reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Brak objawów ciąży

ssss2010

Początkująca w BB
Kochane z obliczeń mi wychodzi 6tydzień od ostatniej@ ale nie mam żadnych objawów czy to normalne? Jedynie co to bolą piersi... Bete robilam przyrost w normie tydzień temu miałam 949.9. Czy moze sie okazac jeszcze że jajeczko jest puste? Mam takie obawy...lekarza mam dopiero w czwartek

reklama
Rozwiązanie
U mnie pierwsze objawy to też był ból piersi. Potem dołączyła senność, ale to koło 6-7 tygodnia właśnie. Mdłości pojawiały się dopiero koło 8-9 tygodnia.
Przy becie 1000 może być widoczny sam pęcherzyk. Jeśli dobrze pamiętam to zarodek z serduszkiem przy becie powyżej 7000.
Obstawiam, że masz dłuższe cykle niż standardowe 28 dni i ciąża jest trochę młodsza :)

W czwartek może być już zarodek, ale nie musi. Więc na Twoim miejscu bym się tym nie stresowała w czwartek.

Kiedy miałaś termin @?

Oj, widzę że przeoczyłam, że tydzień temu robiłaś betę. Teraz w czwartek powinien już być zarodek z serduszkiem ;)

A co do samych objawów, to nie musisz ich mieć. :) Ja na początku ciąży miałam bolące piersi i przeszło mi w 7-8 tygodniu.

Nie miałam więcej typowych objawów dla ciąży. Jedynie straszne bóle głowy, których nie miałam przed ciążą. :)

Przy becie 1000 może być widoczny sam pęcherzyk. Jeśli dobrze pamiętam to zarodek z serduszkiem przy becie powyżej 7000.
Obstawiam, że masz dłuższe cykle niż standardowe 28 dni i ciąża jest trochę młodsza :)

W czwartek może być już zarodek, ale nie musi. Więc na Twoim miejscu bym się tym nie stresowała w czwartek.

Kiedy miałaś termin @?
Ja również nie miałam początkowo żadnych objawów. Gdyby nie brak miesiączki nie pomyślałabym, że jestem w ciąży. O ciąży dowiedziałam się w jej 6 tygodniu. Objawy przyszły dopiero w drugiej połowie trzeciego miesiąca, zaczęłam wymiotować, odczuwać bóle piersi, cały czas chciało mi się spać i zwiększył mi się apetyt. :) W 20tc zaczęłam czuć ruchy dziecka.

reklama
Moja znajoma jest w 25 tyg ciąży i nie miała do tej pory żadnych ciążowych dolegliwości. Ja mam obecne 6t1d i od poltora tygodnia mecze się z okropnymi nudnosciami i zaostrzeniem objawów ibs. Także widzisz. Jedna nie ma żadnych dolegliwości a inna będzie miala

reklama
Do góry