reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

butelka czy piers ???

Chciałam wiedzieć jaką opcje karmienia wy wybrałyscie i którą uważacie za słuszna i dlaczego ???

• Wszystkich głosujących
    92
no chyba tak zrobię, w przyszłym tygodniu się wybiorę, ehhhhhhh a myslałam że wprowadzenie mleczka odbędzie sie bezproblemowo ::)

reklama

wyglada to na rekacje alergiczna.....Alanek mial z kolei czerwone policzki, paskudne cos podobne do ciemieniuchy na glowie i sucha skorke, az tak zle to nie wygladalo, ale zmienilismy na Bebilon Pepti 2 i sie to skonczylo....lepiej idz do pediatry, moze zaleci Ci zmiane wlasnie na Bebilon Pepti, tylko pamietaj o recepcie bo bez recepty to diabelstwo kosztuje 25 zl
gaga pisze:
shady ona ma takie malutkie czerwone kropeczki (ale nie krostki) na całym ciele i w różnych miejscach czerwone plamki, buźka jest ok, tylko troszkę koło uteczek, a te plamki są różnej wielkości na dupci, zgięciach rączek, boczkach nóżkach

gaga a dziekuje ... ale troche krwi ten wątek mi wczoraj popsuł
Nie rozumiem ludzi którzy krytykuja innych i potrafia sie patrzec tylko przez siebie ::) ale co tam koniec tematu bo już mi ciśnienie skacze ;D

Właśnie..jak stwierdzić czy mały babel ma wystarczajaca ilośc mleka cycowego ?
Jakiś czas temu zawiśnięcie na 2 dni Nonka na mojej piersi wyłumaczyły mi dziewczyny tym że powiękza laktacje,bo rośnie i potrzebuje teraz wiecej
Ale od wczoraj znowu mam to samo Noe jest marudny cały czas przy piersi,jak go odstawiam to zamieni sie w małego ciumkatora,a ja już nie mam co mu dac bo w piersiach pustynia :( A na odatek musze odciągnąć mleko na sobote
Do tej pory nie miałam żadnego problemu z karmieniem jak go przystawiłam po porodzie tak do tej pory wszystko było naturalne

Mija a może Nonek chce sie poprostu poprzytulać .Moj Jasiek tez tak miał ...tylko by sie tulił i miział o piers.

...No a potem sama doszłam do wniosku że z czasem ejst troszke głodny .....i zaczełam dokarmiac ::) .

masz troszke racji bo zachowuje sie tak jak by sie bał że go zostawie...tak jak by czuł że w obote wychodze a potem będe częściej...może to głupie ,choć moze czuje ???
a może mam paranoje ostatnio miał troche przygod,zmiane klimatu więc może to to :-[ ....
Nie będe sie narazie tym zamartwiac bo naprawde ubędzie mi mleka :) jak narazie nie miałam powodów końcu duży z niego fact jak na niecałe 3 miesiące - 6 kilo ::)

3 miesiace i 6 kilo?? niezle gabaryty :) a jaki ma wzrost? moj najszybciej przybral w 1-wszym miesiacu bo myslalam ze za kazdym razem kiedy placze jest glodny, tak wiec byla flaszka w dziub i po mieisacu 1200 g na plusie ;) pozniej mamusia sie opamietala i juz mniej przybiera...

nie mieżyłam go dawno i przy ostatnich szczepieniach też nie miezyły go pielęgniarki
Ale gdy ptrze po ubranka to ma chyba z 60-62 ae grubaskiem nie jest ... przynajmniej tak mi sie wydaje
I mnie choć tylo na cycu to tez ciągle go na początku karkiłam a i Noe nie protetował :D w szpitalu pierwszy spadek miał dość duży bo ciągle spał i nie jadł za często więc wziełam to sobie do serca i 3 tygodnie po miał już pół kilo więcej :D aż pani doktór nie mogła wyjść z podziwu :D

poczytalam...........przemyslalam i wyciagnelam jeden wniosek.............widzialam na poczatku ten watek i od razu wydal mi sie "glupi".............nie powinno sie porownywac dwoch takich samych spraw, stad wlasnie te wszystkie niesnaski i boje na tym watku..................

moj syn ma prawie 9 miesiecy, karmie piersia...........ale w 6 tyg. mialam zapalenie piersi, nikomu nie zycze tego bolu i placzu, ze moje dziecko nie ma co jesc, jest 2 w noxy, gdzie po mleko, a Ono placze....a ja mam 41 stopni goraczki!!!! ale walczylam o moje cycki i wygralamm jestem z tego dumna!!!!!ale jabym miala karmic go butla to tez bym byla dumna z siebie, ze walczylam..........i ze i tak dajac mu mleko modyfikowane daje mu wszystko czego potrzebuje!!!!!!

najwazniejsze jest zeby dzieciakczki zdrowe byly i kochane................a czy to butla czy cyc.............niewazne

Mija sorry ze spytam... Twoj synek ma na imie Noe?? i to jest zdrobnienie czy nie? no i czy nie mieliscie problemow z rejestracja imienia???

reklama
Tak ma na imie Noe :) a zdrobnienie to Noeś :p ;)
Z rejestracja nie byo problemu bo to jest imię z wykazu lecz żadko uzywane.Jak dotad tylko ośmiu Noe jest w Warszawie
A że pytasz nie musisz przepraszać .przyzwyczaiłam sie że ludzie dziwnie podchodzą do imienia mojego kapselka :)
Choc to oni sa zazwyczj brdziej skrepowani niż ja ;)

Do góry