reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

****************Bydgoszcz ReAkTyWaCjA ***************

reklama
My żadnych swiat tego typu nie obchodzimy;)
Poza tym to prędzej Dzień Mężczyzny ;)

Ostatnia edycja:
Mam dzis wolne i jeszcze jutro, więc choruje spokojnie w domku!

Ja nie obchodze, bo za moich czasów w szkołach dzieci nie słyszały o dniu chłopaka czy zakochanych, dopiero jak granice otworzyli to się "święta" posypały jak dla mnie takie na siłe w stylu "bo inni mają" :-) więc jestem na NIE ;-)

Udanego i zdrowego tygodnia Wszystkim zyczę!

a jest dzień mężczyzny ??? bo dnia dziewczyny nie ma ... i tak mi sie wydawało ze kobiety maja 8 marca a faceci 30 września... u nas od podstawówki obchodziliśmy w/w święta... zresztą skoro babki tak ochoczo obchodzą dzien kobiet to i facetom sie cos należy :)

reklama
Iza dobre:-D:-D

Ja robie gulasz zwyczajnie szynka w kostke podsmażam daje papryke cebule pieczarkipodgotowywuje ,dorzucam kostke paprykową knora nie raz ofórka kiszonego jak mam i zaciagam ;)

No umnie pewnie tez w szkole Dzien Chłopaka bedzie;/
Aga kiedys słyszałam ze jest Dzien mezczyzny jakos w pazdzierniku o ile sie nie myle;)

Iza to może być dobre:
Gulasz

4c7234a8ccb5f_440.jpg

Składniki

dla 2-4 osóbkarkówka wołowa, 1 kg
cebula, 3 szt
czosnek, 2 ząbki
fasola czerwona, 1 puszka
pieczarki, 30 dkg
sól,
pieprz,
mąka przenna, 1 łyżka
kasza gryczana, 2 woreczki
ser edamski wędzony, 15 dkg
bulion wołowy, 1 szklanka

Opis przygotowania

czas przygotowania: do 90 min1. na patelni zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę, pieczarki pokrojone w plasterki i poszatkowany czosnek

2. na patelni podsmażyć pokrojoną w kostkę karkówkę

3. podsmażoną karkówkę przełożyć do głębokiego garnka, dodać cebulę z pieczarkami i czosnkiem, czerwoną fasolę odsączoną z zalewy a wszystko zalać szklanką bulionu

4. doprawić całość solą i pieprzem i dusić na małym ogniu ok godzinę - aż mięso stanie się kruche

5. pod koniec gotowania dodać łyżkę mąki dla zagęszczenia sosu i gotować jeszcze kilka minut

6. w międzyczasie przygotować 2 torebki kaszy gryczanej według przepisu z opakowania

7. na talerzu wyłożyć kaszę gryczaną, na środku we wgłębienie w kaszy nałożyć gulasz i wszystko posypać startym serem wędzonym

8. całość wkładamy do rozgrzanego piekarnika na kilka minut z włączoną górną grzałką żeby ser się rozpuścił (można wstawić do mikrofalówki z funkcją grill na 3 minuty)

9. SMACZNEGO

Ostatnia edycja:
Do góry