reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Butelkowe mamy i dzieciątka

kasiu wyprobowalam smoczki z tommee tippee 3+ i 6+ z zageszczaczem ale nadal sie zapychaja musisz co jakis czas dmuchac w dziurke czekac jak zejdzie powietrze i wtedy bedzie mleko lecialo pozdrawiam

reklama
Moja Gaja od dzisiaj jest na bebilonie pepti... pierwsza dawka za nami, o zgrozo jak się krzywiła!!!:confused2: poprostu masakra, przed chwilą tak wyła, ża tatuś nie mógł jej uspokoić i musiałam wkroczyć do akcji, po czym podałam 30 ml starego mleczka i właśnie próbuję ją uśpić...ale ona dzielnie walczy:confused2: powiedzcie mi jak Wasze dzieciaczki reagują na bebilon pepti? jest bardziej, a może mniej kaloryczny?

Moja Gaja od dzisiaj jest na bebilonie pepti... pierwsza dawka za nami, o zgrozo jak się krzywiła!!!:confused2: poprostu masakra, przed chwilą tak wyła, ża tatuś nie mógł jej uspokoić i musiałam wkroczyć do akcji, po czym podałam 30 ml starego mleczka i właśnie próbuję ją uśpić...ale ona dzielnie walczy:confused2: powiedzcie mi jak Wasze dzieciaczki reagują na bebilon pepti? jest bardziej, a może mniej kaloryczny?

Ja karmię piersią ale jak jest potrzeba bo mnie dziecię obje to podaję właśnie butelkę z tym paskudztwem,Konstancja je dobrze choć nie jest szczęśliwa:eek::eek::eek:, kaloryczność porównaj po prostu składy na opakowaniach...i będziesz wiedziała wszystko.I nie odnoszę wrażenia żeby po tym mleku była bardziej syta niż po moim bo przerwa w nocnym karmieniu jest podobna.

Bebilon pepti jest niesmaczny,dlatego malutka nie chce pić znając smak twojego mleczka.Moja córa prze miesiąc nie wzięła tego mleka do ust(1,5roczną odstawiłam od piersi i dosła wlaśnie bebilon pepti).Ale się przyzwyczaiła i teraz jeszcze potrafi je wypijać(6lat).Jedyna pociecha ,że jest o wiele smaczniejsze od nutramigenu.

dotmar3 i adusia3 dzięki za odpowiedzi, druga dawka przyjęta była z ciut większa chęcią. Chociaż chęć to za dużo powiedziane... z mniejszym marudzeniem :sorry: Więc liczę na to, że z każdą kolejną porcją będzie lepiej.

Szczerze mówiąc sama się zastanawiam:tak:.Z dzieciństwa pamiętam była pyszna;-),tylko,że teraz nie wiem od kiedy można ją podawać?Chyba od początku,bo pamiętam w kuchni mlecznej w szpitalu przygotowywałyśmy porcje po 30ml:szok:,więc chyba dla maluszków.(Było to 9lat temu:sorry:)

reklama
Ja, co prawda, dokarmiam tylko raz butelką na noc, ale tutaj i położna i pediatra zwaracali mi uwagę, żeby mleko nie miało dodatku cukru. Dziecku napewno lepiej smakuje, ale potem różne problemy mogą z tego być np. z zębami.

Do góry