reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Brak ząbka u ponad półrocznego dziecka.

reklama
Rozwiązanie
Zobaczcie, tak wyglądają jej dziąsła na dole. Czasem sprawiają wrażenie że już się jakiś przebił ,ponieważ bardzo się bielą. Zdjęcie w załączniku. Czy to może oznaczać faktycznie, że tuż tuż ?
Są napuchniete, więc teoretycznie już nie długo powinny wyjsc- a równie dobrze mogą wychodzić jeszcze 1,5 miesiąca. Ja wiem że pierwszy ząbek to duże przeżycie, no ale tego nie przyspieszysz, jak wyjdzie to wyjdzie :D
reklama
Objawy ząbkowania miał od 3 miesiąca życia, a pierwszy ząbek wyszedł jak skończył 9 miesięcy. W dodatku nagle w ciągu tygodnia wyszło mu w sumie 5 zębów ... potem długa przerwa i kolejne 5 w ciągu tygodnia.

U mnie jedna córcia miala rok kal wyszły dwa pierwsze ząbki. A dtuga 14 miesięcy. Dentysta mowi że pozne zęby sa mocniejsze bo lepiej zmineraliziwane.

Wiecie, że ślinienie się nie jest objawem ząbkowania? Właśnie koło 3 miesiąca ślinianki zaczynają pracować. Każdy lekarz / położna to powie. Łapki w buzi, czy inne przedmioty też nie. To znów normalny sposób na poznawanie swojego ciała i świata.

A w temacie, to pół roku i ząbki, to dość szybko :) ma jeszcze czas :)

Wiecie, że ślinienie się nie jest objawem ząbkowania? Właśnie koło 3 miesiąca ślinianki zaczynają pracować. Każdy lekarz / położna to powie. Łapki w buzi, czy inne przedmioty też nie. To znów normalny sposób na poznawanie swojego ciała i świata.

A w temacie, to pół roku i ząbki, to dość szybko :) ma jeszcze czas :)
Dokładnie to samo czytałam !

O kurcze, poltoraroczne dziecko bez zebow?! Czy jedno dziecko rok, a drugie na 8msc dostalo? Bo az ciezko mi sobie wyobrazić poltoraroczne dziecko bez zebow :angry:
Ponoć pierwszy musi wyjsc do 13 mies mi się to wydaje późno w sense wiem ze do tego miesiąca dziecko ma czas ale dziwnie tak :p a co dopiero 1.5 roczne to normalne że 1.5 roczne 1szy ząb? ?

Ponoć pierwszy musi wyjsc do 13 mies mi się to wydaje późno w sense wiem ze do tego miesiąca dziecko ma czas ale dziwnie tak :p a co dopiero 1.5 roczne to normalne że 1.5 roczne 1szy ząb? ?
Kuzynka jak się konsultowała z dentystą to dowiedziała się że do 18 miesiąca życia powinien wyjść pierwszy, więc co specjalista to opinia ;)

reklama
Do góry