reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Butelkowe mamy i dzieciątka

Witam....:-) mam takie pytanie co lepiej dawac i co jest lepsze dla dzidzi herbatka dla niemowląt mietowa?? czy zwykła mieta bez cukru??:confused::confused:

reklama
Witam wszystkie mamusie:).Dwoje pierwszych dzieci karmiłam pierią a trzecią i to z najmniejszą wagą urodzeniową karmię butlą.Malutka je przepisowo:)co 4godziny 120ml mleka,wychodzi 6 karmień na dobę.Muszę się pochwalić ,że zrezygnowała z nocnego karmienia ,ale przełożyła go sobie na wieczór,wychodzi więc że je o 19 i 21 już na noc.Śpi do6rano:).
Lepsza będzie herbatka dla niemowląt,mięta w saszetkach ma w sobie dużo śmieci i musiała byś ją odstawić do odstania.ja swojej daję z Hippa uspokajającą(ma straszny katarek),a tak to wybór jest duży,trzeba tylko patrzeć od którego miesiąca jest herbatka:)

Ostatnia edycja:
to znow ja... dziewczyny jak u waszych bakow z kupami?? u mojej do wczoraj po kazdym jedzeniu lub 4 na dzien dzis tylko jedna rano i nic... w nocy prezyla sie i baki...

Madzia, u nas było super dotąd do kiedy jeszcze dostawała i moje mleko odciągnięte z butli, a jak dostaje sam bebilon Ha to kupy albo jedna albo dwie w ciągu dnia..do tego prężenia ipłacz przy kupie ;( Przechodzimy chyba stopniowo na bebilon pepti ;/ ... może będzie lepiej.

Madzia u mnie tak sie wlasnie zaczely problemy.Na poczatku jedna kupa na dzien a po paru dniach nawet przez dwa dni nic:szok: Nawet czopek glic.raz poszedl w ruch.Teraz juz ok bo po wielu eksperymentach podzialal w koncu probiotyk i rumianek.Zaopatrz sie lepiej w pare takich rzeczy,choc mam nadzieje ze moze Twoja malutka to ominie.Dzieci nie musza robic caly czas kupek.

Madzia u mnie tak sie wlasnie zaczely problemy.Na poczatku jedna kupa na dzien a po paru dniach nawet przez dwa dni nic:szok: Nawet czopek glic.raz poszedl w ruch.Teraz juz ok bo po wielu eksperymentach podzialal w koncu probiotyk i rumianek.Zaopatrz sie lepiej w pare takich rzeczy,choc mam nadzieje ze moze Twoja malutka to ominie.Dzieci nie musza robic caly czas kupek.
dopajam ja na przemian rumiankiem i koprem....
przed chwilka przewijalam ja i kupa jak stad do krakowa.... :)))
a ten probiotyk??

to moze na razie nie dawaj jak jest ok, z reszta wszystko konsultuj lepiej z lekarzem.Mi to zalecila moja ciotka (pediatra) no i pomoglo.Jak robi niunia dwie kupy to jest ok.Ja glupia nic Alexowi do picia nie dawalam i stad pewnie te problemy.

Moja też robi kupkę raz dziennie,trochę się po pręży ,postęka,ale nie płacze.Za to jak już zrobi to tak jak piszesz Madzia_Singh,kupka jak z tąd do Krakowa:)...po same pachy:)Daję mojej Emilce Bebiko,nic się nie dzieje,więc alergikiem raczej nie jest.Przepajam herbatką rumiankową:)

hello
dzis znowu prezenie....wyprubowalam stary niezawodny sposob naszych mam - termometr w pupcie i kupa na 4 zagony...uspokoila sie...na szczescie wykupciala wiekszy kawalek ktory jej przeszkadzal...przechodze na zwykla gotowana wode

reklama
Ja karmi piersia i butlą. Najpierw było Bebiko, potem Bebilon HA, a teraz Bebilon Pepti. Igor najpierw robił kupki w każda pieluchę, jak miał prawie miesiąc to juz była 1 kupa na dobę, a teraz jest 1 na 2 dni. Jak robi to się napnie aż czerwienieje i zaraz jest kupka konsystencji musztardy. Jak widzę że robi to zdążę, a jak nie zauważę od razu to z pampersa bokami wyłazi hi hi

Do góry