reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Brak ząbka u ponad półrocznego dziecka.

reklama
Rozwiązanie
Zobaczcie, tak wyglądają jej dziąsła na dole. Czasem sprawiają wrażenie że już się jakiś przebił ,ponieważ bardzo się bielą. Zdjęcie w załączniku. Czy to może oznaczać faktycznie, że tuż tuż ?
Są napuchniete, więc teoretycznie już nie długo powinny wyjsc- a równie dobrze mogą wychodzić jeszcze 1,5 miesiąca. Ja wiem że pierwszy ząbek to duże przeżycie, no ale tego nie przyspieszysz, jak wyjdzie to wyjdzie :D
reklama
Objawy ząbkowania miał od 3 miesiąca życia, a pierwszy ząbek wyszedł jak skończył 9 miesięcy. W dodatku nagle w ciągu tygodnia wyszło mu w sumie 5 zębów ... potem długa przerwa i kolejne 5 w ciągu tygodnia.

U mnie jedna córcia miala rok kal wyszły dwa pierwsze ząbki. A dtuga 14 miesięcy. Dentysta mowi że pozne zęby sa mocniejsze bo lepiej zmineraliziwane.

Wiecie, że ślinienie się nie jest objawem ząbkowania? Właśnie koło 3 miesiąca ślinianki zaczynają pracować. Każdy lekarz / położna to powie. Łapki w buzi, czy inne przedmioty też nie. To znów normalny sposób na poznawanie swojego ciała i świata.

A w temacie, to pół roku i ząbki, to dość szybko :) ma jeszcze czas :)

Wiecie, że ślinienie się nie jest objawem ząbkowania? Właśnie koło 3 miesiąca ślinianki zaczynają pracować. Każdy lekarz / położna to powie. Łapki w buzi, czy inne przedmioty też nie. To znów normalny sposób na poznawanie swojego ciała i świata.

A w temacie, to pół roku i ząbki, to dość szybko :) ma jeszcze czas :)
Dokładnie to samo czytałam !

O kurcze, poltoraroczne dziecko bez zebow?! Czy jedno dziecko rok, a drugie na 8msc dostalo? Bo az ciezko mi sobie wyobrazić poltoraroczne dziecko bez zebow :angry:
Ponoć pierwszy musi wyjsc do 13 mies mi się to wydaje późno w sense wiem ze do tego miesiąca dziecko ma czas ale dziwnie tak :p a co dopiero 1.5 roczne to normalne że 1.5 roczne 1szy ząb? ?

Ponoć pierwszy musi wyjsc do 13 mies mi się to wydaje późno w sense wiem ze do tego miesiąca dziecko ma czas ale dziwnie tak :p a co dopiero 1.5 roczne to normalne że 1.5 roczne 1szy ząb? ?
Kuzynka jak się konsultowała z dentystą to dowiedziała się że do 18 miesiąca życia powinien wyjść pierwszy, więc co specjalista to opinia ;)

reklama
Do góry