reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Brzuszki lipcówek :)

Dziewczyny to musi być woda bo nikt nie cudnie w 2 dni 2kg - chyba, że bym miała biegunke albo wymiotowała całe dwa dni. A z wodą to tak jest , że jednego dnia może zejść.

Ograniczyłam sól, leżę z nogami w górze, dużo piję bo wbrew pozorom jak się mało pije to wtedy się woda zatrzymuje. No i to chyba tyle :)

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

Morela mi się chyba też woda czasem zbiera, bo aż niemożliwe. w sobotę byłam na imprezie i pojadłam dość dużo chociaż się opanowywałam :D no i w niedziele było 67,5kg - od tamtego czasu jadłam zdrowo mało często i mega dużo wody w poniedziałek piłam i mam 66,0 a dziś na wizycie nawet lekarz wyczarował 65,0 ale na innej wadze to może być. a czułam się troche spuchnięta na twarzy w niedziele..

reklama
Monti bardzo dziękuję. Najpierw sprawdzę sama pokrzywe a potem ewentualnie sprawdzę resztę, zobaczę jak rezultat u Ciebie hihi. Musze tez zacząć pić więcej.. To moje przekleństwo bo panicznie się boje, wcześniej jeszcze biegunka mi w tym nie pomagała..
Co do smaku, to dam radę. Nie wszystko dobre co zdrowe niestety.

Pumelova u mnie też są takie skoki i puchne w dolnej parti raczej. Na rękach czy buzi lub nogach to widzę po pierscionku czy skarpetach ale po tych dolnych partiach również..

U mnie też kilogramy lecą w górę jak szalone i chciałabym złożyć to na wodę, bo w sumie raczej racjonalnie się odzywam ale zaczęłam więcej pić i dup. ... nic ,waga stoi i to mnie mega frustruje

Monti dzieki za rady,spróbuję tego koktajlu z pietruszki

Pumelova ja też właśnie nie czuję, że nogi czy ręce mam spuchniete Ahhh ta waga

3jgxhqvkn04csc4c.png

Łączę się w bólu.. Aga83 u mnie to samo..waga jak szalona leci w górę a ja staram się uważać i racjonalnie odżywiać..Trochę mnie to podłamuje..Niby taka kolej rzeczy..ale hmm coś zbyt szybko..od końca lutego do teraz wpadło mi 5,5kg także bardzo dużo jak na tak krótki okres..

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

Alex Twój lekarz przynajmniej na Ciebie nie krzyczy :D wczoraj prosiłam żeby wpisał więcej w karcie bo po świętach pewnie przytyje za dużo, powiedział że te negocjacje nie z nim tylko z dzieckiem bo tylko jemu mogę zaszkodzić.. i jeszcze mi dowalil - nie widzisz że od razu lepiej wyglądasz?:D (założyłam obcisła tunike w której ładnie wyglądał brzuszek:D)

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Pumelova z jednej strony dzięki temu że taki jest może faktycznie bardziej się pilnujesz..ale z drugiej strony to chyba trochę przesądza..czasem nie masz większego wpływu i ty jeszcze szybciej..a dzięki takiemu Panu tylko bardziej się stresuje..Wiadomo nikt nie mówi żeby siedzieć i się obgadać..no ale w ciąży chyba normalne że użyjesz, nieraz tak jak u mnie - pojawia sie problem z toaletą..albo woda się zatrzymuje w organizmie..

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

Tylko jak co przy tym wszystkim to tylko jedna informacja-odwadnianie się pociąga za sobą nie tylko utratę wody ale też innych rzeczy jak witaminy i pierwiastki. Także przy tym masowym piciu pokrzywy pamiętajcie że przy okazji pozbywacie się np magnezu z siebie który większość z was i bez pokrzywy musi suplementować z różnych powodów. Także miejcie to na uwadze.

reklama
Alex rozumiem i nie ukrywam że się trochę za mocno przejmuje ale trudno, jeszcze 13 tc damy rade:) już się nie będę tak stresować jak ostatnio.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry