reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Brzuszki lipcówek :)

Dziewczyny to musi być woda bo nikt nie cudnie w 2 dni 2kg - chyba, że bym miała biegunke albo wymiotowała całe dwa dni. A z wodą to tak jest , że jednego dnia może zejść.

Ograniczyłam sól, leżę z nogami w górze, dużo piję bo wbrew pozorom jak się mało pije to wtedy się woda zatrzymuje. No i to chyba tyle :)

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

Morela mi się chyba też woda czasem zbiera, bo aż niemożliwe. w sobotę byłam na imprezie i pojadłam dość dużo chociaż się opanowywałam :D no i w niedziele było 67,5kg - od tamtego czasu jadłam zdrowo mało często i mega dużo wody w poniedziałek piłam i mam 66,0 a dziś na wizycie nawet lekarz wyczarował 65,0 ale na innej wadze to może być. a czułam się troche spuchnięta na twarzy w niedziele..

reklama
Monti bardzo dziękuję. Najpierw sprawdzę sama pokrzywe a potem ewentualnie sprawdzę resztę, zobaczę jak rezultat u Ciebie hihi. Musze tez zacząć pić więcej.. To moje przekleństwo bo panicznie się boje, wcześniej jeszcze biegunka mi w tym nie pomagała..
Co do smaku, to dam radę. Nie wszystko dobre co zdrowe niestety.

Pumelova u mnie też są takie skoki i puchne w dolnej parti raczej. Na rękach czy buzi lub nogach to widzę po pierscionku czy skarpetach ale po tych dolnych partiach również..

U mnie też kilogramy lecą w górę jak szalone i chciałabym złożyć to na wodę, bo w sumie raczej racjonalnie się odzywam ale zaczęłam więcej pić i dup. ... nic ,waga stoi i to mnie mega frustruje

Monti dzieki za rady,spróbuję tego koktajlu z pietruszki

Pumelova ja też właśnie nie czuję, że nogi czy ręce mam spuchniete Ahhh ta waga

3jgxhqvkn04csc4c.png

Łączę się w bólu.. Aga83 u mnie to samo..waga jak szalona leci w górę a ja staram się uważać i racjonalnie odżywiać..Trochę mnie to podłamuje..Niby taka kolej rzeczy..ale hmm coś zbyt szybko..od końca lutego do teraz wpadło mi 5,5kg także bardzo dużo jak na tak krótki okres..

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

Alex Twój lekarz przynajmniej na Ciebie nie krzyczy :D wczoraj prosiłam żeby wpisał więcej w karcie bo po świętach pewnie przytyje za dużo, powiedział że te negocjacje nie z nim tylko z dzieckiem bo tylko jemu mogę zaszkodzić.. i jeszcze mi dowalil - nie widzisz że od razu lepiej wyglądasz?:D (założyłam obcisła tunike w której ładnie wyglądał brzuszek:D)

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Pumelova z jednej strony dzięki temu że taki jest może faktycznie bardziej się pilnujesz..ale z drugiej strony to chyba trochę przesądza..czasem nie masz większego wpływu i ty jeszcze szybciej..a dzięki takiemu Panu tylko bardziej się stresuje..Wiadomo nikt nie mówi żeby siedzieć i się obgadać..no ale w ciąży chyba normalne że użyjesz, nieraz tak jak u mnie - pojawia sie problem z toaletą..albo woda się zatrzymuje w organizmie..

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

Tylko jak co przy tym wszystkim to tylko jedna informacja-odwadnianie się pociąga za sobą nie tylko utratę wody ale też innych rzeczy jak witaminy i pierwiastki. Także przy tym masowym piciu pokrzywy pamiętajcie że przy okazji pozbywacie się np magnezu z siebie który większość z was i bez pokrzywy musi suplementować z różnych powodów. Także miejcie to na uwadze.

reklama
Alex rozumiem i nie ukrywam że się trochę za mocno przejmuje ale trudno, jeszcze 13 tc damy rade:) już się nie będę tak stresować jak ostatnio.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry