reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

butelka czy piers ???

Chciałam wiedzieć jaką opcje karmienia wy wybrałyscie i którą uważacie za słuszna i dlaczego ???

• Wszystkich głosujących
    92
ojoj przed chwila przeczytalam cala ta batalie ktora od wczoraj narosla... hm... to zdaje sie jeden z najbardziej zazartych watkow teraz:) Za czasow naszych mam, jesli ktoras nie miala pokarmu lub wydawalo sie ze nie ma podawano butle i bez krzyku... oczywiscie bylo to uproszczenie a wiele mam nie wiedzialo ze moze walczyc o karmienie piersia bo nikt im nie pomogl... ale obawiam sie ze teraz mamy do czynienia z uproszczeniem w druga strone cyc i tylko cyc inaczej koniec swiata - napewno jak juz nie raz bylo podkreslane mleko mamy jesl dla maluszka najlepsze, najcenniejsze itd. ale zrobilo sie z tego takie pranie mozgu ze mamy butelkowe sa traktowane gorzej, lub czuja sie gorzej, popatrzcie jaka 'klotnia' tu na forum wynikla jaka zazarta choc przeciez pozniej okazuje sie ze wszystkie my - mamy myslimy podobnie i chodzi nam o szczescie maluszkow tylko czasem emocje i forma przekazu zawodza... Mysle ze ten watek jest szczegolnie delikatny i wymaga od nas wszystkich taktu w postach, bo przeciez wiele mam butelkowych przeplakalo wiele nocy i dalo by bardzo bardzo wiele by przystawic cycka, by patrzec jak maluch zasysa z luboscia piers i tuli sie bez walki, bez wrzaskow ciagnacych sie w nieskonczonosc:(

reklama

ja nie czuje sie gorsza ze nie karmie piersia....baaa czasem nawet sie ciesze, bo nie mam tylu problemow co mamy cycowe.....ale tak jak pisalam kazda forma karmienia jest ok i nie ma podzialu lepsze-gorsze...to moje zdanie

shady pisze:

ja nie czuje sie gorsza ze nie karmie piersia....baaa czasem nawet sie ciesze, bo nie mam tylu problemow co mamy cycowe.....ale tak jak pisalam kazda forma karmienia jest ok i nie ma podzialu lepsze-gorsze...to moje zdanie

Ja też nie czuję się gorsza ... już nie...jestem najwspanialsza mamą jaką potrafię i to jest ważne

shady Macio faktycznie czasem ma dni na miny ale ciężko je złapać aparatem przy tym zdjęciu miałam fuksa ;D

łooooooooo ale dajecie kobitki
ja karmię piersią i sie cieszę, jakbym karmiła butla tez bym sie cieszyła BO PRZECIEZ TAK CZY INACZEJ KARMIę SWOJE MALEńSTWO NAJLEPIEJ JAK POTRAFIę.
jestem bardzo szczęśliwa że moge karmić piersią juz ponad 7 miesięcy dlatego że jest to dla małej zdrowe, dla mnie oszczędność i wygoda szczególnie w nocy, ale gdybym nie mogła karmić to pewnie byłabym szczęśliwa z tego że małą może by spałą dłużej w nocy i z tego że tatus mógłby ją karmić, więc chyba tak naprawdę karmienie butla to nie tragednia, a karmienie piersią to nie powód do dumy, mój pokarm zaczyna małej nie wystarczać no i musze chyba zacząć dokarmiać choć chciałam karmić do roku, no ale jak się nie da to trudno
a swoją drogą to ja podziwiam mamy butelkowe, jednak zabawa w wyparzania, przygotowywanie, nie mówie o kasie......
Mija bardzo mądrze pisze i się z nią zgadzam w 100%
ja tyl;ko nie rozumiem trochę mam które z wyboru rezygnują z karmienia piersią (ale nie mówie że je potępiam)

shady pisze:

gadasz jak typowa terrorystka laktacyjna.....ja akurat mialam malo pokarmu i nie dlatego ze zle sie odzywialam czy cos.....tak mialam i juz....i cholera mnie bierze jak cycowa mamuska wzbudza w butelkowych mamach poczucie winy....
TO ZDANIE KIERUJE TYLKO DO MALUTKIEJ:
a przewaga mamusiek butelkowych nad np Toba polega na tym ze nasze dzieci nie budza sie po 10 razy w nocy - wiec sie wysypiamy,
nie musimy uwazac na diete, mozemy pic kawe i jesc pizze...
zazdroscisz????

hehe ja karmię cycem ja pizze jem ;D i własnie piffko popijam teraz ;D

a tak serio mamy butelkowe mam pytanie bo własnie dzis podałąm małej bebilon 2 i nie wiem czy wysypka i czerwone plamy sa po tym, dzis dostała po raz pierwszy mleko, jest na cycu, no ale czas dokarmiać, bo cyc się wykańcza ;D jeśli to alergia na mleko to jakie polecacie dla alergików, wole widzieć żeby lekarza już o konkrety spytać
he ja niedługo będe mama butlo-cycowa ;D

Gaga a jaka ma ta wysypke? i czy tylko w okolicy ust, czy na calej buzi,...no i czy ma buzie zaczerwieniona np.policzki?

shady ona ma takie malutkie czerwone kropeczki (ale nie krostki) na całym ciele i w różnych miejscach czerwone plamki, buźka jest ok, tylko troszkę koło uteczek, a te plamki są różnej wielkości na dupci, zgięciach rączek, boczkach nóżkach

reklama
gaga ja tez zaczynałam od Bebilonu 2 .Nasz synek był karmiony wyłacznie piersią do 4 miesiaca .Potem musiałam dokarmiac .U mnie wszytko super poszło .zero jakiegokolwiek allegenu .Wprowadzałam najpierw po 90 ml i 3 miarki .

Idz może lepiej do pediatry i niech on zobaczy w czym problem ::) , może powinnas zmienic mleko .Ale lepiej idz do pediatry .....

Do góry