reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Brzuszki lipcówek :)

A ja nadal nie wiem ile ważę tak na prawdę. We wtorek mam lekarza szpitalnego, gdzie waga jest prawidłowa to się dowiem. Nie jem za wiele ale już wam mówiłam, że ostatnio duuuzo pokazała do przodu.
Najwięcej utylam 15kg w 1 ciąży, liczę ze tego nie przekrocze ale jak tak, to trudno, zrzuci się :) to tylko waga. Byle za dużo tego nie by,o. Nomi zależy co dodaje wagi, bo jak woda to tez coś innego,

Moje cycki chyba z 1 kg ważą dodatkowo haha.

reklama
AIM hmmm kurcze, chyba musze mojego pomeczyć o kupno rowerka, mam tylko orbitrek w domu, ale w nim chodzi cale ciało, a ja jestem stara i leniwa, wolalabym rowerek bo mozna siedziec ;p a co do jadłospisu to faktycznie sporo tych dan, ale w wiekszosci dosyc zdrowe :) ja jak bede siedziala w domu to moze cos bardziej poszaleje z lepsza dieta, teraz jak wracam do domu to robie cokolwiek na szybko bo jestem słaba z głodu, a w pracy przed kompem to nałatwiej sie najesc cukierów i batoników tak naprawde :/

Wiesz, ja też chodzę do pracy ;) polecam programy typu 30 min jamiego albo na stronie kwestia smaku zakładka szybki obiad. Można się dzięki temu nauczyć jak sprawnie zrobić coś fajnego do jedzenia.
Rowerek jest spoko bo na małym obciążeniu jest bezpieczny w ciąży a na resztę ciała potem dorabiam parę ćwiczeń

Jezu Aim super dieta ja dzisiaj np zjadlam tylko bulke z pomidorem i maslem o godzinie 9... i wyzulam 2 gumy..czuje sie tak najadzona jakby mi brzuch mial eksplodowac!!
Serio nie wiem dlaczego tak sie dzieje...
W pierwszej ciazy mialam podobnie jak Truskawka czy Kasiulka nie potrafilam sie niczym zapchac..teraz w ogole nie czuje uczucia glodu.Jedynie pocieszajace jezt to ze dzidz duzy i pulchniutki :D widocznie tyle tego nagromadzilam w sobie ze mam zapasy:D

010igov35ye70zfx.png

Ja przyznam że nawet jak nie czuje głodu to coś wciskam w siebie bo wiem że inaczej albo schudne albo moje dziecię nie urośnie zdrowe:D znaczy tak to sobie tłumacze stąd na kolację często owoce bo je lubię a zwykłe jedzenie często nie mam ochoty jak nie jestem głodna. No i taka super to ta dieta nie jest bo prawie codziennie coś słodkiego :D

Slodkie tez potrzebne zycie jest za krotkie zeby pic tanie wino:D
Ja niestety nawet nie potrafie zjesc bo zoladek boli i rosnie mi wszystko w gardle..Kolacji nie jem w ogole.Jak zjem caly obiad to jest sukces.

010igov35ye70zfx.png

To może mniejsze porcje. Może nie trzeba jeść całego obiadu a wystarczy pół. I za 3-4 godziny znów coś małego. Są sposoby jak się mocno chce. Przecież nasze żywienie wpływa bezpośrednio na dobrostan maluchów. Mnie to mega motywuje.

Aim u mnie dziecko jest na prawde dobrze dozywione zreszta sama.ginka ostatnio tak mowila nawet pytala czy w 1 ciazy tez tak bylo i czy nie urodzilam jakiegos mega klocka.Na kazdym usg dziecko wieksze o tydziem.Wyniki tez mam.dobre wiec ginka kazala sie nie przejmowac poki co jedzeniem.
I jem wlasnie na raty podczas posilku ide cos zrobic i dopiero po 30- 60 min mam drugie podejscie.A duzych porcjach u mnie tez nie ma mowu.Mam tak od poczatku moze dziecko jakos zoladek uciska kuzde sama nie wiem...jedzenie normalnie uwielbiam z moim R ( kucharzem ) conajmniej 1 nowa restauracje miesieczne odwiedzalismy byla to taka nasza tradycja zwiazana tez z naszym zawodem bo gastronomia mega sie teraz rozwija.
Takze tymbaedziej mi teraz ciezko .Ale jeszcze 6 miesiecy wytrzymam:p

010igov35ye70zfx.png

Ok spoko, każdy robi co chce :) ja bardziej żyje ale zasady że wyniki wynikami, wymiary wymiarami ale wolę żeby moje dziecko urosło z rzeczy wartościowych niż np fast foodów coli czy innych wysoko przetworzonych rzeczy ale pewnie i na takiej diecie "niezdrowej" dziecko się urodzi całe i prawidłowych wymiarów :) także każdy tam sam decyduje co je i dlaczego to a nie co innego :) mi tam rybka co inni jedzą ale jedyne co to nie lubię słuchać że się nie da inaczej skoro się da :)

reklama
Aim uwierz czasami sie da nie zycze nikomu takich doswiadczen do 15 tc prawie po wszystkim mnie mdlilo, bekalo sie , albo konczylo sie na rzyganiu.Probowalam wszystkiego.Teraz zoladek dalej boli mam mega uczucie pelnosci i ciezkosci do tego wzdecia, zgaga,nie raz zaparcia.Taka ciaza ... sama pierwsza ciaze mialam mega lightowo i nie wierzylam wielu ze mozna az tak zle znosic ciaze...az sama tego nie doswiadczylam.Fast foodow nie jem na sam zapach mnie odrzuca..a gazowanej wody nawet nie pije...Jem niewiele ale staram sie by to bylo pelnowartosciowe dziennie owoce i warzywa to mus.Jem duzo szpinaku, brokul,buraczkow.
I uwierz nie wszystko jest czarne lub biale.Nie zawsze sie da choc bardzo chce bo zdrowie dziecka jest najwazniejsze ...ale nie bede tez jadla na sile a pozniej " umierala" tymbardziej ze poki co jest wszystko ok i niczym nie musze sie martwic.Mam nadzieje ze z dnia na dzien bedzie lepiej bo juz smak na kawe wrocil :D wiec moze wracam do zywych.

010igov35ye70zfx.png

Do góry