reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

brzuchata intuicja :)

reklama
Dziewczyny,

Ja mimo wszystko myślę, że to nie chłopak u mnie siedzi a dziewczynka.
W pierwszej ciąży do prawie 30 tc wmawiali mi, że będzie dziewuszka a ja czułam, że chłopak! I co? w 32 tc dowiedziałam sie, że faktycznie chłopak jak malowany.

A teraz.... nie wiem na ile prawdziwa jest ta teoria Nuba. Niby jak sterczy pod jakimś kontem to chłopak, a jak bardziej na płasko to dziewczynka. I tylko na tej podstawie lekarz stwierdził, że chłopak.

Może sobie wmawiam, bo bardzo chciałabym córke.... ale jakoś tak od początku czuje, że to babeczka :confused2:

Miałam to samo z pierworodnym :-) Do 8<!!!!> miesiąca mówili, że dziewczyna, a ja twardo twierdziłam, że będzie chłopak i koniec. I co? i ptasior :D Także też do końca nie mam zamiaru wierzyć w USG, no chyba, że dziewczynke teraz zobaczą :D

no to w takim razie ja nie mam intuicji, to moja pierwsza w życiu ciąża i nie mam bladego pojęcia co tam może sobie siedzieć czy to chłopczyk czy dziewczynka na pewno będzie dziecko :D
a Wy jak to czujecie z tą płcią?

no to w takim razie ja nie mam intuicji, to moja pierwsza w życiu ciąża i nie mam bladego pojęcia co tam może sobie siedzieć czy to chłopczyk czy dziewczynka na pewno będzie dziecko :D
a Wy jak to czujecie z tą płcią?

przeczucie, po prostu:) w pierwszej ciąży wiedziałam, że chłopak będzie. WIEDZIAŁAM. i już.

futurystka - mnie przy pierwszej ciąży też było wszystko jedno. Na usg okazało się, że będzie córka tylko, że sposób, w jaki gin to powiedział był tak nieprzyjemny, że zrobiło mi się żal męża, że jednak nie będzie to syn. Nawet nie pamiętam, czy miałam jakiekolwiek przeczucia - chyba nie!

ja w pierwszej straconej niestety ciąży czułam, że synek i się nie myliłam, teraz czuję, że dziewczynka i również bardzo bym się cieszyła :tak::tak:

reklama
Ja mam przeczucie że tym razem będzie chłopczyk...mąż uparcie twierdzi że druga dziewczynka:-) Chociaż podobno dolegliwości mogą świadczyć jaka płeć dziecka kryje się w brzuszku...ja mam wszystkie dokładnie identyczne jak w pierwszej ciąży z córcią...więc może mąż ma rację:tak: Poza tym mam wiele rzeczy po córce więc w sumie fajnie byłoby gdyby była druga dziewczynka, bo mimo wszytko chłopczyk na różowo i w kwiatuszki to tak nie po mojej myśli hihi :-D

Do góry