reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

butelkowe perypetie...

Mojej Jenni chyba wychodza zabki (to by sie nawet zgadzalo moja starsza corka dostala w wieku 4,5 miesiaca) dwie piastki pakuje do buzi i przy tm krzyk straszny a jak jej daje butelke to dziwnie sie o nia ociera i piastke tez pakuje i przez to malo mi wypija :-(acha no i od paru dni ma biegunke gdzies 2 razy na dzien:-(

reklama
Zrobie przy okazji zdjecie Konradkowi jaki jest chudy.Mam wrazenie,ze coraz chudszy.Teraz robi przerwe w nocy 10 godizn mam wrazenie,ze piersi sa puste.Normalnie zaczynam sie zastanawiac czy nie podac mu butelki...:baffled:.Mam nadzieje,ze jednak te mysli mi przejda i uda sie te laktacje jeszcze pobudzic.Jak maly usnie,to chyba musze choc raz sciagac:confused:.

Tycia, a miałaś iść na ważenie z Konradkiem. Byłaś?? Nie przejmuj się do czasu ważenia, dopiero wtedy będziesz wiedziała czuy taka Jego uroda, czy rzeczywiście coś trzeba pomyśleć. Poza tym czemu od razu butle?? Przecież już teraz w zasadzie można dawać kaszkę- może tylko jakbyś wprowadziła jeden posiłek właśnie np kaszkę a reszta bez zmian- cycuś. Za chwilkę pierwsze zupki wejdą, wydaje mi się, że nie musisz akurat sztucznego mleka dawać... Zresztą zobaczysz co Wam lekarz poradzi.

Tycia, ja myślę, że Kondzio poprostu jest niejadek, a nie Ty masz za mało pokarmu. Jak będziesz sciągać to przysporzysz sobie roboty a i tak jego apetyt się nie zwiększy. A jeśli Kondzio rzeczywiście kiepsko przybiera to faktycznie kaszka to dobry pomysł, jest kaloryczna więc waga powinna się poprawić.

ostatnio ogladalam mamo to ja na tvn style i zrobilam wielkie oczy kubek niekapek jest beeeeee a ja kupilam dwa ustniki plus jeden kubek. podobno kubeczek ze slomka jest najlepszy. :szok:od malego drin z parasolka moze:confused:

Wiecie jak bardzo chce karmic piersia,ale jak patrze na wasze pulchcne dzieciatka,to mam wrazenie,ze Kondzio jest zabiedzony:baffled:.
Mialam jechac w piatek,ale maz teraz jest dluzej w pracy i nie bardzo mialam jak sie wyrwac.Jutro,to juz na pewno pojade,bo sie martwie bardzo.straszny sie niejadek z niego zrobil.poplumka jednego cycka i zadowolony.niby nie marudzi,dlugo spi w nocy,ale jest chudzinka...:confused:.Moze to ja jestem przewrazliwiona?:dry:

mowili podobno wystarczy mala wada w podniebieniu to kubek niekapek a raczej taki ustnik ja poglebi takiej wady mozna ladto samemu nie zauwazyc i mozna narobic dziecku krzywdy a slomka na poczatek lepiej gruba rozwija wszystkie miesnie twarzy aby dziecko ladnie mowilo. to mowil tej fizjoterapeuta.

szok co od lat nastepnym kubkiem jest niekapek a on sie z niego smial a wogole najlepszy to jest zwykly kubek.

reklama
Ciekawe z tym kubkiem niekapkiem :baffled: Nie wyobrażam sobie dać dziecku zwykłego kubka do picia, bo stale będzie wszystko wylane jak mała zacznie chodzić.
A powiedz mi jeszcze Karola, czy chodziło mu o miękki ustnik Aventu czy o każdy kubek niekapek :confused:

Do góry