reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Butelkowe mamy i dzieciątka

no ta rozpiska faktycznie genialna :) - jakoś logicznie z tymi porami i wszystkim - naprawde bo dawanie tyle mleka początkowego + nowości to ja sie po prostu NIE DA :/ chyba zeby nasze dzieci miały zołądki bez dna.

reklama
Dziuneczka dziekuje za odpowiedz:) Ja stosuje Aptamil1 i nie mam problemow z tym mlekiem, no moze tylko to, ze Aleks duzo przybiera na wadze. Kawal chlopa z niego. Nie jest gruby, ale potezny...moze ma to po ojcu (192cm wzrostu):) A Ty jakie mleko podajesz??

Myleene ja również podaje Aptamil i problemow nie mamy,choc dwa razy malego zabolał brzuszek podczas jego stosowania no ale to chyba nie powód zeby zmieniac na inne ,po którym moze byc znacznie gorzej a tego wolalabym uniknąc,aczkolwiek zastanawiam sie czy jak mały skończy 6 m to nie przejśc na nasze Bebiko albo Nan?

Cześć Dziewczyny!
Madziu ta rozpiska rzeczywiście dobra!
A ja od 4 dni daje Nataszce soczek jabłkowy. Jak rozpocznie 4 miesiąc to spróbuje jej podać jabłuszko. A od kiedy daje jej soczek to robi świetne kupki! I w ogóle się przy tym nie męczy. Zresztą poprawa była już jak zmieniłam mleko na NAN Active, ale teraz to już w ogóle rewelacja. No, ale na jabłuszko to Nataszka musi jeszcze ten tydzień poczekać. Ciekawe jak zareaguje, bo jak jej soczek podałam to w pierwszej chwili się skrzywiła, ale potem zassała i poszło!!!

Witam,
dziewczyny jakiego typu smoczka uzywacie do podawania kaszki:confused:
Bo ja kupilam smoczek specjalny do kaszki 3+ Aventu i jest tragedia. Maly kaszke zjada w ciagy 2 min!!!!! Nie nadaza przelykac... Jakies rady???
Pozdrawiam:))

madzia ty robisz sama zupki? ja dzisiaj dałam pierwszy raz zupkę marchewka z dynią z dodatkiem już ode mnie kleiku ryżowego i Zuzia zjadła ze smakiem wszystko ( było tego ok 150ml) ale zastanawiam się nad robieniem samej zupek bo zbankrutowac idzie tylko co z tymi warzywami ze straganów?
Zupke zjadła ok 14 a pózniej deserek Hipa owoce z ryzem pół słoiczka o 18tej na spacerze i była bardzo zadowolona:-) teraz jest juz po kszce z butli i spi smacznie:)
Jak robisz sama zupki to poprosze o przepis:)

reklama
My skończyliśmy już 4 miesiące więc testujemy wszystko po kolei co jest dozwolone od tego wieku.
Mamy już spróbowane kaszki z Bebilonu, Nestle i Bobowity, najbardziej pasuje nam Bebilon ten z ryżem i wanilią, jabłuszka z gruszkami z Hippa, Śliweczki, marcheweczka z jabłuszkiem oraz zupka marchewkowa z ryżem, no a hiciorem jest szpinak z ziemniaczkami. Alex bardzo ładnie zjada, chętnie otwiera buźkę, czasem to nie nadążam z podawaniem łyżeczki, mam nadzieję że równie ładnie przybiera na wadze, okaże się w piątek u pediatry.

Narazie jemy obiadki i owocki ze słoiczków, jakoś bezpieczniej sie czuję podając Mu przebadane jarzynki, wprawdzie mieszkam na wsi i tu świerze powietrze ale jakoś nie mam skąd wziąć pewnych produktów na obiadki i deserki.

Wszystko jemy łyżeczką, tylko rano i wieczorem butla.

Do góry