reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

butelkowe perypetie...

Mojej Jenni chyba wychodza zabki (to by sie nawet zgadzalo moja starsza corka dostala w wieku 4,5 miesiaca) dwie piastki pakuje do buzi i przy tm krzyk straszny a jak jej daje butelke to dziwnie sie o nia ociera i piastke tez pakuje i przez to malo mi wypija :-(acha no i od paru dni ma biegunke gdzies 2 razy na dzien:-(

reklama
Zrobie przy okazji zdjecie Konradkowi jaki jest chudy.Mam wrazenie,ze coraz chudszy.Teraz robi przerwe w nocy 10 godizn mam wrazenie,ze piersi sa puste.Normalnie zaczynam sie zastanawiac czy nie podac mu butelki...:baffled:.Mam nadzieje,ze jednak te mysli mi przejda i uda sie te laktacje jeszcze pobudzic.Jak maly usnie,to chyba musze choc raz sciagac:confused:.

Tycia, a miałaś iść na ważenie z Konradkiem. Byłaś?? Nie przejmuj się do czasu ważenia, dopiero wtedy będziesz wiedziała czuy taka Jego uroda, czy rzeczywiście coś trzeba pomyśleć. Poza tym czemu od razu butle?? Przecież już teraz w zasadzie można dawać kaszkę- może tylko jakbyś wprowadziła jeden posiłek właśnie np kaszkę a reszta bez zmian- cycuś. Za chwilkę pierwsze zupki wejdą, wydaje mi się, że nie musisz akurat sztucznego mleka dawać... Zresztą zobaczysz co Wam lekarz poradzi.

Tycia, ja myślę, że Kondzio poprostu jest niejadek, a nie Ty masz za mało pokarmu. Jak będziesz sciągać to przysporzysz sobie roboty a i tak jego apetyt się nie zwiększy. A jeśli Kondzio rzeczywiście kiepsko przybiera to faktycznie kaszka to dobry pomysł, jest kaloryczna więc waga powinna się poprawić.

ostatnio ogladalam mamo to ja na tvn style i zrobilam wielkie oczy kubek niekapek jest beeeeee a ja kupilam dwa ustniki plus jeden kubek. podobno kubeczek ze slomka jest najlepszy. :szok:od malego drin z parasolka moze:confused:

Wiecie jak bardzo chce karmic piersia,ale jak patrze na wasze pulchcne dzieciatka,to mam wrazenie,ze Kondzio jest zabiedzony:baffled:.
Mialam jechac w piatek,ale maz teraz jest dluzej w pracy i nie bardzo mialam jak sie wyrwac.Jutro,to juz na pewno pojade,bo sie martwie bardzo.straszny sie niejadek z niego zrobil.poplumka jednego cycka i zadowolony.niby nie marudzi,dlugo spi w nocy,ale jest chudzinka...:confused:.Moze to ja jestem przewrazliwiona?:dry:

mowili podobno wystarczy mala wada w podniebieniu to kubek niekapek a raczej taki ustnik ja poglebi takiej wady mozna ladto samemu nie zauwazyc i mozna narobic dziecku krzywdy a slomka na poczatek lepiej gruba rozwija wszystkie miesnie twarzy aby dziecko ladnie mowilo. to mowil tej fizjoterapeuta.

szok co od lat nastepnym kubkiem jest niekapek a on sie z niego smial a wogole najlepszy to jest zwykly kubek.

reklama
Ciekawe z tym kubkiem niekapkiem :baffled: Nie wyobrażam sobie dać dziecku zwykłego kubka do picia, bo stale będzie wszystko wylane jak mała zacznie chodzić.
A powiedz mi jeszcze Karola, czy chodziło mu o miękki ustnik Aventu czy o każdy kubek niekapek :confused:

Do góry