Martyna1123
Początkująca w BB
Myślę że zacznę od bety bo ginekolog mimo wszystko może nie widzieć jeszcze nic a i tak wyślę mnie na betę
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Nie biorę leków obecnie żadnychNiektóre leki wpływają na wzrost poziomu hormonu, albo nowotwory, ale nie idźmy w tą stronę. najbardziej prawdopodobna jest chyba jednak ciąża.
Nie wyśle na betę. Mało który wysyła. Zrobi USG i oceni sytuację, a potem poleci przyjść za tydzień lub dwa. Beta Ci nie powie, czy wszystko ok. W Twoim przypadku raczej powinnaś iść do ginekologa, bo możesz być w ciąży już dłuższy czas.Myślę że zacznę od bety bo ginekolog mimo wszystko może nie widzieć jeszcze nic a i tak wyślę mnie na betę
Gdybym była dłuższy czas to bym coś zauważyła itp. Ja w poprzedniej miałam że wyslala mnie na betę a potem usgNie wyśle na betę. Mało który wysyła. Zrobi USG i oceni sytuację, a potem poleci przyjść za tydzień lub dwa. Beta Ci nie powie, czy wszystko ok. W Twoim przypadku raczej powinnaś iść do ginekologa, bo możesz być w ciąży już dłuższy czas.
Przyszłaś do niej, a ona nie zrobiła Ci USG na wizycie, tylko powiedziała, że najpierw masz betę zrobić? Pierwszy raz się z czymś takim spotykam. Chodziłam do wielu ginekologów i na NFZ i prywatnie i żaden z nich nie był zwolennikiem sprawdzania bety. Wręcz przeciwnie, jak chciałam robić, to mówili, że to bez sensu. Dopiero jak widzą, że coś może być nie tak, to wtedy wysyłają, ale nigdy nie robią tego zamiast USG, co najwyżej oprócz. W każdym razie zrób jak uważasz. Powodzenia.Gdybym była dłuższy czas to bym coś zauważyła itp. Ja w poprzedniej miałam że wyslala mnie na betę a potem usg
Ja miałam całkowicie bezobjawowa ciąże dopiero po 20tyg zaczął rosnąć brzuch. Wiec mogłabyś się nie spostrzegnąc ze jest ciazaGdybym była dłuższy czas to bym coś zauważyła itp. Ja w poprzedniej miałam że wyslala mnie na betę a potem usg
Zrób betę najlepiej
Jaka beta. Tu od razu ginekolog. Przeciez to może być i 8 i 20 tydzień.Myślę że zacznę od bety bo ginekolog mimo wszystko może nie widzieć jeszcze nic a i tak wyślę mnie na betę