bleucoco
Fanka BB :)
32+1Zglupiec można w takim razie 8 miesiąc kiedy się zaczyna? 31+1 czy 32+1 ?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
32+1Zglupiec można w takim razie 8 miesiąc kiedy się zaczyna? 31+1 czy 32+1 ?
To wychodzi jakby 33 tydzień bo 30+1 to skończony 30 i zaczęty 31 to jak to dobrze rozumiem to 31+1 to już 32 tydzień ?
Medycznie 31+1 to 31 tydzień i tak też jest opisane w tej tabeli. Jedynie jeśli sobie czytasz o rozwoju dziecka, to możesz albo patrzeć na 31 - wtedy przeczytasz co dziecko już osiągnęło bo tydzień jest skończony, albo na 32 - wtedy przeczytasz co osiągnie w bieżącym tygodniu, który dopiero leci. Ja tak zawsze to rozumiałamTo wychodzi jakby 33 tydzień bo 30+1 to skończony 30 i zaczęty 31 to jak to dobrze rozumiem to 31+1 to już 32 tydzień ?
Faktycznie teraz rozumiemMedycznie 31+1 to 31 tydzień i tak też jest opisane w tej tabeli. Jedynie jeśli sobie czytasz o rozwoju dziecka, to możesz albo patrzeć na 31 - wtedy przeczytasz co dziecko już osiągnęło bo tydzień jest skończony, albo na 32 - wtedy przeczytasz co osiągnie w bieżącym tygodniu, który dopiero leci. Ja tak zawsze to rozumiałam
Ja już wyżej o tym napisałam…Jutro właśnie kończę 31 tydzień (31+0tc) i nie wiem właśnie czy czytać o 31 tygodniu czy 32
Ja zawsze mam wizyty w środy wypada mi np 17+4 a w karcie mi lekarz wpisuje 18 ja już tego nie rozumiem... Może ciąża wygląda na starsząTu jest to fajnie wytłumaczone, dla lekarzy przykładowo 31+3 to 31 tydzień ciąży, nie 32.