reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

butelkowe perypetie...

agata24 moja mala pije butle prawie od urodzenia i do dzisiaj budzi mi sie raz lub dwa razy w nocy a wypija po 170 ml:tak:

reklama
Na to nie ma reguły, jedne dzieci przesypiają całą noc, inne budzą się kilka razy w nocy (i to zarówno te butelkowe jaki i cycusiowe). Oliwka jest na cycku i je już tylko raz w nocy między 3 a 5, w dodatku bradzo krótko bo około 5-10 minut.
Irtasia, gdzieś Ty się podziewała :confused:

agata24, przepraszam, że dopiero teraz odpisuję:-)
Tosia zjada w ciągu doby 6 butelek - o 9 rano, o 13, o 17, o 20- wtedy już idzie spać. Pózniej budzi się o 24 lub 1. I dopiero o 5 lub 6 rano- zjada i idziemy dalej spać. o 8 przeważnie się budzi.
Zjada 150 ml, chociaż wg opakowania Bebilonu pepti powinna zjadać 180 ml w czwartym miesiącu. Ale ona czasami nawet z tych 150ml troszkę zostawia...
Generalnie odkąd jest na butelce tylko to więcej przesypia w nocy.
Początkowo nie wiedziałam co ile ja karmić w ciągu dnia- co 3 czy co 4 godziny- różnie wytrzymywała. I po prostu jak zaczyna marudzić przed czasem albo ja jakoś zabawiam, albo daję troche herbatki. Bo chcę żeby te karmienia były regularne. Wiem, że dziecku na butli łatwo jest rozepchać żołądek i potem takie grubaski rosną...:-)
Agata, jak dokarmiałam to tez w nocy karmiłamn piersią i wtedy Tosia budziła się tak jak Twój synek- co 1,5h.Więc chyba co innego jak jest dziecko tylko na mleku sztucznym a co innego jak pół na pół.

Moj spioch budzil sie o 5(po 7-8 godzinach),a teraz jeszcze by spal,ale tata go budzi jakw staje o 5.20:baffled:.Zjada i spi jeszcze do oklo 8.30.Niestety ja musze juz o 7 wsac i szykowac corcie do szkoly.Z maym(spiacym) zostaje starszy brat,ktory tez jeszcze dosypia:tak:.

Martyna po butli (150 ml na noc) spi 12 godzin z zegarkiem w reku. a pierwszy posilek rano jest bardzo skromny. Wypija jakies 90 ml. a potem za kazdym razem coraz wicej do 150 ml. a kiedys pila po180. wydaje mi sie ze przy tych upalach maluszki tez maja mniejszy apetyt:tak:

Dzięki Martula:-):-) .Widzę że twoja Tosia je co cztery ,trzy godzinki,bo mój to w dzień co dwie a jak chcem mu przedłużyć troszkę to wyje że szok:szok: i nie mam wyjścia a głodzić nie będę.Czasami je co trzy,ale to tylko jak jesteśmy na spacerze.Nie jestem pewna czy on nie je za dużo,ale co zrobić jak z niego taki głodomorek...:tak:

Milenka też je często, bo średnio co 2 godziny, ale bardzo malutko... jeśli zdarza się, że zjada z butelki a nie z piersi, to widzę że rzadko wypija więcej niż 60ml :-(

mi weronika tez pije czesto ale w malych ilosciach i to tez zazwyczaj ok 60 czasami sie zdarzy ze 100 wypije n:tak:araz ale to bardzo rzadko

Ja się trzymam tych równych przerw i stałej liczby posiłków, bo Tosia i tak juz jest małym pulpecikiem i nie chcę żeby była jeszcze grubsza. A z tego co wiem to łatwo na butelce takiego grubaska sobie wyhodować:-)A że ona tez się nie domaga tak często i udaje mi się ją przechytrzyć herbatką to mój plan sie udaje codziennie:-)

reklama
Do góry