reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Butelkowe mamy i dzieciątka

a ja mam takie pytanko od 3 dni podaje danielkowi sloiczki i czy waszym dzieciom tez wylatuje czesc jedzenia z buzi??bo ja mam takie wrazenie jakby mu to nie smakowalo i wypluwa choc nie krzywi sie przy tym takze juz sama nie wiem a jak jest u was??

reklama
Witam,
dziewczyny powiedzcie mi jak wyglada wasz plan żywienia dziennego, tzn co podajecie i w jakiej kolejnosci. Bo ja sie gubie i nie wiem co i kiedy dawać malemu. Kiedy w butli a kiedy łyżeczką.
Czy Wasze pociechy takze budza sie w nocy na jedzenie?? Bo mojemu cos sie poprzestawialo i znowu budzi sie kilka razy w nocy i drze sie w nieboglosy o butle.
Heeeelp:rofl2:

Polecam wszystkim książkę:
U malucha na talerzu. Zdrowa dieta dla niemowląt - Marta Jas-Baran - Merlin.pl
Siostra mojego M. opiekowała się dzieciem autorki, świetna kobieta i świetna książka! (Siostra M. już nie taka świetna:-p) Przepisów jest dużo na papu dla dzieciorów od 4 miesiąca :tak:
Co do robienia samemu papu - najlepiej sprawdzone, ekologiczne warzywa, jak się nie ma to słoiczki, bo na straganie to jest masakra :baffled:

no a hiciorem jest szpinak z ziemniaczkami. Alex bardzo ładnie zjada, chętnie otwiera buźkę, czasem to nie nadążam z podawaniem łyżeczki, mam nadzieję że równie ładnie przybiera na wadze, okaże się w piątek u pediatry.

u nas szpinak z ziemniakami nie przeszedł, mala za chiny nie chciala zjesc plula na km, za to marcheweczke lubi...

jak robicie zupki zeby przez smoka mala pila??? dolewa sie wody do tych ze :-psłoiczka??? jakas głupia jestem chyba:(:p

u nas szpinak z ziemniakami nie przeszedł, mala za chiny nie chciala zjesc plula na km, za to marcheweczke lubi...

jak robicie zupki zeby przez smoka mala pila??? dolewa sie wody do tych ze :-psłoiczka??? jakas głupia jestem chyba:(:p

u nas to samo bylo po dzisiejszym podaniu kalafiora z serkiem :) w dodatku byl wielki placz tak mu to nie smakowalo wiec podalam to samo co wczoraj\:) a ja mam takie pytanko ile zjadaja wasze dzieci ze sloiczka 125g bo moj jak zje 1/4 to juz ma dosc hmmm i nie wiem czy to dobrze czy zle:-(
ja zupy nie bede podawac w butelce wole jednak lyzeczka ale to w przyszlym tygodniu cos upichce jak bede miala 5 dni diety proteinowej z warzywami to i ja skorzystam:)

a u nas nowość - kolejna butelka - dr brown's ze smoczkiem 3, wszystko przez to ze z małego niejadek sięzrobiłi zjada sobie po 120ml, w porywach zdarza mu się 140ml, w ciągu ostatnich 2 tygodni przybrał tylko 200g, co jest w dolnej granicy normy, nuby nie przypadł do gustu, być może smoczek medium był za wolny,

nowa butelka dobrze sie przyjeła, 2 razy zdarzyło sie nawet opróżnienie jej do dna, co oznacza wypicie 160/170 ml, nasz rekord

a w kwestii rozszerzania diety - lekarka jest dość ostrożna, mamy zacząć od kaszek bezglutenowych, dopiero po kilku dniach wprowadzić albo soczek jabłkowy albo jablko tarte z kleikiem ryżowym, co dalej dowiem się na następnym szczepieniu, tj 18.08

u nas to samo bylo po dzisiejszym podaniu kalafiora z serkiem :) w dodatku byl wielki placz tak mu to nie smakowalo wiec podalam to samo co wczoraj\:) a ja mam takie pytanko ile zjadaja wasze dzieci ze sloiczka 125g bo moj jak zje 1/4 to juz ma dosc hmmm i nie wiem czy to dobrze czy zle:-(
ja zupy nie bede podawac w butelce wole jednak lyzeczka ale to w przyszlym tygodniu cos upichce jak bede miala 5 dni diety proteinowej z warzywami to i ja skorzystam:)
moja raz zje raz zostawi troche ale 3/4 to na lekko wchodzi...tak samo z mlekiem
na sniadanie cale 150, II sniadanie 120 ml, obiad zupka cala albo 3/4
podwieczorek 150 a kolacja o 20;00 czasami 150 ale to naprawde zadko przewaznie max 80ml i dziwne ze dopiero o 6 sie budzi

mojej przypadl do gustu produkty hipp (zupka z dyni z ziemniaczkiem, jarzynkowa (krem), szpinak z ziemniaczkiem...bobovita nie podzeszla jej

ja odgrzewam i lyzeczka chyba ze maksymalny leniuch ja zlapie to dolewam troszke wody i butla...zauwazylam ze moje bejbe mniej lapczywie jada pozostale posilki jak zaczela jesc zupki

A ja dziś Nataszce dałam jabłuszko. I strasznie się krzywiła, a potem to już przy tym płakała. Biedna nie wiedziała co z tym plastiiem w buzi robić. Do tej pory tylko butla, a tu nagle łyżeczką coś dają...

reklama
Witam dziewczyny:-)jestem majowa mamusia,moja corcia urodzila sie 9 maja:-)mam pytanie do dziewczyn ktore karmia butelka kiedy zmienialyscie smoczki w butelkach na wieksze,ja karmie malutka butelkami aventu i w dalszym ciagu jedyneczka,to moje pierwsze dzieciatko i jestem troche niedoswiadczona w tej kwestii:zawstydzona/y:ale chyba powinnam juz zmienic??? Z gory dziekuje za odpowiedz:-):-):-)

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry