wszystkie prezenty (ogólnie przez Bartka chorobę zdecydowaną większość zamawiałam przez internet) - czekam jeszcze na 4 paczki, mam nadzieje, że przed Świętami wszystko dojdzie.

Agnieszka istne szaleństwo :-)
Zainteresowało mnie to cudo: piersi z kuraka z mocarella i pomidorkami - podasz przepisik?
Nie lubie ryb - pewnie dlatego mi tarczyca siadła ;-)
Święta mam jak co roku jeźdzące we wszystkie dni w tym chrzest! Nie robie za dużo, ale mysle o czymś innym na śniadanie czy kolacje jedną kiedy będe w domu !

Aga podziwiam ze znajdziesz czas na zrobienie tego wszystkiego:szok:

Ja uwielbiam pstrąga do tego pieczareczki i cebulka,ale tylko u mojej babci hehe.

Moze macie pomysł na miesko na swiąteczny obiad.Kurczak odpada(mamy na codzien a mój D. nie cierpi):-D

Jak ja bym chciała spedzic świeta poza domem;(
My w Wigilie u babci,potem babcia do nas mam nadzieje ze na noc ,a w drugie poobiedzie do D.teścia i szwagierki.

reklama
Sie usmialam...Aga wywaliła menu na poł strony a po niej Arabella ze nic nie robi...fajnie to wyszło;P...faktycznie Aga masz duzo roboty;/...tez podziwiam...u nas Wigilia tradycja ale ja nic nie robie,ide na gotowe:) a za to swieta troche u nas troche po rodzinie,i tak zawsze za malo dni na zobaczenie sie ze wszytakimi;(...jedzenie przygotowuje tez bez zadnych cudów,salatka,bigos,biala,galat,pieke mieso,robie kurczaka...obiady mi odpadaja bo u nas sie nie je w swieta;)...a prezentu mi brakuje jeszcze jednego;)

Dajcie mi link na kulinarny...

Anka,jade dzisiaj,dam znac jak wroce;)

Do góry