reklama
Na to nie ma reguły, jedne dzieci przesypiają całą noc, inne budzą się kilka razy w nocy (i to zarówno te butelkowe jaki i cycusiowe). Oliwka jest na cycku i je już tylko raz w nocy między 3 a 5, w dodatku bradzo krótko bo około 5-10 minut.
Irtasia, gdzieś Ty się podziewała
Irtasia, gdzieś Ty się podziewała
agata24, przepraszam, że dopiero teraz odpisuję:-)
Tosia zjada w ciągu doby 6 butelek - o 9 rano, o 13, o 17, o 20- wtedy już idzie spać. Pózniej budzi się o 24 lub 1. I dopiero o 5 lub 6 rano- zjada i idziemy dalej spać. o 8 przeważnie się budzi.
Zjada 150 ml, chociaż wg opakowania Bebilonu pepti powinna zjadać 180 ml w czwartym miesiącu. Ale ona czasami nawet z tych 150ml troszkę zostawia...
Generalnie odkąd jest na butelce tylko to więcej przesypia w nocy.
Początkowo nie wiedziałam co ile ja karmić w ciągu dnia- co 3 czy co 4 godziny- różnie wytrzymywała. I po prostu jak zaczyna marudzić przed czasem albo ja jakoś zabawiam, albo daję troche herbatki. Bo chcę żeby te karmienia były regularne. Wiem, że dziecku na butli łatwo jest rozepchać żołądek i potem takie grubaski rosną...:-)
Agata, jak dokarmiałam to tez w nocy karmiłamn piersią i wtedy Tosia budziła się tak jak Twój synek- co 1,5h.Więc chyba co innego jak jest dziecko tylko na mleku sztucznym a co innego jak pół na pół.
Tosia zjada w ciągu doby 6 butelek - o 9 rano, o 13, o 17, o 20- wtedy już idzie spać. Pózniej budzi się o 24 lub 1. I dopiero o 5 lub 6 rano- zjada i idziemy dalej spać. o 8 przeważnie się budzi.
Zjada 150 ml, chociaż wg opakowania Bebilonu pepti powinna zjadać 180 ml w czwartym miesiącu. Ale ona czasami nawet z tych 150ml troszkę zostawia...
Generalnie odkąd jest na butelce tylko to więcej przesypia w nocy.
Początkowo nie wiedziałam co ile ja karmić w ciągu dnia- co 3 czy co 4 godziny- różnie wytrzymywała. I po prostu jak zaczyna marudzić przed czasem albo ja jakoś zabawiam, albo daję troche herbatki. Bo chcę żeby te karmienia były regularne. Wiem, że dziecku na butli łatwo jest rozepchać żołądek i potem takie grubaski rosną...:-)
Agata, jak dokarmiałam to tez w nocy karmiłamn piersią i wtedy Tosia budziła się tak jak Twój synek- co 1,5h.Więc chyba co innego jak jest dziecko tylko na mleku sztucznym a co innego jak pół na pół.
Tycia
Mamy lutowe'07 Entuzjast(k)a
Moj spioch budzil sie o 5(po 7-8 godzinach),a teraz jeszcze by spal,ale tata go budzi jakw staje o 5.20.Zjada i spi jeszcze do oklo 8.30.Niestety ja musze juz o 7 wsac i szykowac corcie do szkoly.Z maym(spiacym) zostaje starszy brat,ktory tez jeszcze dosypia.
Martyna po butli (150 ml na noc) spi 12 godzin z zegarkiem w reku. a pierwszy posilek rano jest bardzo skromny. Wypija jakies 90 ml. a potem za kazdym razem coraz wicej do 150 ml. a kiedys pila po180. wydaje mi sie ze przy tych upalach maluszki tez maja mniejszy apetyt
agata24
Mamy lutowe'07 Początkująca(y)
Dzięki Martula:-):-) .Widzę że twoja Tosia je co cztery ,trzy godzinki,bo mój to w dzień co dwie a jak chcem mu przedłużyć troszkę to wyje że szok i nie mam wyjścia a głodzić nie będę.Czasami je co trzy,ale to tylko jak jesteśmy na spacerze.Nie jestem pewna czy on nie je za dużo,ale co zrobić jak z niego taki głodomorek...
Ja się trzymam tych równych przerw i stałej liczby posiłków, bo Tosia i tak juz jest małym pulpecikiem i nie chcę żeby była jeszcze grubsza. A z tego co wiem to łatwo na butelce takiego grubaska sobie wyhodować:-)A że ona tez się nie domaga tak często i udaje mi się ją przechytrzyć herbatką to mój plan sie udaje codziennie:-)
reklama
agusia9915
Matka wariatka
a moja nie chce cos pic wcale ?
kiedys wciagała moment butle a teraz w upały nic
kiedys wciagała moment butle a teraz w upały nic
Podziel się: