reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

****************Bydgoszcz ReAkTyWaCjA ***************

No, No wronka grtulujemy  ;D

I jeszcze życzenia

Z okazji 8 miesiecy dla Werci

WSZYSTKIEGO NAJ, NAJ, NAJ....

od cioci J. i kolegi F. :laugh:

reklama
Hejka

My do kina nie idziemy - zreszta jest juz za pozno, ja niedawno wstalam ;) Film niezachecajacy. Wyglada na slisko - ale na spacerek pojdziemy. Zawsze sie ciesze ze ide z wozkiem bo w razie czego sie przytrzymam. Rzadko wychodze z domu bez wozka i wczoraj idac sama do sklepu bym sie wywalila - wiec zalety bycia mamuska 24/h tez jakies sa

Dzieki za namiary na oprawki - sporo tego to moze sobie cos wybiore

Aldik u nas na osiedlu byly takie tradycyjne figurowki, ale zapomnialam za ile ::)

Ja dzis na obiadek robie ryz z jablkami i cynamonem albo kotlety z kapusty kiszonej - jeszcze nnie wiem bo mam ochote i na to i na to

Ide bo Jagoda znow obrzygala mate - prawie zawsze jak lezy na brzuszku ja zalatwi, a jak pieluszke podloze to ja sobie sciaga bo jest malo atrakcyjna. Nie wiem jak  czesto powinno sie taka mate prac -  jakbym ja prala przy kazdym blee to by juz jej dawno kolory znikly...Pralam juz trzy razy - uzywamy jej trzeci miesiac ::)

Hello ;D
mkkafe, czy moglabys zdrawdzic przepis na kotlety z kapusty kiszonej ::)..zaintrygowaly mnie ;D

Ja wlasnie z miasta wrociłam, na drogach ok, jest w sumie slisko ale bywalo gorzej ;)
Samuelek ma sie dobrze, w poniedzialek normalnie do przedszkola śmignie............. :laugh: ;)

Milego Dnia!

wronka,
ptasiek8gz.gif
. najlepszego z okazji 8 miesiąca dla WERONISI ;D ;D ;D

Pati bardzo prosze, przepis jest prosty:

ugotowane ziemniaki, kapucha kiszona,(50:50) cebula,jajo, bulka tarta, olej, przyprawy

Ziemniaki rozgniesc na gladka mase, kapuste kiszona odcisnac, pokroic dosc drobno. Polaczyc
Cebulke pokroic w kostke i podsmazyc na oliwie
Dodac do masy ziemniaczano-kapuscianej,dodac jajo, przyprawic wg uznania - ja daje tylko wegete i pieprz.
Uformowac niewielkie kotleciki, obtoczyc w bulce tartej i smazyc na zloty kolor.
My je wcinamy z ryzem lub z kasza gryczana

Tak sie rozpedzilam ze podam tez przepis na kotleciki ziemniaczane z orzechami bo przyrzadza sie podobnie

Ugotowane, rozgniecione ziemniaki polaczyc z posiekanymi orzechami wloskimi (ok 100-150 g), dodac jajo, jesli sie mocno kleja dodac bulke tarta tak aby latwo odchodzily od dloni podczas formowania. Formowac podluzne kotleciki, obtaczac w bulce tertej i smazyc na zloty kolor. Pychota

mkkafe..dziekuje kochana, jutro je przyrządze. W życiu nie wpadlabym na to ze sa takie kotleciki. Przepisik apetyczny. :-*

O ja, codziennie tu jakies okazje są - powinnyśmy sie z tych wszystkjich okazyjek na piwko umawiac :) albo może lepiej nie; skończyłoby sie uzaleznieniem.

Weroniko - dużo zdrówka i przespanych nocek.

Mk - super przepisy - fajnie sie czytalo, trzeba bedzie wyprobowac ten z kapucha, orzechy za to jemy w sałatce z fetą i ogórkiem zielonym świeżutkim. Czy jestescie wegetarianami, czy tylko tak jecie bo lubicie bez miesa? Ja bardzo lubie bez miecha, ale nie wylacznie.
Optyka polecam na Niedzwiedziej (Stary Rynek), albo na Jana Kazimierza.

Pati cieszę się, że Sam  już zdrowieje.

reklama
Kariwiw bylismy wege, ja bylam ok 7 lat a moj maz ok 5 lat. Ja zaczelam jesc mieso w ciazy z Agatka - nie moglam sie powstrzymac. Teraz jemy ale rzadko - ok 1 raz w tygodniu, no i uwielbiamy grilla :-X

Do góry