reklama
O to samo chciałam zapytać ;-)A kiedy jest Dzień Chłopaka?
Nie obchodzimy tego święta więc nic nie planuje!
Mam dzis wolne i jeszcze jutro, więc choruje spokojnie w domku!
Ja nie obchodze, bo za moich czasów w szkołach dzieci nie słyszały o dniu chłopaka czy zakochanych, dopiero jak granice otworzyli to się "święta" posypały jak dla mnie takie na siłe w stylu "bo inni mają" :-) więc jestem na NIE ;-)
Udanego i zdrowego tygodnia Wszystkim zyczę!
Ja nie obchodze, bo za moich czasów w szkołach dzieci nie słyszały o dniu chłopaka czy zakochanych, dopiero jak granice otworzyli to się "święta" posypały jak dla mnie takie na siłe w stylu "bo inni mają" :-) więc jestem na NIE ;-)
Udanego i zdrowego tygodnia Wszystkim zyczę!
AgnieszkaJ
Fanka BB :)
a jest dzień mężczyzny ??? bo dnia dziewczyny nie ma ... i tak mi sie wydawało ze kobiety maja 8 marca a faceci 30 września... u nas od podstawówki obchodziliśmy w/w święta... zresztą skoro babki tak ochoczo obchodzą dzien kobiet to i facetom sie cos należy
Możliwe bo roczniki z Was młodsze ;-)u nas od podstawówki obchodziliśmy w/w święta
Dnia Kobiet też nie lubię.... pamiętam pierwszą prace w 90 roku gdzie dostałam kwiatka a miałam postawić ciasto i % po pracy ( bo lubili ) i się zraziłam do świętowania
reklama
sali04
Mama-to moja kariera
Iza dobre
Ja robie gulasz zwyczajnie szynka w kostke podsmażam daje papryke cebule pieczarkipodgotowywuje ,dorzucam kostke paprykową knora nie raz ofórka kiszonego jak mam i zaciagam
No umnie pewnie tez w szkole Dzien Chłopaka bedzie;/
Aga kiedys słyszałam ze jest Dzien mezczyzny jakos w pazdzierniku o ile sie nie myle
Iza to może być dobre:
Gulasz
Składniki
dla 2-4 osóbkarkówka wołowa, 1 kg
cebula, 3 szt
czosnek, 2 ząbki
fasola czerwona, 1 puszka
pieczarki, 30 dkg
sól,
pieprz,
mąka przenna, 1 łyżka
kasza gryczana, 2 woreczki
ser edamski wędzony, 15 dkg
bulion wołowy, 1 szklanka
Opis przygotowania
czas przygotowania: do 90 min1. na patelni zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę, pieczarki pokrojone w plasterki i poszatkowany czosnek
2. na patelni podsmażyć pokrojoną w kostkę karkówkę
3. podsmażoną karkówkę przełożyć do głębokiego garnka, dodać cebulę z pieczarkami i czosnkiem, czerwoną fasolę odsączoną z zalewy a wszystko zalać szklanką bulionu
4. doprawić całość solą i pieprzem i dusić na małym ogniu ok godzinę - aż mięso stanie się kruche
5. pod koniec gotowania dodać łyżkę mąki dla zagęszczenia sosu i gotować jeszcze kilka minut
6. w międzyczasie przygotować 2 torebki kaszy gryczanej według przepisu z opakowania
7. na talerzu wyłożyć kaszę gryczaną, na środku we wgłębienie w kaszy nałożyć gulasz i wszystko posypać startym serem wędzonym
8. całość wkładamy do rozgrzanego piekarnika na kilka minut z włączoną górną grzałką żeby ser się rozpuścił (można wstawić do mikrofalówki z funkcją grill na 3 minuty)
9. SMACZNEGO
Ja robie gulasz zwyczajnie szynka w kostke podsmażam daje papryke cebule pieczarkipodgotowywuje ,dorzucam kostke paprykową knora nie raz ofórka kiszonego jak mam i zaciagam
No umnie pewnie tez w szkole Dzien Chłopaka bedzie;/
Aga kiedys słyszałam ze jest Dzien mezczyzny jakos w pazdzierniku o ile sie nie myle
Iza to może być dobre:
Gulasz
Składniki
dla 2-4 osóbkarkówka wołowa, 1 kg
cebula, 3 szt
czosnek, 2 ząbki
fasola czerwona, 1 puszka
pieczarki, 30 dkg
sól,
pieprz,
mąka przenna, 1 łyżka
kasza gryczana, 2 woreczki
ser edamski wędzony, 15 dkg
bulion wołowy, 1 szklanka
Opis przygotowania
czas przygotowania: do 90 min1. na patelni zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę, pieczarki pokrojone w plasterki i poszatkowany czosnek
2. na patelni podsmażyć pokrojoną w kostkę karkówkę
3. podsmażoną karkówkę przełożyć do głębokiego garnka, dodać cebulę z pieczarkami i czosnkiem, czerwoną fasolę odsączoną z zalewy a wszystko zalać szklanką bulionu
4. doprawić całość solą i pieprzem i dusić na małym ogniu ok godzinę - aż mięso stanie się kruche
5. pod koniec gotowania dodać łyżkę mąki dla zagęszczenia sosu i gotować jeszcze kilka minut
6. w międzyczasie przygotować 2 torebki kaszy gryczanej według przepisu z opakowania
7. na talerzu wyłożyć kaszę gryczaną, na środku we wgłębienie w kaszy nałożyć gulasz i wszystko posypać startym serem wędzonym
8. całość wkładamy do rozgrzanego piekarnika na kilka minut z włączoną górną grzałką żeby ser się rozpuścił (można wstawić do mikrofalówki z funkcją grill na 3 minuty)
9. SMACZNEGO
Ostatnia edycja: