reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Brązowy śluz, 7 tydzień ciąży

reklama
Miałam taki śluz w obu ciążach. Jedną poroniłam po kilku dniach od tego, druga się utrzymała. W obu razach miałam wdrożone identyczne postępowanie. Także tak naprawdę nie wiadomo jak się to może skończyć, niestety. Uważaj na siebie, odpoczywaj, leż, bierz leki i miej nadzieję.

Miałam taki śluz w obu ciążach. Jedną poroniłam po kilku dniach od tego, druga się utrzymała. W obu razach miałam wdrożone identyczne postępowanie. Także tak naprawdę nie wiadomo jak się to może skończyć, niestety. Uważaj na siebie, odpoczywaj, leż, bierz leki i miej nadzieję.

A dużo tego miałaś ?
Bo ja tylko dwa razy jak zrobiłam siku to na papierze było ale odrobine i już więcej nic..
No leżę biorę leki rano i wieczorem a jutro mam wizytę u lekarza

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Lekarz nic nie chce powiedziec, bo musi zobaczyc jak rozwija się ciąża. Mozesz wykonac sobie badanie bthcg i powtorzyc za 2 dni. Lub poczekac do wizyty. Na wizycie warto porownac usg z poprzednim. Powiedzial ci czy jest juz serduszko lub jaka jest wielkosc zarodka?

Nic mi nie powiedział bo ja byłam na pogotowiu w nocy i lekarz był widocznie zły, ze mu przeszkodziłam... kazał przyjechać w piątek do siebie na wizytę ale na jutro mam wizytę u swojego lekarza i wole się jej poradzić...
Także ja tak na prawdę nic nie wiem :(

I po co straszycie dziewczynę...
Nic złego Weroniko się nie stanie. Plamienia w ciazy są baaaardzo popularne.
Jeśli ciąża jest zdrowa i silna nawet krwotok jej nic nie zrobi :)
Lekarze tak dziwnie reagują na plamienia bo do końca nie wiedzą jaka jest ich przyczyna.
Inni po prostu naciagaja na kolejne wizyty.
Będzie dobrze :)

I po co straszycie dziewczynę...
Nic złego Weroniko się nie stanie. Plamienia w ciazy są baaaardzo popularne.
Jeśli ciąża jest zdrowa i silna nawet krwotok jej nic nie zrobi :)
Lekarze tak dziwnie reagują na plamienia bo do końca nie wiedzą jaka jest ich przyczyna.
Inni po prostu naciagaja na kolejne wizyty.
Będzie dobrze :)

Dziękuje :* <3

A dużo tego miałaś ?
Bo ja tylko dwa razy jak zrobiłam siku to na papierze było ale odrobine i już więcej nic..
No leżę biorę leki rano i wieczorem a jutro mam wizytę u lekarza

No właśnie też tylko przy sikania. Ale zaraz będzie że cię straszę. Nie wiem. Ja wiem że przekopałam wtedy pół internetu i właśnie wyszło że nie da się tak naprawdę określić co będzie dalej. Bo połowa dziewczyn pisała że po tym poroniła a połowa jak tu- nie martwić się, to normalne, wszystko będzie dobrze. Życzę ci oczywiście żeby było dobrze, tak jak u mnie za drugim razem, jednak może lepiej mieć świadomość że niestety nie musi.

Weronika Odpowiedź mojego lekarza o szanse to: 50:50. Nie ma możliwości przewidzenia, co się na tym etapie wydarzy. Także nie mogę Ci powiedzieć, że na pewno będzie dobrze. Ale przynajmniej potrzymam kciuki.
U mnie za każdym razem ok 6-7tc pojawiał się mlecznobrązowy śluz - raz taka sytuacja zakończyła się poronieniem, pozostałe 2 razy - ciąża się utrzymała. Dużo odpoczywaj, bo więcej nic nie zrobisz - jeśli doszło do nieprawidłowego podziału komórek, to nie masz na to wpływu.

reklama
Leżę i chodzę tylko do toalety, pociesza mnie fakt ze śluzu już nie ma był tylko wczoraj i to dwa razy po sikaniu i od tego czasu spokój ale jakiś niepokój jest :(
Wiem ze jeśli ma być to będzie i nic nie zrobię...

Do góry