reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Butelkowe maluszki

reklama
Zawsze słyszałam od lekarzy, ze wcześniej podaje się posiłki stałe dzieciom na butli, a nie na piersi.

ja tez,a wychowałam juz dwójkę dzieci

Co osoba to inna opinia. Wszędzie czytałam, że dziecko powinno być karmione wyłącznie piersią do 6 mc życia. Tak zalecają lekarze :-). Więc myślę, ze nie ma co dyskutować na ten temat. Każda z nas robi tak jak uważa, że będzie najlepsze dla jej dziecka :tak:.

Karmienie piersią
Cyt z tej stronki: Wyłączne karmienie piersią, bez dopajania i podawania innego pożywienia, należy utrzymywać przez 6 miesięcy życia dziecka.

Po 6 miesiącu można rozpocząć podawanie owoców, jarzyn i ich przetworów, bezglutenowych zbóż (kukurydza, niektóre gatunki gryki, ryż), następnie mięsa.

i tak przy każdej wprowadzałam i teraz pewno tez tak bedzie
wiec i tak kazda z nas zrobi po swojemu i po konsultacji z lekarzem

Ja licze, ze po marchewce Martyna nabierze troche kolorytu, bo przez anemie jest bardzo bledziutka.

Moja jest przezroczysta nie wiem wogule skąd ta bladziutka cera i blond włosy bo my we dwoje ciemni jestesmy chyba ,ze po dziadku hihihihihi.Mitemil to uważaj z marchewką bo ona zatwardza ,zeby gorzej nie było.A może mała musi sie przyzwyczaic do innych pokarmów niz mleko;-)

Słoiczki wprowadziłam w poniedziałek, więc daje małej jeszcze pare dni na przyzwyczajenie się do nowego menu.

Marchewka zatwardza?? Nie wiedziałam... Tym bardziej, ze dzisiaj kupa była ładna i oddana bez trudu ;-)

Słoiczki wprowadziłam w poniedziałek, więc daje małej jeszcze pare dni na przyzwyczajenie się do nowego menu.

Marchewka zatwardza?? Nie wiedziałam... Tym bardziej, ze dzisiaj kupa była ładna i oddana bez trudu ;-)

Tak mi pediatra mówiła ,zeby z marchewką ostroznie postępowała i bananem a i szpinak podobno .Ale moja też po marchwi nie miała problemu ze zrobieniem kupy.Na rozwolnienie niby gotuje sie marchwianke nie?

Tak marchew gotowana dziala zapierajaco ale wiadomo ze kazdy reaguje inaczej. Moj maz twierdzi ze po kawie biega do toalety i sie wyproznia, ja nic takiego nie zauwazylam u siebie:eek::eek:

Tak marchew gotowana dziala zapierajaco ale wiadomo ze kazdy reaguje inaczej. Moj maz twierdzi ze po kawie biega do toalety i sie wyproznia, ja nic takiego nie zauwazylam u siebie:eek::eek:

Ja myślałam, że moja mała po jabłku nie będzie miała problemów, a wcale tak łatwo nie było.

reklama
Dziewuszki a powiedzcie ile teraz Wasze dzieci jedzą mleczka?
Moja tak 100 - 160 6x na dobę, czasem 7.
W sumie wychodzi między 760 - 860ml.
Do tego 100ml herbatki lub wody...:)

Do góry