reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Brzuszki lipcówek :)

reklama
Dzięki dziewczyny za miłe słowa. Dla mnie i brzuch i cyc jest już tak duży, że jestem lekko przerażona ostatnimi 3 miesiącami w coraz większym cieple [emoji6]

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

Ola - szczupaku Ty!!! Sam brzunio rośnie, nic wokół - super [emoji3]

Morela - gratuluję, jak Ty się tej wody pozbylas? piękny brzusio [emoji5]

Morela fajny brzusio..a jak to robisz ze 2 kg mniej?
Jak zauważyłaś że ci się woda zatrzymuje i jak z tym walczysz że 2 kg zeszły..

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom
Dziewczyny to musi być woda bo nikt nie cudnie w 2 dni 2kg - chyba, że bym miała biegunke albo wymiotowała całe dwa dni. A z wodą to tak jest , że jednego dnia może zejść.

Ograniczyłam sól, leżę z nogami w górze, dużo piję bo wbrew pozorom jak się mało pije to wtedy się woda zatrzymuje. No i to chyba tyle :)

Ja sobje zrobiłam oczywiście w porozumieniu z osobą, która zna się na ziołach mieszankę z liści pokrzywy, brzozy, skrzypu i ziela ostrożenia. Zaparzam to i wypijam na pół godziny przed posiłkiem. Dziś dopiero drugi dzień i może to siła sugestii, ale widzę, że dużo częściej biegam do łazienki mimo, że w ogólnym rozrachunku nie pije więcej niż dotychczas. Ciekawe czy wpłynie to na wagę....

Morela biegunka niestety też nie zawsze ma na to wpływ:p
Chyba sprawdzę Twoje metody bo niby nic a jednak widać działa a też czuje się zalana.
Monti, ta pokrzywa to w saszetce mam kupić??

Lilith to wszystko są zioła w formie herbatek do picia, jak zielona liściasta herbata. Ja najpierw chciałam samą pokrzywe ale jak powiedziałam o co chodzi to babka poleciła mi taki mix. Kazała mi te 4 składniki wymieszać ze sobą i z takiej mieszanki robić napar, mam teraz taki litrowy słoik ziółek. Ma to raczej neutralny smak, lekko czuje goryczkę ale ani smaczne ani niesmaczne. Wszystkie te zioła mają właściwości moczopędne.

reklama
Jest jeszcze jeden sposób na pozbycie się wody z organizmu, tylko jeszcze na sobie nie testowałam. Robi się koktajl z natki pietruszki, odrobiny wody i grapefruita. Wypija się to codziennie naczczo przez chyba 5 do 7 dni.

Do góry