reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Brzuszki, brzuszki, gdzie rosną maluszki.

reklama
Patrzę na wasze brzuszki... I chyba depresję złapie. U mnie nic nie widać [emoji24] fakt do szczupłych nie należę Ale w 15 tc myślałam że już będzie coś widać. Fakt czuje że tuż nad miednicy brzuch jest inny. Stal się trochę twardszy i wszystkie gumki (nawet od majtek) mnie cisną. Nawet mój M się że mnie śmieje że zamiast tyc to ja zlichlam jakoś ( bo mam 3 kg na minusie) i na ciężarną to na pewno nie wyglądam [emoji24][emoji53]

Patrzę na wasze brzuszki... I chyba depresję złapie. U mnie nic nie widać [emoji24] fakt do szczupłych nie należę Ale w 15 tc myślałam że już będzie coś widać. Fakt czuje że tuż nad miednicy brzuch jest inny. Stal się trochę twardszy i wszystkie gumki (nawet od majtek) mnie cisną. Nawet mój M się że mnie śmieje że zamiast tyc to ja zlichlam jakoś ( bo mam 3 kg na minusie) i na ciężarną to na pewno nie wyglądam [emoji24][emoji53]
Nie martw się, jak zacznie rosnąć to na sygnale będziesz biec po ciążowe portki :)
Mówią, że u kobiet wysportowanych, aktywnych brzuszek widać później. U kobiet mniej aktywnych szybciej widać bo mięśnie są wiotkie:) ja należę do drugiej kategorii :p
Brzuch mi wywaliło i to mega, a na wadze -1. :)

Załączniki

• IMG_20181024_100556.jpg
    IMG_20181024_100556.jpg
    332,3 KB · Wyświetleń: 201
Nie przejmuj się! Będzie go niedługo widać :) cierpliwości! Ważne że Ty widzisz w sobie zmianę. Jeśli chcesz szybszy efekt kup parę sukienek odcietych pod biustem, odzieży wskazującej na ciążę ;)

U mnie 3 ciąża, zaraz kończę 17tc i też nic nie widać ;) i należę do szczupłych, więc po prostu nie ma brzucha. Czasem jakbym się najadła. Ale nikt się by nie domyślił, że jestem w ciąży.

Nie przejmuj się! Będzie go niedługo widać :) cierpliwości! Ważne że Ty widzisz w sobie zmianę. Jeśli chcesz szybszy efekt kup parę sukienek odcietych pod biustem, odzieży wskazującej na ciążę ;)
O takich nosić nie mogę. Mam biust w rozmiarze K/M więc odcięcie pod biustem sprawia że on jest jeszcze większy a druga sprawa wszystkie odcięcia mam w połowie biustu

dziewczyny pytanko
piszecie tu ze macie np zaczynam 16 tc a jestem w 15 i 1 dzien
a to nie jest nadal 15 tc ??

ja mam dokładnie 17tc i 1 dzien i cały czas myślałam ze mam 17 tydzień a po waszych wypowiedziach wychodzi ze zaczynam 18 tydzień ???

reklama
dziewczyny pytanko
piszecie tu ze macie np zaczynam 16 tc a jestem w 15 i 1 dzien
a to nie jest nadal 15 tc ??

ja mam dokładnie 17tc i 1 dzien i cały czas myślałam ze mam 17 tydzień a po waszych wypowiedziach wychodzi ze zaczynam 18 tydzień ???
Lekarz na dzień dzisiejszy powiedział by Ci ze masz 17 tygodni ciąży dlatego ze oni patrzą wyłącznie na ukończone ale jesteś w trakcie 18stego. W dniu terminu porodu będziesz dokładnie w 40t i 0d ciąży czyli będzie 40 skonczonych. Od kolejnego dnia będzie juz 41t ale dopóki go nie skonczysz w karcie w razie gdyby dziecko sie urodziło wpisaliby ze urodziło sie w 40t ciąży.
Dlatego jeśli mamy juz plus iles dni nie mówi sie ze zaczynamy czy kończymy tydzien z liczbą sprzodu w Twoim przypadku 17 bo ten tydzien juz jest ukończony.

Do góry