Nie jest to łatwe, ale przede wszystkim według mnie potrzebna jest szczera rozmowa. Faceci myślą wprost i wprost trzeba z nimi rozmawiać. Jemu przypuszczam, że też nie jest łatwo. Ja osobiście na tabletki bym nie zganiała. Po prostu muszą być dobrze dobrane. W końcu każda z nas jest inna. U mnie trzy razy były zmieniane tabletki, pierwszy raz bo źle się czułam, drugi ze względu na libido i dopiero belara, którą stosuję prawie rok jest w porządku. Do tego cera jest ładniejsza, a libido wróciło do normy. Może też wizyta u ginekologa by nie zaszkodziła? W końcu to fachowcy w swojej dziedzinie.
reklama
Myślę, że wina leży po obu stronach, zarówno po Twojej jak i po stronie Twojego partnera. Musicie ze sobą poważnie szczerze porozmawiać i wyjaśnić wszystko, przedstawić problem i zastanowić się czy to dalej ma sens, czy nadal czujecie do siebie silne uczucia.
Może i w tym tkwi problem bo u mnie było podobnie. Gdyby mnie nie zdradził pewnie bym nadal tkwiła z przyzwyczajenia i obowiązku w tym związku. Nie wiem jakim cudem 2 dzieci z pierwszym mężem mam heh. Jestem także po rozwodzie ,seks nie był dla mnie przyjemnością. Teraz mam nowego partnera, jesteśmy zareczeni i jest cudownie. W końcu wiem co to orgazm Jeśli czas by pozwolił większość spędzilibyśmy w łóżku. Zgadzam się zastanów się co czujesz do męża. Trzymaj sięMiałam taką samą sytuację, badania w normie, antykoncepcję odstawiłam . Nic nie pomogło. 13 lat małżeństwa, brak ochoty z mojej strony był objawem braku miłości, jak się okazało. Jesteśmy po rozwodzie. Za 2m wychodzę ponownie za mąż za nowego partnera. I okazało się, że uwielbiam seks mimo antykoncepcji hormonalnej.. od kiedy jesteśmy w związku nie mieliśmy ani 1dnia przerwy nawet przy miesiączce. Pomyśl czy na pewno to co czujesz do męża to miłość czy zobowiązanie i przywiązanie. Powodzenia [emoji4]
Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom
Brak ochoty na seks często wiąże się z brakiem poczucia bliskości. Jeśli kłócicie się z partnerem na co dzień i nie ma między Wami wzajemnego szacunku lub porozumienie to trudno uprawiać seks, który jest aktem zaufania i bliskości. Jedna rozmowa z pewnością nie pomoże, ale systematyczne budowanie porozumienia i dbanie o komunikację (jeśli obie strony chcą ratować relację i są otwarte na siebie nawzajem) z pewnością pomoże w sferze łóżkowej. Czasami potrzebna jest terapia, ale warto na początek spróbować samodzielnie.
Problemem może być też rutyna - nieznajomość własnych potrzeb i nieodkrywanie nowych punktów na mapie erotycznej. Warto spróbować nowych pieszczot, a nawet włączyć fajne dodatki, które podkręcą atmosferę (tu mogę polecić mój ulubiony sklep n69.pl, w którym jest mnóstwo pięknych akcesoriów dla par). Jeśli zmuszasz się do uprawiania seksu, który nie sprawia Ci radości - nic dziwnego, że nie masz na niego ochoty.
A jeśli chodzi o strach przed ciążą - po własnych doświadczeniach wiem, że hormony bardzo negatywnie oddziałują na psychikę i ciało (nawet te delikatne i dobrze dobrane). Sama nie chciałabym zajść w nieplanowaną ciążę, ale wolę zainwestować w dobrej jakości prezerwatywy i pilnować cyklu niż faszerować się tabletkami albo zastrzykami.
Problemem może być też rutyna - nieznajomość własnych potrzeb i nieodkrywanie nowych punktów na mapie erotycznej. Warto spróbować nowych pieszczot, a nawet włączyć fajne dodatki, które podkręcą atmosferę (tu mogę polecić mój ulubiony sklep n69.pl, w którym jest mnóstwo pięknych akcesoriów dla par). Jeśli zmuszasz się do uprawiania seksu, który nie sprawia Ci radości - nic dziwnego, że nie masz na niego ochoty.
A jeśli chodzi o strach przed ciążą - po własnych doświadczeniach wiem, że hormony bardzo negatywnie oddziałują na psychikę i ciało (nawet te delikatne i dobrze dobrane). Sama nie chciałabym zajść w nieplanowaną ciążę, ale wolę zainwestować w dobrej jakości prezerwatywy i pilnować cyklu niż faszerować się tabletkami albo zastrzykami.
reklama
Sylwestrowa
Fanka BB :)
A długo to trwa? W domu wszystko ok, w pracy może jakieś problemy?moj maz tak ma, ciezko, go namowic na jakies zblizenie, nie wiem co moze byc powodem ;(