reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

****************Bydgoszcz ReAkTyWaCjA ***************

Atu na Magazynowej jest sklep z meblami i w Starym Fordonie obok Sielskiej jest duży sklep meblowy;)

reklama
To ja obiecałam przepis, przepraszam. Już się poprawiam i podaje.
1 kg mąki pszennej
1/2 litra ciepłej wody
5 dkg drożdży
2 łyżeczki soli

Do miski nalać ciepła wodę, wrzucić drożdże i sól. Wsypać 1/3 mąki, wszystko dobrze wymieszać. Jak juz będzie jednolita masa dosypać resztę mąki i dobrze wszystko wyrobić. Zostawić do wyrośnięcia. Jak dobrze wyrośnie ugnieść ciasto i podzielić ciasto na porcje, włożyć do form posmarowanych olejem i wysypanych mąka. Ciasto w formach musi ponownie wyrosnąć. Piec w nagrzanym piekarniku w temp. 220 C około 20 minut. Posmarować wierzch wodą i zostawić jeszcze w piekarniku aż do odparowania, potem wyjąc z form i jeszcze z 5 minut zostawić w piekarniku.

My dodajemy trochę mąki żytniej, otrębów i słonecznika :D Wychodzą nam dwie formy keksowe. Chlebek najlepiej smakuje ze świeżym, własnej roboty smalcem albo masełkiem :D Czas zrobienia chleba od początku do końca to około 4 godziny. U nas dość długo rośnie bo kuchnia nie jest za ciepła :D

Ostatnia edycja:
Dziewczyny polecam wam łozko jak za ta cene to fajowskie...fajny patent ze to 3 spanie jest tak jakby osobno,wsuwa sie je pod łozko ale nie jest przykręcone czyli mozna stawiac gdzie sie chce,super;)

Witam..... Kocham taka pogode!!!
Wybrałyśmy się z córcią na spacer po fordonie i odkryłam, że mamy blisko nowego PEPCO heehe.... to ulubiony sklep mojego dziecka :) jest juz od jakiegos czasu, więc widac jak osttanio "często" spacerujemy po osiedlu :zawstydzona/y: Potem sniegowe szaleństwa, orły, sokoły i mokre do domu wróciłyśmy. Teraz ja padam od dotlenienia a dziecko czyta i nie ma ochoty na sen :szok:

Jutro chcemy gdzieś na saneczki pojechać, może Lubostroń odwiedzic i dziki pokoarmić, bo suchego chleba nam się troche uzbierało.

Miłego weekendu!

sali - to Wasze łóżko jest zarabistym rozwiazaniem !!

my mamy mieszkanie juz niecale 2 lata a ,ieszkamy rok i 5 miesiecy, ale nadal nie mam wykończonego ... niestety ... lazienka sypialnia i pokoj adasia so zrobione (bez moich wymarzonych fotobordów, ale to w tej chwili jest zbedne) niestety salon posiada stary naroznik ktory musimy kiedys wymienic, nie mam dywanu ... no i moj aneks sklada sie z płytek, sprzetu AGD i braku szafek kuchennych :) mam nadzieje ze szybko sprzedamy dzialeczke i w koncu mieszkanie zrobie jak należy :)

Hej sobotnio!
Wymyślencinowaliśmy się dziś strasznie, zmarźlismy jeszcze bardziej teraz bedziemy czekać na efekty ;)

AgnieszkaJ ważne, że macie swoje gniazdko a reszte spokojnie się zrobi. W jakim formacie fotobordy Ci się marzą? Też takie je uwielbiam!

reklama
Hej!

Laseczki trzymajcie kciuki,juto TEN DZIEŃ...zabieg mamy koło 12stej...jak będzie wszystko oki to we wtorek wychodzimy...ale mam stresa :szok:!!!

Do góry