Razer69gaming
Fanka BB :)
Moja córka ma już 6 miesięcy i 10 dni. Na dziąsła narzeka już od 3 miesięcy a ząbków brak. Czy Wasze dzieci też tak późno dostały ząbki?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Są napuchniete, więc teoretycznie już nie długo powinny wyjsc- a równie dobrze mogą wychodzić jeszcze 1,5 miesiąca. Ja wiem że pierwszy ząbek to duże przeżycie, no ale tego nie przyspieszysz, jak wyjdzie to wyjdzieZobaczcie, tak wyglądają jej dziąsła na dole. Czasem sprawiają wrażenie że już się jakiś przebił ,ponieważ bardzo się bielą. Zdjęcie w załączniku. Czy to może oznaczać faktycznie, że tuż tuż ?
6 msc to wcale nie jest pozno moj sie slinil jak wsciekly juz jak mial 2msc, a zeby wyszly dopiero na koniec 7Moja córka ma już 6 miesięcy i 10 dni. Na dziąsła narzeka już od 3 miesięcy a ząbków brak. Czy Wasze dzieci też tak późno dostały ząbki?
Cała moja trójka miała około 8 miesiąca.[emoji6][emoji4]Moja córka ma już 6 miesięcy i 10 dni. Na dziąsła narzeka już od 3 miesięcy a ząbków brak. Czy Wasze dzieci też tak późno dostały ząbki?
Dokładnie to samo czytałam !Wiecie, że ślinienie się nie jest objawem ząbkowania? Właśnie koło 3 miesiąca ślinianki zaczynają pracować. Każdy lekarz / położna to powie. Łapki w buzi, czy inne przedmioty też nie. To znów normalny sposób na poznawanie swojego ciała i świata.
A w temacie, to pół roku i ząbki, to dość szybko ma jeszcze czas
Ponoć pierwszy musi wyjsc do 13 mies mi się to wydaje późno w sense wiem ze do tego miesiąca dziecko ma czas ale dziwnie tak a co dopiero 1.5 roczne to normalne że 1.5 roczne 1szy ząb? ?O kurcze, poltoraroczne dziecko bez zebow?! Czy jedno dziecko rok, a drugie na 8msc dostalo? Bo az ciezko mi sobie wyobrazić poltoraroczne dziecko bez zebow
Kuzynka jak się konsultowała z dentystą to dowiedziała się że do 18 miesiąca życia powinien wyjść pierwszy, więc co specjalista to opiniaPonoć pierwszy musi wyjsc do 13 mies mi się to wydaje późno w sense wiem ze do tego miesiąca dziecko ma czas ale dziwnie tak a co dopiero 1.5 roczne to normalne że 1.5 roczne 1szy ząb? ?